![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
bu bitki icin saf su olarak ütü suyu kullaniyordum fakat şişenin bitmesine yakin üzerinde "parfümlü" yazisini gördüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
"tohumdan almayın zordur "diye yazıyoruz kimse dinlemiyor... Forumda 3 senelik muhteşem kapanlı vft ler satılıyor yine tohum yine tohum... Peki forumda nerede satılıyor, ben bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
eh artık beklemekten başka yapılacak bir şey yok olan olmuş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
arkadaslar kimse sulama ilgili birşey dememiş. yoksa normal cesme suyumu koyuyorsunuz ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
-
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
kesinlikle birileri işletiyor... Sayın Malinadan bir ricam var;etobur bitkileri moderatörlüğü praecox hocama verilsin ... bu ve benzer sorular artık can sıkmaya başladığından ve bıkkınlık getirdiğinden (çünkü kasıtlı ve sırf işletilmek amacıyla birileri tarafından tekrar ediliyor) hemen silinsin...gerekirse İP no banlansın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
ilk parfüm kokulu etobur sahibi olabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
-
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Ben Jupiter fly trap'ıma nasıl bakmalıyım. Kaç günde bir su vermeliyim. Toprak cıvık mı kalmalı ? Birde bozulmuş kapanlar var. Yarı açık konumda, ama çürümemiş. İçi pembe. Kürdanla iğnelerine ne kadar dokunduysamda hiç kıpırdamadı. Bir kapan ortalama kaç günde büyüyüp ,böcek kapabilecek hâle gelir. Torf + Quarz kumu karışı diye bir yerde okudum, toprağı için. Bu torfun adı var mıdır ? BAŞARILAR !!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Sayın Alexander, lütfen forumdaki konuları baştan sona okuyun, sorduğunuz soruların bütün cevapları fazlasıyla mevcut, sorduğunuz sorular daha öncede defalarca sorudu, cevap verenler devamlı aynı şeyleri yazmaktan cinnet geçirecek duruma geldiler artık ( sabrımı deneyenler var sanırım , inna sabirin ) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar ben etobur aldım acaba hangi etle beslemem lazım kıyma çektirsem olurmu yandaki kasaptan, ayrıca tavuk eti de (derisiz tabi) versem yermi.. suyu da kuyu suyu olurmu.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Kaybettik...
|
Asıl soru şöyle olabilir... hocam ben öğrenci adamım bütçem kısıtlı bu bitkileri beslemem için gerekli olan et dana mı koyundan kıyma mı vede günde kaç kilo almam gerek et giderleri çok mu yüksek. haftada kaç kilo et gerekir. döşten olmasa... **** kırmızı değil de bayaz et olur mu? gibilerden biraz daha inovatif sorular da gelse ... eh artık bunları sizden bilecem ben ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
praecox hocam madem konu sorulardan açıldı...bir uzmanlık sorusu sorayım ![]() http://www.cobraplant.com/temperatep...lla-Titan.html Sarracenia leucophylla nın 'Titan' ı çıkmış ...acaba elinizde var mı? Bu canavar için ne dersiniz ? sizde Sarracenia leucophylla olduğunu biliyorum ...son resmini ekleseniz de içimiz açılsa... yaz geldi..içinde hiç sinek-böcek-sarı ceketli gördünüz mü? . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Malum vatandaş banlanmıştır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Alıntı:
İnternette etobur bitkilere özel baltık torfu diye satılıyor, sanırım onu soruyorsunuz. Ben seracılara sordum ama ilk sizden duyuyoruz dediler, internetten almak şart oldu galiba... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
çok bilinmiyor türkiyede sarı torf..bildiğiniz torfu uzatıyor çiçekçiler..dolyısıyla dediğiniz gibi netten sipariş vermek en uygunu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Kaybettik...
