agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Etobur Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni86Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2007, 13:26   #211
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi noreks Mesajı Göster
Küçük korku dükkanı (Little Shop of Horrors ) bu konuda yapılmış iyi müzikallerden biri aslında son renkli çevriminde Rick Moranis oynuyordu. Devamlı "feed me" besle beni diyen çiçek ve her beslenmede boyutu iki katına çıkar.
ilk çevrim ise müzikal değildi yanılmıyorsam baş rolde Jack Nicholson vardı. Siyahbeyaz ( galiba bitişik yazılması lazım ) kara komediydi.
Bu filmi yıllar sonra netden indirip tekrardan seyretme imkanım oldu ise de burdan bunu telafuz etmemin sebebi vft ye heves saran, özelikle de küçük çocuklu annelerin endişelerini "yoksa... acaba... dermisin" gibi sorularla daha da pekişmesi... gözlerini bu bağlamda korkutmamamdı.
eh bir de burdan rekor büyüklüğü olan 5 cm den üserisini düşünen arkadaşların olması bir de kayın valideyi "Feed meee." seslerine kurban etme şakaları...

bizim jenerasyon sanırım daha safdı. ben hala deniyorum kapan boylerının "uygun" boylara dek büyütebilmek için ancak hey hat gel gör ki nafile olduğunu bilmek dahi alı koyamıyor ...

elbdetteki esprili bir mesaj yazmıya çalıştım umarım yine yanlış anlaşılmaz...
Factum şu ki kapanın tetik iğneleri dahi çocuk eline batıcak sertlikte dahi değiller.
Bugün Matrix'in gerçekliliği konusunda acaba mı gibi sorular oluşabilir iken kafamızda Little shop of horror filminin çok abartılı bir kara mizah filmi olacağı yolunda toplumsal bir bilinç yerleşmiştir.

ancak yine de yazayım RO cihazımı alma gerekçemi merak eden satıcı arkadaşa resimleri görünce gözlerindeki pırıltı ile terredütlü çekingen sorusuna. "Abi bunları yetiştirmek serbest mi?" şimdilik silah taşıma veya bulundurma ruhsatı gerektirmiyorlar gibilerden bir cevabım olmuşdu.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2007, 14:12   #212
Yeni Üye

NewYorklu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-06-2007
Galeri: 5
Teşekkür ederim Kienne..

NewYorklu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2007, 21:06   #213
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
...ancak yine de yazayım RO cihazımı alma gerekçemi merak eden satıcı arkadaşa resimleri görünce gözlerindeki pırıltı ile terredütlü çekingen sorusuna. "Abi bunları yetiştirmek serbest mi?" şimdilik silah taşıma veya bulundurma ruhsatı gerektirmiyorlar gibilerden bir cevabım olmuşdu.
yok henüz yasak yok..ama yasak gelirse ilerde, yer altına ineriz etoburcular olarak, "yapılan operasyonla yasa dışı vft ve sarr besleyen 3 kişi , bitkilerine saf su verirken suç üstü yakalandı.." haberlerine konu olaruz

avukatkemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 00:14   #214
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
canavarım

İşte geçen ay Sayın üstad praecox dan aldığım canavarım, çok hızlı büyüyor, devamlı yeni kapanlar açıyor, 1 ytl yi kapanın boyutunu belli etmek için koydum, birde tıohumdan yetiştirdiğim küçük canavarım var fakat biraz netlik sorunu oldu, benim foroğraf makinamın macrosu kötü olduğu için böyle çıktı.
Evet nasıl buldunuz? Üstad praecox varmı bi önerin?

Eklenen Resimler

unalceleb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 09:50   #215
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

maşallahh..ama dediğiniz gibi makro kötü çıkmış..

Eski 30-06-2007, 10:11   #216
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
vft nin kapanlarının içinin kızarması için full güneşde tutulması lazım...bu vft den bu yaz tohum alırsınız derim.

.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 10:37   #217
Kaybettik...

praecox's Avatar

Sayın unalceleb,

ışık yani güneş yetersiz gibi. en az 6 saat günde güneş alabileceği bir yer yok mu? dışarda balkonda durması daha iyi olur zira insanoğlu nasıl pencere camı arkasında bronzlaşamazsa bu kısmen vft ler ve diğer bazı güneş seven bitkiler için de geçerlidir.

şayet vft niz yeterince güneş aldığı halde bu sarımsı yeşil renkte kalıyor ise. o zaman telaşlanıcak bir durum yok bendeki clon kayıtlarımdaki bir hatdan dolayı size korkarım iri yapraklı vrida formunu da vermiş olabilirim.
o formun kapanları büyük olduğu gibi tam güneş altında asla kızarmaz hafif sarımsı portakal renkli bir ton alır sadece....
isterseniz değiştirebilirim...

Eski 30-06-2007, 11:17   #218
Ağaçsever

Kienne's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2007
Galeri: 8
Sayın praecox,
Yukarıdaki resimlerde sanki bitkide iki göbek varmış gibi görüyorum. Seneye dormancy'den sonra bitkiyi buradan ikiye arıymak mümkün olur mu acaba?

Kienne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2007, 11:20   #219
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

Yok üstadım teşekkür ederim ben canavarımdan memnunum, değiştirmem. Öğlene kadar benim odamda kalıyor sabah güneşini alıyor, öğleden sonra salonun balkona çıkarıyorum bütün gün güneş alsın diye. İlerki günlerde bir royal red alabilirim sizden, diğer arkadaşlarada teşekkür ederim.

Eski 30-06-2007, 18:49   #220
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kienne Mesajı Göster
Sayın praecox,
Yukarıdaki resimlerde sanki bitkide iki göbek varmış gibi görüyorum. Seneye dormancy'den sonra bitkiyi buradan ikiye arıymak mümkün olur mu acaba?
Aman kimse duymasın....
olmaz mı olur elbet seneye kelimenin tam anlamı ile sayın unalceleb'in iki bitkisi olabilir. vede tohumdan çok daha çabuk bir elde yönü bu. hiç yaprak çeliği tohum v.s. gibi diğer çoğaltma yöntemlerine gerek kalmadan...
tabii laf aramızda zira bu mesleki vede umumi bir sırdır...
bu tarz soğancıklı bitkilerin v.diğerlerinin yavrulaması ve süremesi çok doğal bir çoğaltma yöntemi vede diğer metotlara kıyasla daha çabuk olgun bitki veren yöntemlerdir.

Eski 03-07-2007, 17:13   #221
Ağaçsever

gundam's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
işi bilenler beki kızacak bana ama ben dormancy sonrasını beklemeden bitkiyi ve celimsiz ve kendi soğancıı olan ufaklıkları ayırdım 10 gundur ufaklıklarda da ana bitkide de bi sorun yok gibi.
biraz da mecburiyettendi
güçlü anabitkinin kapanlarının altında yüzlerce ufaklık duruyordu ztn ayırırken maksimum özen gosterdim. kapanlar bukle bukle hep birbirine dolanmıştı. 10 adet bağımsız bitkim oldu şu an, umarım minimal kayıpla atlatırım

yapraklarıda şekillerini düzeltseler biraz güzel olacak

gundam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2007, 17:33   #222
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gundam Mesajı Göster
işi bilenler beki kızacak bana ama ben dormancy sonrasını beklemeden bitkiyi ve celimsiz ve kendi soğancıı olan ufaklıkları ayırdım 10 gundur ufaklıklarda da ana bitkide de bi sorun yok gibi.
biraz da mecburiyettendi
güçlü anabitkinin kapanlarının altında yüzlerce ufaklık duruyordu ztn ayırırken maksimum özen gosterdim. kapanlar bukle bukle hep birbirine dolanmıştı. 10 adet bağımsız bitkim oldu şu an, umarım minimal kayıpla atlatırım

yapraklarıda şekillerini düzeltseler biraz güzel olacak
bilenler size neden kızsınlar ki esasen kızmaları da önemli değil asıl önemli olan bitkilerin bu etaptda gücenmemeleri.
10 gün önce bu işlemi yaptı iseniz zaten dormancynin sonunda ancak vegetasyonun da tam ortasında yaptınız bu işlemi.
bunun sonuçları da 10 günden belli olmaz ancak şubat ayında anlıyacağız.
bence iyi yapmışsınız madem iç içe karışmışlar ayırmakta fayda var esasen sadece dormancy sonraası değil çiçeklenme sonrası da bu tür ayırmalar için uygundur.

Eski 03-07-2007, 17:40   #223
Ağaçsever

gundam's Avatar

bitkinin durumu içler acısıydı dayanamadım
yapraklar hala bukle bukle umarım güzel güneş banyolarıyla tekrar yukarı yonelimler olur kucuk kapancıklarda

Eski 03-07-2007, 23:03   #224
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=ktIGV...elated&search=

doğal ortamlarında belgesel tadında

Eski 04-07-2007, 12:31   #225
Otuzbeşbuçuk

otuzbeşbuçuk's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2007
Vft lerimi (bu arada tohumlarım filizlenene kadar koçtaştan ytişkin almaya karar verdim) ipek böceği larvaları **** küçük akvaryum balıklarıyla besleyebilir miyim? Bu konuda bir bilgi bulamadım (gözümden kaçmış da olabiliri tabii). Bilgi veririseniz sevinirim

otuzbeşbuçuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2007, 12:41   #226
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi otuzbeşbuçuk Mesajı Göster
Vft lerimi (bu arada tohumlarım filizlenene kadar koçtaştan ytişkin almaya karar verdim) ipek böceği larvaları **** küçük akvaryum balıklarıyla besleyebilir miyim? Bu konuda bir bilgi bulamadım (gözümden kaçmış da olabiliri tabii). Bilgi veririseniz sevinirim
Yapmayın yahu ne olur...
neden ipek böceği larvası neden küçük balıklar...
vallahi hem alınıyorum hem geriliyorum hemde üzülüyorum...
burayı okudunuz mu? e-dergideki VFT yazısını okudunuz mu?

Bende derdimi anlatımyor olabilirim hal böyle ise de biri bana açık açık bunu yazsın...
bende bileyim...

saygılar

Eski 04-07-2007, 13:46   #227
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

Sayın otuzbeşbuçuk, bence koçtaştan alacağınıza Sayın üstad praecox dan alın derin, elindeki vft ler gerçekten çok güzeller, aralarında dağlar kadar fark var.

Tabii üstad kargoyla göndermeyi kabul ederse.

Eski 04-07-2007, 14:01   #228
-

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Galeri: 18
Bu başlık luzumsuz mesajlarla uzadıkça yeniler aradıklarını bulmakta zorlanıyorlar.
Acaba "sorular buraya" diye bir başlık açsak nasıl olur??

noreks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2007, 14:31   #229
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi noreks Mesajı Göster
Bu başlık luzumsuz mesajlarla uzadıkça yeniler aradıklarını bulmakta zorlanıyorlar.
Acaba "sorular buraya" diye bir başlık açsak nasıl olur??
Belirttiğiniz başlık yerine ilgili moderatör tarafından konu içindeki gereksiz mesajların temizlenmesi çok daha iyi olur...

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2007, 12:06   #230
Otuzbeşbuçuk

otuzbeşbuçuk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi unalceleb Mesajı Göster
Sayın otuzbeşbuçuk, bence koçtaştan alacağınıza Sayın üstad praecox dan alın derin, elindeki vft ler gerçekten çok güzeller, aralarında dağlar kadar fark var.

Tabii üstad kargoyla göndermeyi kabul ederse.
Sayın unalceleb tabiiki üstad'tan VFT ve diğer EB edinmeyi bende çok arzu ederim ama açıkçası bu güzelliklerin kartgo yoluyla gönderilmesi sonucu zarar görmekten korkuyorum. Bu sebeple eğer üstad için de uygun olursa İstanbul seyahatimde üstad ile görüşmeyi ve bebeklerinden bir **** bir kaçını evlat edinmenin daha doğru ve sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Eski 05-07-2007, 12:11   #231
Otuzbeşbuçuk

otuzbeşbuçuk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Yapmayın yahu ne olur...
neden ipek böceği larvası neden küçük balıklar...
vallahi hem alınıyorum hem geriliyorum hemde üzülüyorum...
burayı okudunuz mu? e-dergideki VFT yazısını okudunuz mu?

Bende derdimi anlatımyor olabilirim hal böyle ise de biri bana açık açık bunu yazsın...
bende bileyim...

saygılar
Sayın üstad öncelikle sizi üzmek gibi bir niyetim yoktu yanlış anlaşma için özür dilerim. Aslında hata bende soruyu eksik sormuşum. Sinek **** böcek bulunamadığı zamanlarda olarak kastetmiştim. Ve bu fikre internette gördüğüm bir videodan esinlendiğimi söylemek isterim. O videoda bir VFT tırtıl yiyordu da... Tekrar özür dilerim. Saygılar

Eski 05-07-2007, 12:42   #232
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi otuzbeşbuçuk Mesajı Göster
Sayın üstad öncelikle sizi üzmek gibi bir niyetim yoktu yanlış anlaşma için özür dilerim. Aslında hata bende soruyu eksik sormuşum. Sinek **** böcek bulunamadığı zamanlarda olarak kastetmiştim. Ve bu fikre internette gördüğüm bir videodan esinlendiğimi söylemek isterim. O videoda bir VFT tırtıl yiyordu da... Tekrar özür dilerim. Saygılar
Benim asıl üzüldüğüm nokta bu bitkilerin ilaaki böcekle beslenmesi gerekmemektedir bunu anlatamamışım.
Bir de ipek böceği larvası veya balıkla beslemek. bitkiye zarar verebileceği gibi bu davranış bana (EB lerle uğraşan biri olarak) tezatmış gibi görünse de "sadistçe" geliyor.
ben orta okul zamanlarımda ve sonrası lise üniv. yıllarımda ipek böceği beslemiş akvaryumda balık bakmış biri olarak hayal dahi edemiyorum.
Kaldı ki larvalar sümüklü böcekler kapanlarda tuzağa düşünce can havli ile kemirmek sureti ile zarar dahi verirler.

Eski 05-07-2007, 12:59   #233
Otuzbeşbuçuk

otuzbeşbuçuk's Avatar

Peki üstad ben işin bu kısmını düşünemedim haklısınız özrümü kabul edin lütfen. Ve ilginiz için de teşekkür ederim

Eski 05-07-2007, 14:33   #234
Ağaçsever

Kienne's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2007
Galeri: 8
Praecox hocam yanlışım varsa lütfen düzeltin:

Okuduğum kadarı ile bazı tırtıllar, larvalar ve kurtçuklar (ve haliyle balıklar) özellikle vft'lere zarar verecek düzeyde kalsiyum içeriyormuş. İlk başta bir sorun yokmuş gibi görünmekle beraber, zamanla bitkinin yaprak ve kapanlarında katılaşmaya neden olup bitkinin ölümüne neden oluyormuş.

Bir diğer uyarı da tamamen sağlıklı ve tüm diğer ortamsal şartları mükemmel derecede olmayan bitkileri beslemekle ilgili. Yeni dormansiden çıkmış, hastalık **** parazit tedavisi görmüş, saksısı yeni değiştirilmiş, kısacası herhangi bir şoka maruz kalmış bitkileri (**** biz herşeyi iyi sanırken aslında yerinden, aldığı ışıktan memnun olmayan bitkileri) beslemek, kendilerini toparlamak için harcayacakları enerjiyi, bizim verdiğimiz besini sindirmek için harcamaya zorlarmış.

Yani işin sadistçe olarak değerlendirilebilecek kısmı bir yana, en iyi niyetimizle bitki beslensin güçlensin diye yardımcı olduğumuzu sanarak da olsa, aslında bitkiye epey zarar veriyor olabiliriz...

