agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)

Beğeni Düzeni271Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2009, 20:37   #121
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2009
biraz daha foto vardı çekmişken paylaşayım istedim.Saygılar

Eklenen Resimler

mrduran ve Milla beğendi.
gürselbaranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 20:55   #122
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2007
Galeri: 266
Turhal'a sünnete gidenler Ali Balta'ya uğrarlar artık

Not: Ali Balta Turhal'da Tokat kebebı yapan eski bir ustamızdır.

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 21:02   #123
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Ali Balta'nın oğlu bir zamanlar öğrencimdi, kulakları çınlasın Turhal'a değil Tokat'a gideceğim nasip olursa Dedemin talebeleri çok orada. Ama günübirlik olunca ona vakit ayırabileceğimizi sanmam

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 21:19   #124
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Son fotoğraf rahmetli dedemin kebab ocağının görünümünü hatırlattı bana, teşekkürler Gürsel Bey
Aslında ben size teşekkür ederim konuyu açıpda bize bugün böyle damak lezzeti taddırdığınız için.Yolunuz düşerse beraber sizin tarif doğrultunuzla hep beraber yaparız.Her zaman beklerim sizin tarifinizdende yararlanırız.Selamlar.

Eklenen Resimler

Milla beğendi.

Düzenleyen gürselbaranlı : 18-06-2009 saat 21:21 Neden: kelime hatası
gürselbaranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 21:47   #125
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Sobada bu hafta balık şişi denedim. Netice cok iyi.

Eklenen Resimler

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2009, 22:16   #126
Ağaç Dostu

Bu kebab ocağı çok marifetli

Vejeteryanlar için yalnız sebzelerde oluşan yemek;

Eklenen Resimler

Milla beğendi.
Eski 29-06-2009, 08:40   #127
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Aslında tenekede tavuk da Tokat kebabının bir versiyonu

Acaba diyorum sobacılar çarşısında 17 lt teneke içine uygun;

ortası tavuk için şişli, yanlarında soğan-patlıcanları takabileceğimiz 4-5 şiş olan yağların akmaması için altı 10 cm kadar yükseltili bir düzenek hazırlatamaz mıyız?

Her seferinde T şeklinde tahta bul, dik durması için taş koy,vs. ye gerek kalmaz,üstelik yağlarını da değerlendirmiş oluruz.Bir nevi tenekede Tokat kebabı yapmış oluruz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2009, 10:20   #128
Ağaç Dostu

Ocağın ortasındaki şişlerin dizildiği pişme haznesinin geniş tipleri (Tokat, Turhal, Zile'de var) geniş olduğunda artık tenekede pişirme sorunu ortadan kalkıyor, tabanındada pişirme işi yapılabiliyor.

Ulus, sobacılar çarşısında paslanmaz sacdan yaptırılabilir.

Bu marifetli komşunuzun ilgi alanında aslında

Eski 29-06-2009, 10:24   #129
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Aslında tenekede tavuk da Tokat kebabının bir versiyonu

Acaba diyorum sobacılar çarşısında 17 lt teneke içine uygun;

ortası tavuk için şişli, yanlarında soğan-patlıcanları takabileceğimiz 4-5 şiş olan yağların akmaması için altı 10 cm kadar yükseltili bir düzenek hazırlatamaz mıyız?

Her seferinde T şeklinde tahta bul, dik durması için taş koy,vs. ye gerek kalmaz,üstelik yağlarını da değerlendirmiş oluruz.Bir nevi tenekede Tokat kebabı yapmış oluruz.

Sevgili denizakvaryumu, hani şu ninja kılıçları var ya kısa olanlardan. Onu alıp yere ters saplıyorsunuz üzerine istediğinizi geçirin ve tenekeyi üstüne örtün .

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2009, 10:28   #130
Ağaç Dostu

Teşekkürler, hem kebap hem de düşmana karşı savunma...Bu da güzel fikir.

Umarım karşıdakinde uzun ninja kılıçı yoktur

mrduran beğendi.
Eski 29-06-2009, 10:32   #131
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
...Ulus, sobacılar çarşısında paslanmaz sacdan yaptırılabilir.

Bu marifetli komşunuzun ilgi alanında aslında
Komşuyla bu işi konuştuk, iş sobacılar çarşısında yaptırmaya kaldı.

Tokat kebabının en kötü tarafı ocağı arabayla taşımak ,tüm bagacı kaplıyor.

Tenekede Tokat kebabı düzeneği yaptırabilirsek , taşıma problemi ortadan kalkacak.

Teneke bahçede kalacak, sadece tenekenin içine girecek düzenek taşınacak.

Eski 29-06-2009, 13:21   #132
Ağaç Dostu

Merhabalar,

Bu hafta sonu yazlıkta 2. tokat kebabı denememi yaptım ama netice gene hüsran oldu.

Kuzunun böbrek yatağını böbrekleri ile birlikte kestirdim. Döşleri böbrekleri ayırttım. Bütün olarak kemiğini aldırttım ve evde kendim şişleri hazırladım. Üste takacağım parçaları yağı ile bıraktım. Yukarıda resimlerde anlatıldığı gibi şişleri hazırladım.

Patlıcanlar çekirdeksiz idi. Domatesler yerli. Biberler süper. Patates ve sarmısaklar ise ekstra süper.

Etler ve böbrekler iyi pişti. Zerzevattanda pişmeyen yokdu ama kebapta parmak yalatan bir tad olmadı maalesef.

Ama şunu tesadüfen keşfettim, bu soba ile sakatat kebabı da şahane olacak. Böbrekler parmak yalattı çünkü.

Bu hafta sonunun hedefi sakatat kebabı. Gerekli malumatı vakti gelince aktaracağım.

Hoşçakalın.

Eski 29-06-2009, 14:55   #133
Ağaç Dostu

Bu ocakta pirzolada mükemmel pişer, hatta tüm bir kuzu kolu bile

Eklenen Resimler

Eski 29-06-2009, 15:03   #134
Ağaç Dostu

" Tokat Kebabı " konu başlığının forumdan acilen kaldırılması şart.

"Tenekede tavuk" başlığı kalabilir

Eski 29-06-2009, 16:01   #135
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Evet huzur bozuyor,sakıncalı!

mrduran beğendi.
Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 20:16   #136
Ağaç Dostu

Ankara'ta Tokat kebabı yapan Asmaaltı Kebab lokantası Yüzüncüyıl işçi blokları yanında (Tansaş mazasından hemen önce) Porsiyonu 12 TL.

Name:  IMG_2157.jpg
Views: 8974
Size:  41.0 KB

Name:  IMG_2159.JPG
Views: 6444
Size:  68.0 KB

Name:  IMG_2166.jpg
Views: 7831
Size:  43.4 KB

Tabi ki gerçek lezzetteki Tokat kebabı, Tokat sebzeleriyle Tokat'ta yenebilir

Milla beğendi.
Eski 27-07-2009, 22:52   #137
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-07-2009
serdar bey merhaba;

uzun yıllar tokatta kalımş ve tokat kebabının tadına bakmış,niksar çamiçi yaylasında uzun süreler konaklamış birisiyim,

bu forumu görünce dayanamadım. en çok isteğim ise sizin şu bahsetmiş olduğunuz elektrikli tokat kebab ocağı, babanızın arkadaşı ile görüşsenzde hazır bu forumda taliplileri varken üretime geçsede bizleri bu lezzetten mahrum etmese, şahsenben kendi adıma 3 adet ocak almayı taahhüt ediyorum. forumdaki diğer kişiler ve çevrelerindekileride hesaplarsak bu işten pek zararlı çıkmayacak gibi,benim bir adet odunlu ocağım var fakat her zaman odun bulmak mümkün olmuyor, ayrıca sizinde bahsettiğiniz gibi odunun niteliğine uygun elektrik ısısının sağlanması gerekir.bunuda ancak bilen ve tecrübe eden kişi yapar, böylebirinide bu zamanda bulmak güç, böyle bir insanı duyupta ondanfaydalanmamakta benim için açıkcası enayilik. sizden destek bekliyorum.

sağlıcakla kalın

hyyahya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 23:21   #138
Ağaç Dostu

lale76's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2006
Gecenin bu saatinde canımız çekti. Tokat kebabı çok güzel gerçekten. Ocağından biz de aldık. Biraz zahmetli ama değiyor. Tadacaklara afiyet olsun şimdiden.

Düzenleyen lale76 : 28-07-2009 saat 11:05
lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2009, 23:57   #139
Ağaç Dostu

http://www.yoresel-urunler.com/TOKAT...pid-10889.html

Linkte satılıyor.

Eski 12-08-2009, 09:23   #140
Ağaçsever

Remedios's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2007
http://ilan.elookat.com/ilan-tokat-k...AN-1534353.htm

Yukarıdaki linkte de elektrikli modelinden satılıyor.

Remedios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2009, 22:52   #141
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Bu kebab ocağı çok marifetli

Vejeteryanlar için yalnız sebzelerde oluşan yemek;
Evet hem marifetli, hemde çok sağlıklı. En azından mangalda yaptığımız ızgaralarda oluşan tehlikelerden uzak olması, direkt pişmemesi ve bunun yanında lezzeti ile bence çok güzel bir yöntem.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 09:33   #142
Ağaç Dostu

Merhabalar,

Odunlu Tokat sobası ile çok içli dışlı bir yaz geçirmekteyim. Her hafta sonu en az iki posta misafir ağırlamaktayız. Önümüzdeki iki hafta rezerve. Duyduğuma göre ekim sonuna kadar boş hafta sonumuz olmayacakmış. Kışın yazlığı satılığa çıkarmak zorundayım aksi halde gelecek sene yazı çıkaramam. Millet kebapları kulaktan kulağa acaib abartarak anlatmakta imiş.

Şaka bir yana ama hangi et nasıl iyi kebap olurda zirveye yaklaşmaktayım. Ancak sıkıntılarım büyük idi. Son deneme de ikili kasap çengeline geçirerek,aliiminyum folyaya sarılı sallandırdığım kuzu yarım kaburgayı, folyodan sıyırıp birde kızarmasını sağlayayım derken yanmadık tarafı kalmadı kol ve ellerimin. Ama son icadım ile bu sorunu da aştım kanaatindeyim :

Mutfak ve banyolar için duvara askılık olarak yapılmış çelik taşıyıcılardan aldım. Üç kat sepeti var. Onu bir ustaya götürdüm ve sepet aralarını kestirip daralttım. Şu anda ocağın orta bölümüne yukarıdan oturtacağım üç katlı çelik bir sepetim var. Pişecek malzemeleri o sepetlere koyacağım ve üst kapağı kapatacağım. İstediğim zaman komple sepeti dışarı alıp, katlarda pişen malzemelere ait her türlü kontrol ve müdahaleyi yapabileceğim. Hedefim etleri önce yumuşacık hale gelecek şekilde pişirmek, sonra da kızarmalarını sağlayacak ikinci aşamaya geçmek. Yani tandırı bu ocak ile becermeme ramak kalmış durumda.

Bu arada diğer katlarda yer alan domates, biber, soğan, sarmısak, patates gibi malzemelerden pişenleride yanmadan dışarı alma imkanına kavuşacağım. Aynı şekilde pideleri istediğim sürede koyup almam çok kolay olacak. Tabii bu konuda ustalaşabilmem için bir kaç deneme daha şart. Hangi kat hangi malzemeye uygun olacak gibi soruları yaşayarak öğrenmenin dışında bir yol yok.

Hoşçakalın.

Eski 27-08-2009, 09:49   #143
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Sn. Hoşseda;

Affınıza sığınarak sizi şöyle iriyarı, ve göbekli olarak hayalimde canlandırdım, doğru mudur? Yani söz konusu yemek olunca her şeyi göz alabilen ancak böyle canlandı gözümde

Araştırmanın sonu yok tabi, ancak takdir edersiniz ki sizin söyledikleriniz Tokat Kebabı olmaktan çıkıyor "HOŞSEDA" kebabı oluyor

Sizlere afiyet şeker olsun, öyle herkese bu lezzeti tattıracağım diye kendinizi yormayın, bu forumun adresini verin, malzemeleri de ocağı da kendileri buradan bakarak alsın-yapsın-öğrensinler

Allah ağzınızın tadını bozmasın, selamlar, saygılar.

Eski 27-08-2009, 11:50   #144
Ağaç Dostu

Sayın BalıkcıSerdar,

Güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum. Bende size güzellikler diliyorum.

Sigarayı bıraktığım 55. yaşıma kadar 75 kg. ı geçmemiş idim hiç bir zaman. Makarnayı dahi ekmeksiz yemeyen nesildenim. Ama kilo sorunum olmamışdı hiç. Ancak 5 sene önce 40 yıla yakın günde enaz 2 paket içtiğim sigarayı bırakınca dengem alt üst oldu. 85 kiloya ulaştım ve maalesef orta boy bir göbek de oluştu bendeniz de. Ancak 3 aydır işime yayan gidip gelmekteyim. günde 10 km ye yakın yürüyorum ancak iştah çok açık, yapabildiğim kiloyu daha yukarıya göndermemek.

Ete ve balığa alakam fazladır. Tavuğu mecbur kalmazsam yemem. Balık da problem azdır. Doğru balık 3-5 tanedir. Mezatlara gidersem o balıklardan alabilirsem alırım, aksi halde onu da yemem. Ete gelince iyi eti bulmak ve onu pişirebilmek zor iş. İyi kasabı buldum diyorum ama gün günü tutmuyor. Etin iyi yerini buldum diyorum onda da aynı şey gün güne uymuyor. Ancak kuzunun parmak yalatacak bölgelerini artık öğrendim. Şimdi gayretim onu hakkı ile pişirebilmeyi öğrenmek.

Meraklısından dinlediğim kadarı ile en iyi kuzu kebabını eskiden hırsızlar veya çobanlar dağda yaparlarmış :

Kuzu veya oğlağı çalıp keserler, hayvanı yüzdükten, içini temizledikten sonra tekrar postunun içine sarıp, bir çukur açarlar ve oraya gömerlermiş. Daha sonrada çukurun üstüne ateş yakarak 24 saate yakın bekleyip, çukuru açar ve postun içinde pişen hayvanı yerlermiş. Bu kebapta et yavaş yavaş tamamen ateşten uzakta pişiyor. Ama lezzeti tarifsiz oluyormuş ( buna bazıları hırsız kebabı bazıları da çoban kebabı demekteler). Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Tokat sobabı bu işe en uygun pişiricilerden bir tanesi. Direkt ateşle temas yok. Ancak mesafe kısa ve çok yakarsanız sobayı malzeme kısa sürede dış kısmından yanmaya başlıyor. Ben bu olumsuzluğu gidermeye çalışmaktayım. Bunu neden yapıyorum, boğazıma düşkünlükten mi, yoksa meraktan mı bilemem tabii. Ama çok keyf aldığım da bir gerçek. İçkiyi seven bir insan da değilim. İçeni severim ama ben içmem, başımı ağrıtır olan keyfim yok olur.

Hoşçakalın.

Eski 27-08-2009, 12:26   #145
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Sn. Hoşseda;

Sizi fiilen tanımış kadar oldum desem yalan olmaz Samimi anlatımınız için çok teşekkürler.

Benim, Tokat Kebabı ocağında odunların cinsi ve yakma yöntemi hakkındaki yazdıklarımı, neden bu kadar üstüne basarak belirttiğimi sizin bu sözünüz "Direkt ateşle temas yok. Ancak mesafe kısa ve çok yakarsanız sobayı malzeme kısa sürede dış kısmından yanmaya başlıyor" açıkça anlatıyor. Tavuğu da tenekede yapmayı (Tenekede tavuk başlığına bakarsanız) denemenizi tavsiye ederim, yemek için mecbur kalmayı beklemezsiniz. Balık konusunda, tutmada ki iddiam, pişirmede maalesef yok, pişiririm ama aman aman iddialı bir şey olmaz. Anadolu da balık kültürü pek olmadığı için biraz geri kalmış olmamız da normal sayılır sanırım

Yemek yapma (özellikle de kebap) işlerinden ve yemekten keyf aldığınız da açıkça belli, belirtmenize bile gerek yok. Baksanıza hemen ayaküstü "hırsız kebabı" tarifini de vermişsiniz

Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutluluk dolu nice uzun yıllar, ayrıca biran önce şu "Hırsız Kebabını" da denemeniz ve başarmanız temennisiyle, selamlar, saygılar.

Eski 30-09-2009, 15:51   #146
Yeni Üye

swiftblast's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2009
O etinde tadına valla doyum olmaz

swiftblast Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2009, 07:19   #147
Ağaç Dostu

lastmohikan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2009
şimdide tokat kebabı ben bi fırın tasarlayayım barbekü altına

lastmohikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 01:17   #148
Ağaçsever

lokosit's Avatar

Giriş Tarihi: 23-11-2009
Bugün bende edindim bu sobadan ama pişirme yöntemim sizinkinden farklı.
Yozgat çamlığında Ben pişireyim sen ye isimli bir büfenin yaptığı uygulamayı yaptım ve aynı lezzeti yakaladım.)
Kuzu budunun kemiğini aldırdım ve terbiye falan yapmadan tek parça halinde şişlere taktım.
maalesef patlıcanlar olmadı çünkü zamanı geçmiş
biber ve domates harikaydı, sarımsağı çok sevmeme rağmen maalesef unuttum

Pişirme işini çalı çırpı ile yaptım ve yaklaşık 40-45 dk da pişirdim.
Lezzeti anlatacam ama kelime bulamıyorum

sıradaki projem kuzu kaburgasını tek parça halinde pişirmek

Eklenen Resimler

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 08:20   #149
Ağaçsever

lokosit's Avatar

Giriş Tarihi: 23-11-2009
Alıntı:
İlginiz için teşekkür ederim, asansörlü, elektrikli Tokat kebab ocağı dün elime geçti

Test yapıldığında gelişmeleri duyururum.
Güle güle kullanın.
Cihazın (sanırım mangallıktan çıkıp cihaz halini almış ) ayrıntılı fotoğraflarını koyarsanız çok sevineceğim.

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 08:58   #150
Ağaç Dostu

Sayın lokosit,

Bir koca yaz bu soba ile uğraşan biri olarak sizi heyecanla izleyeceğim.

Benim mücadelem ne yazıkki mağlubiyet ile noktalandı, tokat sobası dışarı, mangal içeri tezahüratlarıyla daha çok mücadele edemedim.
" Bir usta kaç senede yetişiyor siz biliyormusunuz " diyerek ev halkına karşı direnişim de fayda etmedi, sobam şu anda bahçemin bir köşesine atıldı, kışın hafta sonları onu gene devreye sokabilirim hesaplarındayım gizli gizli.
Eşimin en büyük endişesi, misafir ağırlamalarımızda, bu soba ile geliştirdiğim yeni pişirme teknikleri sonucu, misafirlere simsiyah etler ikram etmek tehlikesi idi. Bırakmadılar beni, halbuki ben tandır lezzetini bu sobada yakalayacaktım emindim ama kader işte...

Size her türlü teknik yardıma hazırım.

Kolay gelsin.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025