View Single Post
Eski 27-08-2009, 09:33   #142
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Merhabalar,

Odunlu Tokat sobası ile çok içli dışlı bir yaz geçirmekteyim. Her hafta sonu en az iki posta misafir ağırlamaktayız. Önümüzdeki iki hafta rezerve. Duyduğuma göre ekim sonuna kadar boş hafta sonumuz olmayacakmış. Kışın yazlığı satılığa çıkarmak zorundayım aksi halde gelecek sene yazı çıkaramam. Millet kebapları kulaktan kulağa acaib abartarak anlatmakta imiş.

Şaka bir yana ama hangi et nasıl iyi kebap olurda zirveye yaklaşmaktayım. Ancak sıkıntılarım büyük idi. Son deneme de ikili kasap çengeline geçirerek,aliiminyum folyaya sarılı sallandırdığım kuzu yarım kaburgayı, folyodan sıyırıp birde kızarmasını sağlayayım derken yanmadık tarafı kalmadı kol ve ellerimin. Ama son icadım ile bu sorunu da aştım kanaatindeyim :

Mutfak ve banyolar için duvara askılık olarak yapılmış çelik taşıyıcılardan aldım. Üç kat sepeti var. Onu bir ustaya götürdüm ve sepet aralarını kestirip daralttım. Şu anda ocağın orta bölümüne yukarıdan oturtacağım üç katlı çelik bir sepetim var. Pişecek malzemeleri o sepetlere koyacağım ve üst kapağı kapatacağım. İstediğim zaman komple sepeti dışarı alıp, katlarda pişen malzemelere ait her türlü kontrol ve müdahaleyi yapabileceğim. Hedefim etleri önce yumuşacık hale gelecek şekilde pişirmek, sonra da kızarmalarını sağlayacak ikinci aşamaya geçmek. Yani tandırı bu ocak ile becermeme ramak kalmış durumda.

Bu arada diğer katlarda yer alan domates, biber, soğan, sarmısak, patates gibi malzemelerden pişenleride yanmadan dışarı alma imkanına kavuşacağım. Aynı şekilde pideleri istediğim sürede koyup almam çok kolay olacak. Tabii bu konuda ustalaşabilmem için bir kaç deneme daha şart. Hangi kat hangi malzemeye uygun olacak gibi soruları yaşayarak öğrenmenin dışında bir yol yok.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön