![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Evet elektrikliyse bir şey diyemiyorum tabi ki. Bu durumda fiyat gayet normal elbette. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Selamlar, Bende talibim bu odunlu ocağa, çok hoşuma gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Babam iki yıl önce almıştı, 100 Liraya. Ama bahsi geçen elektrikli ocaktan daha kaliteli bir alet. Hakikaten de lezzeti yakalıyor. Dün bahsettiğim amcanın ifadesi "elektrikle bu pişirme kıvamını tutturana kadar kilolarca et ziyan ettim, araştırmalarda kullandığım ve tabiri caizse hiç ettiğim malzemelerde cabası". Yani öyle "ben yaptım oldu" mantığında bir alet değil, uzun araştırma ve denemelerin ardından geliştirilmiş bir alet. Odunlu ocağı herkes yapabilir ama odundaki yanma ve pişirme sürelerini ayarlayıp kıvamı yakalamak herkesin yapabileceği iş değil. Yani anlatmak istediğim, amca araştırarak, deneme-yanılma yöntemi ile elektrikli rezistansta o kıvamı yakalamış. her rezistanslı ocak o pişirme kıvamını yakalayamayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2009
|
serdar bey merhaba; uzun yıllar tokatta kalımş ve tokat kebabının tadına bakmış,niksar çamiçi yaylasında uzun süreler konaklamış birisiyim, bu forumu görünce dayanamadım. en çok isteğim ise sizin şu bahsetmiş olduğunuz elektrikli tokat kebab ocağı, babanızın arkadaşı ile görüşsenzde hazır bu forumda taliplileri varken üretime geçsede bizleri bu lezzetten mahrum etmese, şahsenben kendi adıma 3 adet ocak almayı taahhüt ediyorum. forumdaki diğer kişiler ve çevrelerindekileride hesaplarsak bu işten pek zararlı çıkmayacak gibi,benim bir adet odunlu ocağım var fakat her zaman odun bulmak mümkün olmuyor, ayrıca sizinde bahsettiğiniz gibi odunun niteliğine uygun elektrik ısısının sağlanması gerekir.bunuda ancak bilen ve tecrübe eden kişi yapar, böylebirinide bu zamanda bulmak güç, böyle bir insanı duyupta ondanfaydalanmamakta benim için açıkcası enayilik. sizden destek bekliyorum. sağlıcakla kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Kebap denince orada durmak lazım, herkes kebap yapar ama öncelikle kullanılan malzeme, hazırlama şekli çok önemli. En sevdiğim yemek türü kebaptır, hele de sağlıklı pişiriliyorsa keyfine diyecek yoktur. Ben de bir hafta önce bir yemek makinası aldım, gerçekten muhteşem bir şey, biraz pahalı gibi ama yaptığı işlere bakınca önemsemiyorsunuz. Başta balık, tavuk et olmak üzere lahmacun, börek, tost, pizza, kek, ekmek,diğer bütün sulu ve susuz yemekler, hatta yağsız patates kızartmasını bile fevkalade güzel pişiriyor. Tokat kebabı için bahsedilen aleti de denemek istiyorum, benim bu yemek merakım durmak bilmiyor. Bu aleti Mersin'de satan bir yer varmı acaba, ben elektrikli olanını tercih ederim, odunla dumanla boğuşmak çok yorucu, bilen arkadaşlar ilgilenirse çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Tokat'tan elektrikli ocak üreticisiyle görüştüm, belki biraz uzun zaman alabilir ama yeni bir üretimleri olacakmış ondan haber bekliyoruz, haber alınca buradan sizlere bildiririm. Elimden geldiğince de yardımcı olurum. Selamlar, saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
ben de bir tokatlı (zile) olarak tokat kebabını anlattığınız için çok mutlu oldum. harika sunumlar var. Gerçekten etin direk ateşe değmemesi ve yavaş pişmesi hem lezzet olarak hemde sağlık açısından çok güzel. En önemlisi ise etin kuzu etinden yağlı ve kuyruk yağı ile kullanılması. Altta lavaş ile birlikte dometes, sarımsak ve patlıcan kullanımı da lezzetini bir kat daha artırıyor. Bu arada soba fiyatları okadar pahalı değil. Bildiğim kadarıyla 40 - 50 arası bişr fiyat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Evet soba fiyatları pahalı değil ama istanbulda bulmak zor, varsa belki eminönünde vardır sobacılar mangalcıların olduğu yerde, onun haricinde 40-50 liraya nerden bulabiliriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sn. kmlsrt, ocagın (odunlu) alındığı adres aşağıda. Şehir dişına kargo ile gönderebileceklermiş. Bahsettiğim gibi 35 TL ye alınmıştı. İyi günler. SOYLU TİCARET Haydar Soylu 0312 3242531 0312 3126320 Posta cadde Tenekeciler sokak No:25 Ulus Ankara Düzenleyen k0900 : 05-03-2009 saat 20:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Hayır o ocak odunlu ocak Adalet Hanım. Elektrikli ocağın 100-150 Liradan aşağı olabileceğini sanmam. Ben size elektrikli ocak üretimi olunca haber vereceğim demiştim ama onun yazdan önce yani bir kaç aydan önce olacağını da sanmıyorum. İsterseniz odunlu ocak için bu verdikleri fiyat gayet uygun, eğer odun yakmak için uygun yerinizde varsa bir tane bu ocaktan edinin. Odunlu ocaktan edinenler, nasıl yakacakları ve pişirme kıvamı hakkında danışmak için bu başlık altında benden bilgi isterlerse seve seve yardımcı olurum. Selamlar, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Nasıl yakılır?Pişirme kıvamı nedir? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3. sayfa 67 mesajda uzuuuunca bir tarifim mevcut ![]() İsterseniz önce oraya bir göz atın anlatamadığım/atladığım bir şey varsa tekrar buradan sorun olmaz mı? Çünkü anlatmaya bir başlarsam, bir o kadar daha sıralarım ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Merak ettiğim; etler terbiye edilirken soğan ve tuzdan başka zeytinyağı-ayçiçek yağı-yoğurt gibi başka maddeler katılıp katılmadığı. Sadece soğan ve tuz mu? Yine pelit-meşe odunu bulamazsak meşe kömürü ile yakmaya kalksak ne yapmamızı önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Etlerin terbiyesini herzaman birgün önceden babam yaptığı için emin değilim ama sadece soğan ve tuz olması lazım, çünkü şişe takarken hiç yağ hissetmedim ![]() Bu arada pelit=meşe olduğunu öğrendim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Etlerin terbiyelenmesi esnasında babam bir seferinde kekik vs. (hatta köfte harcı bile) katmış ama kesinlikle Tokat Kebebına yakışmamıştı. Belki az birşey kekik ve yağ olabilir ama başka bir şey kesinlikle tavsiye etmem. Bu terbiye esnasında yağ konulup-konulmama konusunu da yarın babamdan detaylı öğrenirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
Arkadaşlar ben olaya oldukça geç dahil oldum, herkese merhaba... Tokatlı bir arkadaşım ballandıra ballandıra anlatmasından ve ağzımın suyunun engellenemez akışını durduramadığımdan, daldım internete ve aradım nemenem birşeymiş bu kebap diye. çok yerde üstünkörü anlatımlara rastladım ama bugün sizin bu forumu görünce hayretten ağzım bir karış açık okudum da okudum... Olay ancak bu kadar bilimsel ve içten gelen bir sevgiyle tartışılıp anlatılabilir. Sizlere hayranım, çünkü ben de yemek konusunun (ne yazık ki) sadece karın doyurmanın ötesinde bir lezzet ve sunum olayı olduğuna inanan birisiyim. "ne yazık ki" diyorum çünkü bu durum benim fiziki durumumu çok etkiliyor ![]() Gelelim konunuza; Tokatlı arkadaşımın anlattığına göre, sarımsaklar da kesinlikle etlerle aynı şişe dizilmeliymiş, çünkü diyor yukardan akan yağla birlikte sarımsağın lezzeti de etlere siniyor ve bu lezzet katıyor!!! Ben onun yalancısıyım ve ona da bu konuda hakkımı helal etmiş değilim, çünkü bu kadar anlattığı lezzeti hala tattırmadı bana ![]() Yalnız elimden ufak tefek işler gelir ve elektriğe de meraklıyım sanırım malzeme ayarlayabilirsem kendime ufak çaplı bir tane ocak yapabilirim diye düşünüyorum. Çünkü ben de odunlusu taraftarı olduğum halde, İstanbul'da oturduğum sitede bu dumanlı olayı pek kimsenin istemeyeceğini biliyorum. Eeee bir de 22 dairelik bir apartmanda herkese koktu diye göz hakkı, burun hakkı diye dağıtmaya kalkarsam buna sevinen sadece kasap olur herhalde... Gerçi Mart ayından beri konu ilerlememiş ama umarım tekrar burada yazışırsınız da ben de sohbetinize katılırım. Hepinize saygılar, bol lezzetli ve sağlıklı günler dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Tuna66; Önce şişlere etlerle sarmısağın beraber dizilmesinin olamayacağını belirtmek isterim, ya sarmısaklar yanar ya da etler çiğ kalır. Olmazsa olmaz değil ama sarmısakları ayrı şişte yapmak daha iyi, böylece sarmısaklarıda yiyebilme şansı olur. Elektrikli ocak yapma fikrinize gelince, elektrikli ocak ayrı şey, elektrikli Tokat Kebabı ocağı ayrı şey ![]() Gözünüz kesiyorsa buyrun, ilk müşteriniz benim ![]() Tokat Kebabını tatmak istiyorsanız, arkadaşınız becerebiliyorsa onu sıkıştırın, yoksa maalesef Tokat'a gitmekten başka şansınız olduğunu sanmıyorum. Selamlar, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Olacaktı da amcadan haber gelmedi maalesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Tuna66, arkadaşınız bu kebabı yapmaz ya da yapamazsa işte size İstanbul'da adres; http://agzimintadi.blogspot.com/2008...kat-mutfa.html http://www.neredeneyenir.net/details/10749 http://www.neredeneyenir.net/details/11029 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
Bunca yazıyı oku,resimleri gör...pavlov'un köpeğine döndük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Of valla neymiş bu kebap böyle, onlar eridikçe, piştikçe bende burda eridim, şu adresleri bir ziyaret yapsak ancak bu nefis doyar sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
agaclar.net
|
Yemeksepeti.com'a baktım. Ankara ve İzmir'de yok. İstanbul'da; Yenibosna, Güneşli, Kocasinan, Siyavuşpaşa, Şirinevler, Yeşilköy'de oturuyorsanız, bilgisayar başında, birkaç tıkla sipariş verilebilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|