|
Evet maalesef bu zamanda bu bitkileri paketlemek, postalamak sorun... ancak durumu iyi görünüyor çok kısa zamanda kendini toparlıyacaktır. kapanları gereksiz yere aktive etmeyip bir hafta kadar zaman tanıyın.suyunu eksilmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
-
|
üstat, çiçeklenmeye başlayan vft nin çiçeğini kesin demiştiniz. bendekinin çiçek sapını daha çıkmaya başlarken dip kısmından kestim. dün akşam kalan 5 mm sapta bir uzama farkettim. göz yanılması mı yoksa sap uzamaya devam eder mi ? bir kere kesilen çiçek ertesi sene mi tekrarlıyor yoksa belirli periyodlarla yeniden mi çıkıyor. dipte yeni bir çiçek oluşumu var gibi ama emin değilim henüz yeni gelenleri ayırd edemiyorum. (D'amato - savage garden geldi ama içinde bununla ilgili bir şey bulamadım ) Küçük güzeldir demişler ama filizlenen vft lerde 1 - 2 mm lik kapan yapısını görmek büyüteç kullanmadıkça çok zor. fazladan ek: internetten alınan torf çok ince yapılı ve çökme yapıyor. sizden aldıklarımda ise en ufak bir değişme yok. eğer elinizde varsa yine almak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Kaybettik...
|
Evet çiçek spı kesildikten sonra bir müddet daha uzamaya devam ediyor. iki çiçek sapı vermesi de sıkça rastlana bir olay bir de havalar iyice ısınmadan çiçek sapı kesildikten sonra tekrardan çiçeklenmeye de heveslenenler oluyor. çiçeklenmenin bitkiyi zayıf düşürdüğü son yıllarda daha kabul edilir bir şey oldu. çok iyi bakım şartlarında olgun bitkilerin elbetteki çiçeklenmesi tohuma durması olağan ancak bu bitkiye gereksiz bir yük, tohumlanma süresince kapan oluşumu güçsüz ve çelimsiz kalabiliyor. bir dahaki seneye dormancyden çıkamayıp kuruyabiliyor. burda kapan boyu ve hızı versus tohum eldesi... relasyonunda görebilir herkeste bu relasyonda karar verebilir. bunlar genelde otoriterlerce telafuz edilmeyen umumi sırlar oldu... torf da var istediğiniz kadar istediğiniz gün söyleyin size hazır edeyim. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba.Bugün Koçtaş'ta minyatür bir saksının içinde bu sevimli etobur bitkilere rastladım.Yaklaşık 18 ytl civarındaydı fiyatı.Almak istedim fakat öncelikler sizlere danışmak istedim.Bu minyatür boydaki saksılı etobur büyüyecek mi?Yoksa hep böyle minyatür boyutarında mı kalacak?Bir fikri olan var mı acaba bu konuda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
o saksıdan çıkarın derim ben..2 saksı içiçe zaten..o yuzden kökünü çıkarıp küçük bir saksıya dikin köküyle..ama ****** toprak ve su konusundaki zahmeti biliyorsunuzdur umarım forumu okuduysanız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
bence fikri de olan bilgisi de olan bu konuda bu forumda yeterince şey yazdı. bence bir konuları okuyun derim.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
arada torpil geçsek ? . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Formu iyice okudum ve anlayamadım ki bilenlerden daha detaylı yardım almak istedim.Kabahat ettim galiba,alaycı tavırlara ne gerek vardı ki.Siz hiç bilememk ayıp değil öğrenmemek ayıp lafını duymadınız mı?Okudum fakat yeteri kadar iyi anlayamadım.Herkes çok zeki olamıyor doğru **** çok bilgili.Ne çok bilgili ne de çok zekiyim.Ama inanın bana oldukça alçakgönüllü ve yardımseven biriyimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
siz de haklısınız ama erkan bey de haklı..o kadar çok hiçbirşey okumadan bakmadan soru soranlar,kişisel meraklarını tatmin etmek isteyenler varki.. burada kimsenin amacı alay etmek değil okumaya bilgilenmeye teşvik etmek..zaten iyi niyetiniz ve araştırma-öğrenme hevesiniz fark edildiği anda herkes bildiği kadar elinden geldiğince yardımcı olacaktır.. ben bile kıt bilgimle yardımcı olmaya çalışıyorum herkese ki hakan ve erkan beyler bu konuda bilgilerini asla esirgemezler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Evet sayın denizkızı, sayın avukatkemal çok haklı, sitede henüz yeni olduğunuz için pek tanımıyorsunuz buradaki kullanıcıları, sizin o şekilde bahsettiğiniz kişi yanı praecox üstad benim şimdiye kadar gördüğüm en sabırlı, alçak gönüllü ve yardım sever kişilerden biridir, bırakın sizin alçak gönüllülüğünüzden ve yardım severliğinizden başkaları bahsetsin, siz praecox üstadı tanısaydınız asla bu şekilde konuşmazdınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|