View Single Post
Eski 03-07-2007, 17:33   #222
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gundam Mesajı Göster
işi bilenler beki kızacak bana ama ben dormancy sonrasını beklemeden bitkiyi ve celimsiz ve kendi soğancıı olan ufaklıkları ayırdım 10 gundur ufaklıklarda da ana bitkide de bi sorun yok gibi.
biraz da mecburiyettendi
güçlü anabitkinin kapanlarının altında yüzlerce ufaklık duruyordu ztn ayırırken maksimum özen gosterdim. kapanlar bukle bukle hep birbirine dolanmıştı. 10 adet bağımsız bitkim oldu şu an, umarım minimal kayıpla atlatırım

yapraklarıda şekillerini düzeltseler biraz güzel olacak
bilenler size neden kızsınlar ki esasen kızmaları da önemli değil asıl önemli olan bitkilerin bu etaptda gücenmemeleri.
10 gün önce bu işlemi yaptı iseniz zaten dormancynin sonunda ancak vegetasyonun da tam ortasında yaptınız bu işlemi.
bunun sonuçları da 10 günden belli olmaz ancak şubat ayında anlıyacağız.
bence iyi yapmışsınız madem iç içe karışmışlar ayırmakta fayda var esasen sadece dormancy sonraası değil çiçeklenme sonrası da bu tür ayırmalar için uygundur.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön