View Single Post
Eski 27-06-2007, 15:51   #190
noreks
-

Giriş Tarihi: 26-09-2005
boşuna aramayın aşağıdaki mesajları okuduktan sonra özelden msj ben gönderdim. Forumda yeteri kadar bu konuyla ilgili msj. kirliliği zaten yeteri kadar oluştu.

1- Sayın Balıkçı,Yabani gül demek ne demek?Cehaletimi mazur görün lütfen.

2-merhaba.yeni gelenler bölümünüzde kendimi tanıtmıştım.ikinci kezde buraya yazıyorum.arkadaşlar yazılarınızı baştan itiibaren okudum,benimde nazicazen bir sorum olacaktı.malum mevsim yaz,bende şuan çeşmedeyim.inanılmaz güzel güller var hemde çeşit çeşit burda.insanlarda çok candan,kimin bahçesinden ne istiyorsam hemen veriyorlar çevre evlerden.bende çelikten önce saksılarda sonra bahçeye terfi ederek gül yetiştirmek istiyorum.bu aylarda tutar mı çeliklerim?nemli ortam gerekiyormuş.bu yaz aylarında bu dengeyi nasıl kurarım?bilgeliğinize ihtiyacım var.ilk defa kendim bir çelik dikip yetiştireceğim,malım çok ama çok heves ettim.şimdiden çok teşekkür ederim. http://www.agaclar.net/forum/showthr...820#post118820

3- Merhabalar. Bu başlığı tesadüfen buldum. İyi ki bumuşum her işte bir hayır varmış.Ben dere kenarı yakınlarında bir yerden mine diye düşünüp 3 dal kopartıp aldım bir hafta önce. Üzerlerinde lila pembe çiçek açmıştı. Daha önce lila renginde minemiz vardı odunsu türlerden. Ondan sandım aldım. Fakat bu çalı dikenliydi. Üzerinde minicik top kümeleri vardı kimi biber yeşili kimi morumsu siyah renklerde. Cehaletimi hoş görün tohum falandır diye düşündüm. Ama şimdi Adabayrakoğlu'nun resmindekinin aynısı benim karşımda duruyor. Yaprakları herşeyi aynı. Ben bu üç dalı suya koymuştum. Her sabah suyunu yeniliyorum. İnanılmaz canlılar. Yaprakları çok sağlıklı. İrili ufaklı böğürtlenler var üzerinde yeşil ve mor renk. Çiçeklerini temizlemiştim. Birde mis gibi bir kokusu var. Ben şimdi bu üç dalı bahçeye diksem dallandırsam tutmaz değil mi? Mine sandığım için kök salacaklar sanıyordum, ondan sonra bahçeye dikecektim. Çok üzüldüm şimdi. Bir çaresi yok mudur ki?
http://www.agaclar.net/forum/showthr...155#post119155

Kendisine forumda konuları iyice okumadan ve temel bir bilgiye sahip olmadan herkese laf yetiştirmemesi tartışmaya girmemesi gerektiğini de ayrıca vurguladım..

sonuç mu ? aşağıda...

"merak etmeyin formda ne tartışmaya gireceğim nede soru sorma cesaretinde bulunacağım etoburlar bölümünde bundan sonra.saygılar..."

görünüş odur ki ; öğrenme yöntemini bilmeyen - okullarda bilgiye nasıl ulaşılacağı inatla öğretilmez - bilgiye ulaşmanın en kısa yolunun ara kademeleri atlayıp konuya sonundan girmek olduğunu düşünen -klasik ezberci sistem - bir meraklı daha itina ile uzaklaştırıldı.

Bu mesajı herhangi bir tartışma olsun diye göndermedim. Sadece etoburlarda artık yeni gelenler için başka bir başlık açılması faydalı olacak .

Yoksa her yeni "ben de isterem" mesajında sayfalar dolusu tartışma okumak belki de orkidelerden sonra en zevkli kısım olan bu bölümde ızdırap haline gelecek. Bir gram bal almak için keçiboynuzu çiğnemeyi kimse istemez.

Düzenleyen noreks : 27-06-2007 saat 18:08 Neden: typo hatası
noreks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön