![]() |
|
![]() |
#422 |
Ağaçsever
|
Özellikle verilmesi gereken böcekler var mı? Bir keresinde forumda görmüştüm internetten satılan böcekler vs. ancak bizim almadan doğadan bulabileceğimiz böcekler varmı ? Belii başlı bir böcek türü yerse daha sağlıklı büyüyebilirmi? çekirge,örümcek,karınca,tırtıl,sinek vb.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
Vft için sinek ve böcek yemesi zorunlu değil.. O yuzden çok dert etmeyin.. Ölü sinek ve böcek kesinlikle vermeyin.. Doğal ortamında kendi avını yakalaması en idealidir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
Arkada kaldı ama vft çiçek açarken, çiçek demi bu erkan bey, rezil olmayalım sonra, yabani ot felan çıkar ![]() Düzenleyen Ophrys : 20-02-2008 saat 22:39 Neden: Fotoğraf yönü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
|
Yaprağın dibinden kesin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
|
Çok dibe ilerlemeden kesin vft yapraklarını.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Ben de sonunda dayanamadım, çok merak etmeme rağmen, açmakta olan vft çiçeğini kestim.. Artık daha sonra görürürüz çiçeklerini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
İyi günler, benim dionaea çiçek açmaya başladı sanırım. Yapraklardan farklı olduğu için ayırt ettim. iki küçük sap tomurcuk çıkarmış.Çiçekleri kesmeli miyim acaba ? Sn Avukatkemal kestiğini söyleyince dikkatimi çekti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Kaybettik...
|
Sayın sempe, saksıları silme harç doldurup orta yerinde bir yükselti olacak şaekilde dikerseniz daha uygun olur.ilk çıkan kapanlar torfa paralel bir gelişim göstereceğinden öylesi uygun oluyor. Zira saksı kenarı sorun olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Ağaç Dostu
|
vft'min içinde bulunduğu torf ağır bir koku üretmeye başlamış. Bu durumda torfu değiştirmem gerekiyor sanırım. Yaprakları da hafif kararmaya başladı. Peki bu dönemde toprak değişiminin bitki için sakıncası var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Yani zamanı olmasa da, siz zamanın gelmesini bekleyene dek bitkiyi kaybedersiniz demektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Kaybettik...
|
Resimlerin üzerindeki tarihler doğru ise 10 gün içinde ciddi bir ilerleme var. eski yaprakları hızla kuruduğu halde uzun saplı yeni yazlık kapanları da oluşturduğu görülüyor. Saksı ve yer değişiminden dolayı biraz nazlanması doğaldır. Suyunu ve güneşi eksik etmeyin. Güzel havalarda dışarı çıkartın ancak saksının güneş aldığı tarafı işaretleyip saksının güneş aldığı tarafın dönmemesine özen gösterin. Bir iki ay içind gerekiyor ise belli bir dönüş yönüne doğru 30-45 derecelik açılarla çevirmeniz uygun olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Ağaç Dostu
|
İlginç ilk defa duydum, nedeni nedir.. güneşe alışmasımı? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Kaybettik...
|
Bu kural esasen evdeki çoğu süs bitkileri için geçerli bir kuraldır. Evde pencere kenarındaki bir saksı doğal şartlarda veya serada olduğu gibi ortalama ışık alması üsten değil 30 veya 45 derecelik bir açı ile yandan geldiği bilinir. Geometrik olarak güneye doğru güneşin değişen elevasyon ve azimut açı değerleri evdeki tavanın etkileri ile bitkinin aydınlanması böyle bir yatık yönden gelir gibi görülür.... Sanırım anlatmıya beceremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaçsever
|
Bitkim bir sinek yakaladı ve yaklaşık 1.5 ay boyunca açmadı normal bir sindirim sürecinin 1 hafta civarında olduğunu biliyorum ancak neden bu kadar uzun sürdü anlamadım.Biraz açar gibi oldu ancak tam olarak açılmadı.Sinekte küflenmiş gibi görünüyor,bunun bir zararı olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
|
Venus Flytrap (Dionaea muscipula) ın sadece böcek -sinek yakalamada değil insan sağlığı yönünden de faydaları var. http://www.herbies-herbs.com/pages/herbuses-6.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2008
|
Herkese merhaba, Forumun bu kısmında biraz durağanlık sezdim ve benim Venus Flytrap'i sizlere tanıtmanın belki biraz hareket kazandıracağını düşündüm. Bizimkini 5-6 hafta kadar önce Koçtaş'tan aldım. Aldığımda baya bir yıpranmıştı, 1-2 hafta içinde, saf suyu yiyince kendine gelmeye başladı. Sonrasında boy atmaya başladı; fakat saksının dibinde oraya buraya hoplayan bir sirke sineği gördüm. Hem sirke sineği korkusu hem de büyüme hızını göz önüne alarak saksıyı büyütmeye karar verdim. Toprağı değiştirip daha büyük bir saksıya aldım. Bu arada kararmış ve zedelenen yaprakları budarken bir şey farkettim. Tam ortada gelişmeye hazırlanan bir çiçek (sanki). Bunu kesip aldım. Şu anda Venus daha büyük bir saksıda fakat toprağa ısınamadı galiba. Aldığı güneşin de az geldiğinden şüpheleniyorum. Acaba balkona mı alsam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|