![]() |
|
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Venüsüm öldü ![]() İlk defa aldığım bir çiçek 1 haftada öldü ,şok geçirdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Kaybettik...
|
Bunu bitkileri görünce tahmin ettim. sanırım bitkiler çok susuz kalmış. torf tamamen kurumuş olabilir. kurumuş torfun cp lere hitap edecek şekildeki su tuma özeliğini ve asiditesini yitirmiş olabilir.filiz kısmında hiç mi hareketlenme yok? elinizde torf varsa hemen soğancığı söküp yeni bir torf perlit karışımına dikmeniz yapabileceğiniz tek ve son işlemdir. bir laf vardır... ucuz etin yahnisi yavan olur. derler. syagılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Praecox dediğiniz gibi saksıdan çıkarıp baktım , kök kısmında yeşil filizlenmeler hala var tekrar saksısına diktim.Zira saksını o kadar küçük ki anlatamam.Tekrar suladım ve evin içine camın önüne koydum.Acaba dışarı koyunca mı kurudu diye düşündüm?Umarım yaşatmayı başarırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
ben sarr alınca ilk işim saksı değiştirmek oldu..şu an sorun yok..ama spathulatam her gun ölüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
-
|
üstat praceox, eger advise makamı olursanız benim gibi acemi eb cilere yol gösterici olarak ekimini yaptığım vft lere ait "nasıl yapılır" seklinde seri fotograflari foruma gönderiyorum. lütfen arada yanlislik olursa müdahele edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
-
|
saksılar
15 gün sonra ki durum her iki saksı ( izmir ve mersinden gelen tohumların sonucu ) her iki saksıda da filizlenme görüldü. ( ilerleyen günlerde filizlenen bitkilere ait resimler yayınlanacak. ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Kaybettik...
|
Sayın noreks, 128 nolu mesajınızda resmetiğiniz teçhizatları açıklarmısınız? evet malum bazıları için olmazsa olmazlardan tütünsarılı kağıttan mamul çubukları ben birinci sıraya koysamda ![]() bakıyorum tüm zirai ilaçlar açısından da cephanelik dolu. ama torbalarda neler var...? adeta resimdeki yedi hatayı arar bir duruma girdim... ![]() eh naparsınız çocukluğumun bulmaca alışkanlıklarından... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
-
|
üstat praecox, haklısınız kadraja girmemesi gereken zararlı ot da görüntülenmiş. torbalarda GG den alınmış spahgnum karışımı var. açmadan hepsini bir görüntüleyeyim dedim. nem ölçer olarak tanımladığınız çubuk pH / ışık / nem ölçen bir alet. pHmetre nin 130 EUR bu basit cihazın 12 USD olduğunu görünce hadi bu olsun bari dedim. ilaçlara gelince Captan , DDVK ,DDVP ( liste yapmadan gidince dükkanda DDVK mıydı yoksa DDVP miydi derken ikisini de aldım ne yaparsınız yaşlılıktan dolayı demans başlangıcı ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
-
|
koçtaştan cp alıpta kuruduğunu söyleyen arkadaşlara not. bu gün daha geniş saksıya hicret ettirdiğimde aslında bitkilerin bir değil iki saksı içinde olduğunu farkettim. içteki saksı 5 cm yüksekliğinde ve dıştaki 8 cm lik saksı 2 cm su içine koyulduğunda bitki su ile buluşamıyor. dolayısı ile bitki kuruyor. benim bitkilerin tabağı çok derin olduğundan şans eseri su sevyesini tutturmuşum. acilen saksı değişimi gerekli.. **** su sevyesini yükseltin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Kaybettik...
|
Demans Dementia praecox değilse sorun yok. ![]() ![]() o hazır aldığınız CP karışımı toprakların üzerindeki etikette neler yazıyor. yani içeriği belli mi? yoksa o yarı kurutulmuş dediğiniz sphagnum bu torbalar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
-
|
torbaları GG den mşahin den aldım üzerinde küçük bir etiketle geldi. ( başlangıçta sizinle spahagnum konusunda yazışmamıştık ) etiket içeriğini ilgilenen olur belki diye yazıyorum. sphagnum peat moss / baltık torfu ayrışma derecesi / decomposition H2-H5 pH değeri yaklaşık 3.0 -3.5 porozite ağırlığının %95-99 hacim ağırlığı (kuru halde ) < 55-90 gr/lt organik madde " % 95-99 nem oranı % 40 -50 EC elektrik iletkenliği < 150 aradaki bazı değerler fazlasıyla teknik olduğundan yazmadım isteyen olursa onları da ekleyebilirim. bu substratta benim dikkatimi çeken tek şey fazlasıyla ince yapılı olması. kısa zamanda çökme yapar mı şeklinde bir soru akla gelmiyor değil.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Arkadaslar Hersey Guselde Ben bu Venus Fly Trap Ları Nasıl Buyutecegimi Bilmiyorum Bana Tohum Olarak Özel Topragı İle Birlikte Gelicek Yardım Edin ***.. Bu Bitkiyi Yetistirmede Ne Gibi Maddeler Kullanmalıyım Ve Hangi Kosullar Altında Uygulamalıyım Lutfen Yardımcı Olun ***........ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Yeni Üye
|
Eeee Hadi Ama Birisi Cvp Yazsın Lütfen Cok Acil LAzımMM!!!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
soru ve yazı şekli kışkırtıcı.... mesaj sayısı 2 ..."eyvah" demeden ve bu sorunun altında başka bir sebep-sonuç ilişkisi aramadan acil cevap vereyim ![]() "tohumdan almayın zordur "diye yazıyoruz kimse dinlemiyor... Forumda 3 senelik muhteşem kapanlı vft ler satılıyor yine tohum yine tohum... Zoru sevenler, araştırmayı da seviyor olmalı...forumda bu konu tüm detayları ile var.. ama tavsiyem gelin yol yakınken siz yetişmişini alın...yoksa sorunuza cevap biraz zor...selam eder kolaylıklar dilerim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Yeni Üye
|
Heheheheh :P ben sparis ettim ama bana yetistirmem de yardım cı olun lutfen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Yeni Üye
|
Lütfen... Eger Bu Foruma Daha Önce Girmis Olsa İdim Siparis Etmezdim ![]() ![]() ![]() Kırıkhan/Hatay |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Yeni Üye
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Yeni Üye
|
Eee Hadi Cvp Yokmu :P |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
-
|
Sayın Denizakvaryumu, Sizin de benim de atladığım konu üye profiline bakmak oldu. Galiba 16 yaşındayken ben daha beterdim. Queck önce forumu oku 2 saatini alır oysa senin iki günün var. Anlamadığını sor cevapları anlamazsan alıntıla altına neresini anlamadığını yaz. Burada ki uzmanları hiç bir yerde bulamazsın. Foruma usule uygun katılırsan herkes sana yardımcı olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|