Kienne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2007, 11:17   #235
Ağaçsever

gundam's Avatar

bitkiyi ayırdığımdan bahsetmiştim sanırım iyi gelmedi 2 kapanda kararmalar var
sanırım bitkime zarar verdim
ayrıca dün dip suyunda pis bir koku teşhis ettim kök sistemi zarar görüp çürümeye başlamamıştır umarım

Eski 11-07-2007, 12:12   #236
Kaybettik...

praecox's Avatar

Yeni taze torf'a ekmediniz mi sayın gündam...?

Eski 11-07-2007, 20:14   #237
Ağaçsever

Weezer's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2007
2 kapanim çürüdü.Acaba cok su verdiğim için mi? Torfu değiştirmelimiyim?Yardimci olursanız sevinirim.

Weezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2007, 20:19   #238
Kaybettik...

praecox's Avatar

Eski kapanlar ise çürümeleri kararmaaları normal yeni yaprak ve/veya kapan oluşumları varsa durum normal demek... sanırım bitkinizi yapımarketden almıştınız burda da müteakip kereler yazıldığı gibi kapanlar raflarda durduğu sürede devamlı tetiklenmiş olma olasılığı da yüksek bundan evvelllerde de belirtiğim gibi fazla kurcalanmış kapanlar da erkenden kurur...
sulama konusunda endişe etmeyin bu yaz sıcaklarında vft nizi pekde gereğinden fazla sulamış olamazsınız

Eski 12-07-2007, 11:00   #239
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Merhabalar. Ben de bu bitkiden beslemiştim. Hollanda'ya gittiğim zaman almıştım. Bakımını biraz unuttum. Bildiğim kadarı ile 3 kere kapandığı zaman ölmeye başlıyor. Yani bitkinizin böcek yiyen kafaları bir müddet sonra ölmeye başladı diye üzülmeyin. Zaten iyi koşullarda bakıyorsanız, dibinden devamlı filiz veriyor. Hepsinin ölmeyip yaşadığını bir düşünsenize artık birbirlerini yemeye başlarlar :-D Benimki neden öldü anlayamadım. Şehir değişikliği belki yaramadı ona. Ankara'dan Adana'ya getirdim çünkü. Baya yollar kat etti. Belki birgün yine alırım. İçinin kızarması için güneş görmesi çok yararlı. Bir de en gıcık kaptığım şey böceği yakalayıp kapandıktan sonra içindeki böcek günlerce kapanda kalıyor. Bu neyse de kapan tekrar açıldığı zaman o böcek de içinde sindirilmiş bir şekilde duruyor. Kapanın tekrar kapanmamasını sağlayarak böceği içinden almaya illet olmuştum

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2007, 14:43   #240
Ağaçsever

gundam's Avatar

VFT lerimi
http://www.fidesas.com/jiffy/new02.asp
sphagnum tabletlerine (katkısız olanlarına) ekiyorum
saksılarım genellikle;
-zemin 1.5-2 cm perlit
-orta katman %10 vermiculite+%20 perlite karıştırılmış jiffy tabletlerden
-üst %10-15 perlite jiffy
-en üste kıyılmış kuru sphagnum
bir iki tane ayırdıklarımdan taze 5.5ph torf perlit karışımına ektim onlardan da gayet memnunum (ekmeden önce kıyılmış çam iğnesi karıştırmayı düşünüyordum ama yapmadım)

şu an en büyük kaygım kuruyan 1-2 kapandan ziyade sudaki koku ve suyun kızılımsı rengi. substrat salınım yapıyor diyemem çünkü ilk defa başıma geldi
kökte (soğanda) bir çürüme olması en büyük endişem bitkiyi substrattan tekrar çıkarıp yeniden strese sokmak ta istemiyorum.

bitkide sürekli bir yeni filiz ve kapan çıkarma girişimi var açıkcası aklım karışık bu konuda...

bu arada tabletleri şişirirken saf su kullanıyorum carpex marka.
acaba en başından taze torf mu kullanmalıydım...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025