agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)

Beğeni Düzeni271Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2009, 09:03   #1
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Selahattin Bey;

Sizin 50-60 lira dediğiniz ocak odunlu ocak, verdiğiniz linkteki elektriklisi. Fahiş fiyat falan diye yorum yapmışsınız da aradaki farkı belirteyim dedim. Selamlar, saygılar.
Evet elektrikliyse bir şey diyemiyorum tabi ki. Bu durumda fiyat gayet normal elbette.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 07:50   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Odunlusu Ankara ulus sobacılar çarşısında 35-40 TL ye satılıyor.(en küçük boy)

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 08:51   #3
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Selamlar,

Bende talibim bu odunlu ocağa, çok hoşuma gitti.

unalceleb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 09:06   #4
Ağaç Dostu

Sn.BalıkçıSerdar babanız kaça almıştı elektriklisini?

Eski 03-03-2009, 10:10   #5
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.BalıkçıSerdar babanız kaça almıştı elektriklisini?
Babam iki yıl önce almıştı, 100 Liraya. Ama bahsi geçen elektrikli ocaktan daha kaliteli bir alet. Hakikaten de lezzeti yakalıyor. Dün bahsettiğim amcanın ifadesi "elektrikle bu pişirme kıvamını tutturana kadar kilolarca et ziyan ettim, araştırmalarda kullandığım ve tabiri caizse hiç ettiğim malzemelerde cabası". Yani öyle "ben yaptım oldu" mantığında bir alet değil, uzun araştırma ve denemelerin ardından geliştirilmiş bir alet.

Odunlu ocağı herkes yapabilir ama odundaki yanma ve pişirme sürelerini ayarlayıp kıvamı yakalamak herkesin yapabileceği iş değil.

Yani anlatmak istediğim, amca araştırarak, deneme-yanılma yöntemi ile elektrikli rezistansta o kıvamı yakalamış. her rezistanslı ocak o pişirme kıvamını yakalayamayabilir.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 22:52   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-07-2009
serdar bey merhaba;

uzun yıllar tokatta kalımş ve tokat kebabının tadına bakmış,niksar çamiçi yaylasında uzun süreler konaklamış birisiyim,

bu forumu görünce dayanamadım. en çok isteğim ise sizin şu bahsetmiş olduğunuz elektrikli tokat kebab ocağı, babanızın arkadaşı ile görüşsenzde hazır bu forumda taliplileri varken üretime geçsede bizleri bu lezzetten mahrum etmese, şahsenben kendi adıma 3 adet ocak almayı taahhüt ediyorum. forumdaki diğer kişiler ve çevrelerindekileride hesaplarsak bu işten pek zararlı çıkmayacak gibi,benim bir adet odunlu ocağım var fakat her zaman odun bulmak mümkün olmuyor, ayrıca sizinde bahsettiğiniz gibi odunun niteliğine uygun elektrik ısısının sağlanması gerekir.bunuda ancak bilen ve tecrübe eden kişi yapar, böylebirinide bu zamanda bulmak güç, böyle bir insanı duyupta ondanfaydalanmamakta benim için açıkcası enayilik. sizden destek bekliyorum.

sağlıcakla kalın

hyyahya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 20:01   #7
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Buyrun gelin valla , başımla beraber, böyle misafire de can kurban...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 20:09   #8
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Buyrun gelin valla , başımla beraber, böyle misafire de can kurban...
Teşekkürederim, sağolun-varolun. Benim gelmem biraz zor Ama buradan yardımcı olabileceğim bir şey olursa elimden geleni yaparım.

Eski 04-03-2009, 09:00   #9
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Kebap denince orada durmak lazım, herkes kebap yapar ama öncelikle kullanılan malzeme, hazırlama şekli çok önemli.
En sevdiğim yemek türü kebaptır, hele de sağlıklı pişiriliyorsa keyfine diyecek yoktur.

Ben de bir hafta önce bir yemek makinası aldım, gerçekten muhteşem bir şey, biraz pahalı gibi ama yaptığı işlere bakınca önemsemiyorsunuz.
Başta balık, tavuk et olmak üzere lahmacun, börek, tost, pizza, kek, ekmek,diğer bütün sulu ve susuz yemekler, hatta yağsız patates kızartmasını bile fevkalade güzel pişiriyor.

Tokat kebabı için bahsedilen aleti de denemek istiyorum, benim bu yemek merakım durmak bilmiyor.
Bu aleti Mersin'de satan bir yer varmı acaba, ben elektrikli olanını tercih ederim, odunla dumanla boğuşmak çok yorucu, bilen arkadaşlar ilgilenirse çok sevinirim.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2009, 09:09   #10
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Kebap denince orada durmak lazım, herkes kebap yapar ama öncelikle kullanılan malzeme, hazırlama şekli çok önemli.
En sevdiğim yemek türü kebaptır, hele de sağlıklı pişiriliyorsa keyfine diyecek yoktur.

Ben de bir hafta önce bir yemek makinası aldım, gerçekten muhteşem bir şey, biraz pahalı gibi ama yaptığı işlere bakınca önemsemiyorsunuz.
Başta balık, tavuk et olmak üzere lahmacun, börek, tost, pizza, kek, ekmek,diğer bütün sulu ve susuz yemekler, hatta yağsız patates kızartmasını bile fevkalade güzel pişiriyor.

Tokat kebabı için bahsedilen aleti de denemek istiyorum, benim bu yemek merakım durmak bilmiyor.
Bu aleti Mersin'de satan bir yer varmı acaba, ben elektrikli olanını tercih ederim, odunla dumanla boğuşmak çok yorucu, bilen arkadaşlar ilgilenirse çok sevinirim.
Merhabalar Adalet Hanım;

Ben Tokat'tan elektrikli ocak üreticisiyle görüştüm, belki biraz uzun zaman alabilir ama yeni bir üretimleri olacakmış ondan haber bekliyoruz, haber alınca buradan sizlere bildiririm. Elimden geldiğince de yardımcı olurum.

Selamlar, saygılar.

Eski 04-03-2009, 09:12   #11
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Çok teşekkürler BalıkçıSerdar, sizden haber bekleyeceğim, ben lezzetten kat'iyyen ödün vermem, kebap deyince de akan sular durur benim için

Eski 05-03-2009, 10:34   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2008
ben de bir tokatlı (zile) olarak tokat kebabını anlattığınız için çok mutlu oldum. harika sunumlar var. Gerçekten etin direk ateşe değmemesi ve yavaş pişmesi hem lezzet olarak hemde sağlık açısından çok güzel. En önemlisi ise etin kuzu etinden yağlı ve kuyruk yağı ile kullanılması. Altta lavaş ile birlikte dometes, sarımsak ve patlıcan kullanımı da lezzetini bir kat daha artırıyor. Bu arada soba fiyatları okadar pahalı değil. Bildiğim kadarıyla 40 - 50 arası bişr fiyat.

mahsuni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2009, 14:50   #13
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Evet soba fiyatları pahalı değil ama istanbulda bulmak zor, varsa belki eminönünde vardır sobacılar mangalcıların olduğu yerde, onun haricinde 40-50 liraya nerden bulabiliriz?

unalceleb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2009, 17:47   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2007
Galeri: 266
Sn. kmlsrt, ocagın (odunlu) alındığı adres aşağıda.

Şehir dişına kargo ile gönderebileceklermiş.

Bahsettiğim gibi 35 TL ye alınmıştı.

İyi günler.

SOYLU TİCARET
Haydar Soylu
0312 3242531
0312 3126320

Posta cadde Tenekeciler sokak No:25 Ulus Ankara

tener beğendi.

Düzenleyen k0900 : 05-03-2009 saat 20:51
k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2009, 20:18   #15
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sayın k0900, bahsettiğiniz bu ocak elektriklimi?

Eski 05-03-2009, 20:27   #16
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Hayır o ocak odunlu ocak Adalet Hanım. Elektrikli ocağın 100-150 Liradan aşağı olabileceğini sanmam. Ben size elektrikli ocak üretimi olunca haber vereceğim demiştim ama onun yazdan önce yani bir kaç aydan önce olacağını da sanmıyorum. İsterseniz odunlu ocak için bu verdikleri fiyat gayet uygun, eğer odun yakmak için uygun yerinizde varsa bir tane bu ocaktan edinin.

Odunlu ocaktan edinenler, nasıl yakacakları ve pişirme kıvamı hakkında danışmak için bu başlık altında benden bilgi isterlerse seve seve yardımcı olurum.

Selamlar, saygılar.

Eski 05-03-2009, 20:42   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster

Odunlu ocaktan edinenler, nasıl yakacakları ve pişirme kıvamı hakkında danışmak için bu başlık altında benden bilgi isterlerse seve seve yardımcı olurum.

Selamlar, saygılar.
Evet, gelelim püf noktalarına

Nasıl yakılır?Pişirme kıvamı nedir?

Eski 05-03-2009, 20:53   #18
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Evet, gelelim püf noktalarına

Nasıl yakılır?Pişirme kıvamı nedir?
Sn. Denizakvaryumu;

3. sayfa 67 mesajda uzuuuunca bir tarifim mevcut

İsterseniz önce oraya bir göz atın anlatamadığım/atladığım bir şey varsa tekrar buradan sorun olmaz mı? Çünkü anlatmaya bir başlarsam, bir o kadar daha sıralarım iyisimi detay istediğiniz yerlerden kısa kısa açıklamalar yapayım

Eski 05-03-2009, 21:11   #19
Ağaç Dostu

Merak ettiğim; etler terbiye edilirken soğan ve tuzdan başka zeytinyağı-ayçiçek yağı-yoğurt gibi başka maddeler katılıp katılmadığı.

Sadece soğan ve tuz mu?

Yine pelit-meşe odunu bulamazsak meşe kömürü ile yakmaya kalksak ne yapmamızı önerirsiniz?

Eski 05-03-2009, 21:24   #20
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Etlerin terbiyesini herzaman birgün önceden babam yaptığı için emin değilim ama sadece soğan ve tuz olması lazım, çünkü şişe takarken hiç yağ hissetmedim

Bu arada pelit=meşe olduğunu öğrendim Başka herhangi bir odunla da olur fakat asla meşe kömürü (odunkömürü) ile olmaz. yeterki odunlara kıvamında yanmayı öğretebilelim ateşi yakarken aslolan; her iki odacıkta da aynı miktarda ve odacıkların hem alt-üst hemde ön-arka kısımlarda homojen ısı-alev dağılımını sağlayabilmek. Kesinlikle alevsiz değil, ama çok harlı da değil. Ateşin kıvamını ayarlayabilmek ve ayarı koruyabilmekte ayrı bir ustalığı bu kebabın.

Eski 05-03-2009, 21:29   #21
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Etlerin terbiyelenmesi esnasında babam bir seferinde kekik vs. (hatta köfte harcı bile) katmış ama kesinlikle Tokat Kebebına yakışmamıştı. Belki az birşey kekik ve yağ olabilir ama başka bir şey kesinlikle tavsiye etmem.

Bu terbiye esnasında yağ konulup-konulmama konusunu da yarın babamdan detaylı öğrenirim Benim asıl uzmanlığım pişirmek, hazırlık aşamasını genelde babam hallettiği için o konuda yarım kaldığım yerleri de babamdan öğrenip aktarırım, merak etmeyin.

Eski 13-06-2009, 17:36   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2009
Arkadaşlar ben olaya oldukça geç dahil oldum, herkese merhaba...

Tokatlı bir arkadaşım ballandıra ballandıra anlatmasından ve ağzımın suyunun engellenemez akışını durduramadığımdan, daldım internete ve aradım nemenem birşeymiş bu kebap diye. çok yerde üstünkörü anlatımlara rastladım ama bugün sizin bu forumu görünce hayretten ağzım bir karış açık okudum da okudum... Olay ancak bu kadar bilimsel ve içten gelen bir sevgiyle tartışılıp anlatılabilir. Sizlere hayranım, çünkü ben de yemek konusunun (ne yazık ki) sadece karın doyurmanın ötesinde bir lezzet ve sunum olayı olduğuna inanan birisiyim. "ne yazık ki" diyorum çünkü bu durum benim fiziki durumumu çok etkiliyor

Gelelim konunuza; Tokatlı arkadaşımın anlattığına göre, sarımsaklar da kesinlikle etlerle aynı şişe dizilmeliymiş, çünkü diyor yukardan akan yağla birlikte sarımsağın lezzeti de etlere siniyor ve bu lezzet katıyor!!! Ben onun yalancısıyım ve ona da bu konuda hakkımı helal etmiş değilim, çünkü bu kadar anlattığı lezzeti hala tattırmadı bana
Yalnız elimden ufak tefek işler gelir ve elektriğe de meraklıyım sanırım malzeme ayarlayabilirsem kendime ufak çaplı bir tane ocak yapabilirim diye düşünüyorum. Çünkü ben de odunlusu taraftarı olduğum halde, İstanbul'da oturduğum sitede bu dumanlı olayı pek kimsenin istemeyeceğini biliyorum. Eeee bir de 22 dairelik bir apartmanda herkese koktu diye göz hakkı, burun hakkı diye dağıtmaya kalkarsam buna sevinen sadece kasap olur herhalde...

Gerçi Mart ayından beri konu ilerlememiş ama umarım tekrar burada yazışırsınız da ben de sohbetinize katılırım.

Hepinize saygılar, bol lezzetli ve sağlıklı günler dilerim...

tuna66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 23:20   #23
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Sn. Tuna66;

Önce şişlere etlerle sarmısağın beraber dizilmesinin olamayacağını belirtmek isterim, ya sarmısaklar yanar ya da etler çiğ kalır. Olmazsa olmaz değil ama sarmısakları ayrı şişte yapmak daha iyi, böylece sarmısaklarıda yiyebilme şansı olur.

Elektrikli ocak yapma fikrinize gelince, elektrikli ocak ayrı şey, elektrikli Tokat Kebabı ocağı ayrı şey Rezistansların malzemeye uzaklığından tutunda, ocak iç ısısını ayarlama ve sabit tutma vs. vs. çok zor iş. Bunu başaran üreticinin söylediği "ocağın pişirmesini tutturabilene kadar, yaktığım etlerle, hiç ettiğim malzemenin, hiç ettiğim elektrik tesisatının hesabını bilmiyorum".

Gözünüz kesiyorsa buyrun, ilk müşteriniz benim

Tokat Kebabını tatmak istiyorsanız, arkadaşınız becerebiliyorsa onu sıkıştırın, yoksa maalesef Tokat'a gitmekten başka şansınız olduğunu sanmıyorum.

Selamlar, saygılar.

Eski 14-06-2009, 23:29   #24
Ağaç Dostu

Serdar Bey,

elektrikli tokat kebabı satışı olacaktı ?

Eski 14-06-2009, 23:37   #25
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Olacaktı da amcadan haber gelmedi maalesef Hala beklemedeyim yani.

Eski 15-06-2009, 12:02   #26
Ağaç Dostu

Sn. Tuna66, arkadaşınız bu kebabı yapmaz ya da yapamazsa işte size İstanbul'da adres;

http://agzimintadi.blogspot.com/2008...kat-mutfa.html

http://www.neredeneyenir.net/details/10749

http://www.neredeneyenir.net/details/11029

Eski 16-06-2009, 15:56   #27
Ağaç Dostu

yalıçapkını's Avatar

Giriş Tarihi: 24-11-2008
Bunca yazıyı oku,resimleri gör...pavlov'un köpeğine döndük

alimallah beğendi.
yalıçapkını Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 17:49   #28
Ağaçsever

rrumeysaa's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2009
Of valla neymiş bu kebap böyle, onlar eridikçe, piştikçe bende burda eridim, şu adresleri bir ziyaret yapsak ancak bu nefis doyar sanırım

rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 19:04   #29
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Yemeksepeti.com'a baktım. Ankara ve İzmir'de yok. İstanbul'da; Yenibosna, Güneşli, Kocasinan, Siyavuşpaşa, Şirinevler, Yeşilköy'de oturuyorsanız, bilgisayar başında, birkaç tıkla sipariş verilebilir

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 20:43   #30
Ağaç Dostu

Ankara'da Yaren restaurant Tokat'a ait tüm yöresel yemekler yapılıyor.

Sahibi Tokat'lı.

Erikli baklalı dolma, bat, katmer, çökeleklide yenebilir.

İncek tenis klüp yanı,otobana çıkmadan önce.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025