agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-08-2008, 21:24   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Küçük ve büyük boy olarak iki boyutta.

Pazarlık yapmayı ve kargo ücretini sormayı unutmayın

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 21:29   #32
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Unutmam Tokat'ta yaşayan üyelerde başka firma biliyor ve önerirse sevinirim.

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 21:38   #33
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Ben mangalı alamıcam ,Tokat a gidiyorum kebap yemeye) Tokat ta şurada yiyin diyen arkadaşlar var mı acaba? Daha önce yedim tadı damağımda kaldı, helede sarımsakların ve kirli ekmeğin İşeri petrol de yemiştim ben, daha iyi yer bilen varsa beni bilgilendirir mi?,

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 22:02   #34
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Sevgili cemo, kirli ekmek dediğiniz ekmeğin nasıl olduğunu biraz daha anlatır mısınız? Tokat Kebabını tanıtan bazı sitelerde özel kebap pidesi diyordu ama benim hatırladığım kadarı ile normal ekmek ile servis ediliyordu.

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 22:20   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Ben mangalı alamıcam ,Tokat a gidiyorum kebap yemeye) Tokat ta şurada yiyin diyen arkadaşlar var mı acaba? Daha önce yedim tadı damağımda kaldı, helede sarımsakların ve kirli ekmeğin İşeri petrol de yemiştim ben, daha iyi yer bilen varsa beni bilgilendirir mi?,

En leziz Tokat Kebabı’nı tadabileceğiniz yerler arasında, Ali Paşa Camii yakınında bulunan Saray Restaurant ve GıjGıy Tepesi’ndeki lokanta sayılabilir

http://www.geziyorumlari.com/index.p...499&Itemid=144


Necati bey bu yemeğin asıl kökeninin Tokat’ın Niksar ilçesi olduğunu söylüyor, eğer Tokat’a yolu düşenimiza olursa Cincin ve Gıjgıj adlı lokantalarda bulabilirmişiz!

http://agzimintadi.blogspot.com/2008...kat-mutfa.html

http://www.dobisko.com/mekanlar/mollaoglu

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 22:21   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m ü g e Mesajı Göster
Sevgili cemo, kirli ekmek dediğiniz ekmeğin nasıl olduğunu biraz daha anlatır mısınız? Tokat Kebabını tanıtan bazı sitelerde özel kebap pidesi diyordu ama benim hatırladığım kadarı ile normal ekmek ile servis ediliyordu.

Tokat kebabina özgü bir terim, tepsinin en altina yerlestirilen lavaslar, etin yagi ve domates suyu ile islanir ve bu alasim, takriben dünyanin en güzel pidesidir


http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kirli+pidesi

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 22:33   #37
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Bilmez miyim o lezzeti Benim merak ettiğim tepsinin altına yerleştirilen ekmeğin ne tür olduğuydu. Ben normal fırın ekmeği gibi hatırlıyordum. Lavaş olduğunu söylemeniz iyi oldu

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 22:40   #38
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Tokat Kebabı ile ilgili bir haber..
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/94...d=229&sz=75672

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 23:22   #39
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Teşekkür ediyorum sevgili denizakvaryumu,önerdiğiniz yerleri bulmaya çalışacağım. Vakit bulursam Niksar a giderim.. Çok SAĞOLUN

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2008, 13:30   #40
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Merhabalar,

Mangal şahane kebap bahane...
Resimlerini aşağıya ekleyeceğim mangal gerçekten çok güzel bir şey. Ona soba demek daha doğru sanırım ki satıcısı da öyle isimlendirmekte onu. Hele kışın onunla haşır neşir olmak iyice güzel olacak. Ama ben maalesef Tokat kebabını hakkı ile yapamadım sanırım. Yiyenlerden süper olmuş diyende oldu ama sesi çıkmayan da oldu bu arada. Ben kendim de çok sevdim desem doğru olmayacak. Ancak şahsen, lezzetli bir etin yanına pide ve soğan dışında bir ilaveye gerek olmadığına inananlardanım. İlk fırsatta o şekilde de deneyeceğim. Bu sobanın yapamayacağı kebap ve ızgara olamaz kanaatine vardım. Daha sonrada balık ve kalamar pişirme deneyine sıra gelecek. Sizlere raporları aktaracağım.
Bu sobayı tanımış olmaktan mutluyum. Teşekkürler emeği geçenlere.
Hoşçakalınız.

Eklenen Resimler
  
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2008, 07:47   #41
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Benim merak ettiğim,

marketlerde odun veya benzeri çalı vs. bulmak imkansız, bu mangalı odun kömürüyle yaksak olmaz mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2008, 08:07   #42
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Denizakvaryumu sizi Bursa toplantısına davet ediyorum sizi başka türlü ikna edemeyeceğiz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2008, 10:22   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
İmkan olsa kaçırmazdım

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 11:33   #44
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Hafta sonu Tokat Kebabı ziyafeti vardı Ailecek çok özlemişiz afiyetle yedik Sarımsaklar, etler, patlıcan, biber, ıslak pide,... kısaca hepsi harikaydı

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 12:35   #45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Afiyet olsun, mangalı aldınız anlaşılan

Mangal fiyatını yazarsanız alacak arkadaşlar bu konuda bir fikir sahibi olabilir

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 12:48   #46
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Benim merak ettiğim,

marketlerde odun veya benzeri çalı vs. bulmak imkansız, bu mangalı odun kömürüyle yaksak olmaz mı?
Sn. denizakvaryumu, bildiğim kadarı ile uzun süreli yanma özelliği olan odunu öneriyorlar.

Amcamın kebap ocağını kullandık, Eminönü'nde satılan kebap ocağına baktıktan sonra sipariş vermeyi düşündüğüm için daha sipariş veremedik.
Linkini verdiğiniz yerdeki fiyatlar: Büyük boy kebap ocağı 85 YTL + 15 YTL(kargo ücreti) , Küçük boy kebap ocağı 50 YTL + 10 YTL(kargo ücreti)

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 13:02   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Fiyatlar uygunmuş ama bu uzun süreli yanma özelliği olan odun bulma işi zor

Marketlerde sadece kömür var, eskiden odun kömürü vardı şimdilerde onu da bulmak zorlaştı , yuvarlanmış-preslenmiş ama 5 dakikada yanan kömürleri mangal kömürü diye satıyorlar gerçi eskisi gibi yakma-yelleme derdi kalktı , kömür nerdeyse 5 dakikada kor haline geliyor.

Anlatmak istediğim marketlerde mangallık odun satılmadığından "yerine kömür kullansak olmaz mı?" sorusu...

Olmuyorsa neden olmuyor?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 13:14   #48
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Fiyatlar uygunmuş ama bu uzun süreli yanma özelliği olan odun bulma işi zor

Marketlerde sadece kömür var, eskiden odun kömürü vardı şimdilerde onu da bulmak zorlaştı , yuvarlanmış-preslenmiş ama 5 dakikada yanan kömürleri mangal kömürü diye satıyorlar gerçi eskisi gibi yakma-yelleme derdi kalktı , kömür nerdeyse 5 dakikada kor haline geliyor.

Anlatmak istediğim marketlerde mangallık odun satılmadığından "yerine kömür kullansak olmaz mı?" sorusu...

Olmuyorsa neden olmuyor?
Bu konuda daha fazla bilgisi olan kişiler çok daha iyi anlatır ama benim bildiğim kadarı ile yanma dereceleri farklı olduğu için kömürün ve odunun ısısı ile pişmesinin farklı olduğu. Kömür kullanıldığında ısı çok yüksek olacağı için önerilmiyor.

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 13:19   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Kömür kullanırsanız hayati tehlike yaşarsınız. Sebebi karbon dioksit zehirlenmesi. O yüzden odun sobası evlerde güvenle kullanılır ama kömür sobası tütünce bir aile yok olabilir.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 13:22   #50
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Teşekkürler, odun bulmaktan başka çare kalmadı.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2008, 12:45   #51
Ağaç Dostu
 
fsuzen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 413
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Odun sadece hızlı alev yapıyor aradaki duvar alevde değil sıcakta pişmeyi sağlıyor mangal kömürünün yanması çok yavaş kaçar. Etler 15-20 bilemediniz 25 dakikada pişiyorç fazla şişiniz varsa 2. partiyide devamında yerleştirebilirsiniz.
Bana Tokat kebabı yapmayı tarif eden arkadaşımın öğretileri :

1.Patlıcanlar orta-iri boy olacak.
2.Patlcanların kesik kenarları ateşe bakmayacak.
3.Patlıcanların üzerine ufak kuyruk yağı konulacak.
4.İlk yakışta harlı ateş,şişler konulduktan sonra odun atılmayacak.
5.Yarım saatten önce pişerse iyi olmamıştır.

Doğru mudur?Yanlış mı?

Benim denemelerim :

1.Tavuk but (derili) (sıvı yağ,kekik,pul biber,kara biber karışımında bekletilmiş) pişirmek
2.Biber ,patlıcan közlemek
3.Alt tepside ince dilim patates ve sarımsak
4.Etlerin alındığı tepsinin alt kısmına bolca lavaş koymak

çok güzel oluyor.


Bİr gün Tokat kebabını da başarmayı umuyorum.(Ya etler sert kalıyor, **** kuruyor)

Saygılarımla

fsuzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2008, 22:14   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
Tokat kebabını okumayı düşünüyordum. Bugün resimleri görünce nerdeyse yemiş kadar oldum. Çok güzel anlatılmış. Eğer yolum Tokat'a düşerse mutlaka yemeye çalışacağım.

Isparta kebabı içinde bu geçerli. Yazanlara teşekkürler.

Tokat kebebı ocağı bana eskiden mutfaklarda kullanılan kuzineleri hatırlattı.
Hani şu odunu yakarsınız ve fırın kısmında ne isterseniz onu pişirirsiniz.

Tokat kebabı ocağının üst kısmı ısıya dayanıklı cam olsa daha şık olurdu. Hemde içini görme imkanı olurdu.

Kebabı yapıp yiyenlere afiyet olsun.

çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2009, 04:10   #53
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Ulus Tenekeciler-Sobacılar çarsısından 35 TL ye soba alındı, sırada test ve tat var.

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2009, 22:56   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Evet, Ulustaki fiyat çok iyi, ben de gördüm, hayırlı olsun.

İşin önemli yanı şimdi başlıyor, kömürle olmuyor meşe odunu bulacaksınız,etler sert kalmadan ve kurumadan pişirebilirseniz bu iş tamam.

Deneyimlerinizi bekliyoruz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2009, 02:40   #55
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: Basel-Isvicre
Mesajlar: 188
Tokat kebabi adini ilk duydugumda pek sasirmamistim.Zira her ilimizin iddiali yemekleri var.Demekki Tokat`inda kebabi varmis dedim kendi kendime. Eee, peki nerede yiyebilecektik bu ünlü Tokat kebabini. Riva yolunda dedi esim.(Esim bir istanbul rehberidir benim icin) Simdi size tam tarif edebilecekmiyim kuskuluyum amma, Polonezköyü gecip Riva yolunu takip edin.O essiz yesillikler icinde kivrim,kivrim giden yolda "Tokat Kebabi" yazan tabelayi kacirmamaya calisin.
Uzatmayayim,gittik... gördük ve yedik Tokat kebabini.Bir aile isletmesiydi.Iki can dostu köpekleri biri anne dördü yavru bes kedileri vardi.(kedilerin babalari sirra kadem basmis olmaliydi ,.. göremedik zamparayi)
Nefis yesil alan icinde yer alan masalarimizin yanina konuldu mangallar .Kebabimizla bu islerin uzmani canim Muharrem amcam ilgilendi.Sürekli ayni yere gelirmis ve oranin elemani gibi olmus ve en büyük zefkleri arasindadir mangal basinda rakisindan yudumlamak.Tabikii o ara kebabida mangala sürmek vardir.O nefis havaninda etkisiyle yedik,yedik,yedik... Ve ****** bi seylerde ictik. Hesap ise inanin cok ama cok uygundu.
Kayinvalidem bizdende titizdir,her gelisinde mutfagi,etlerin saklandigi buzluklari,sebze kilerini söyle bir kontrol etmeden rahat etmezmis. Bende sahit oldum ammma... sevgili kayinvalidem Sevim hanim cooooghh temizler diye teyit edince temizlikten yana hic bir kuskum kalmadi.Tüm Istanbul`lu dostlarima tafsiye ederim. Simdiden afiyet olsun. Selam ve sevgilerimle...


Düzenleyen gökceada : 16-02-2009 saat 03:33
gökceada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2009, 08:46   #56
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Arkadaşlar Tokat sobasından ben de aldım. Forum safalarında resimleri görünce canım çekti. Bir yılı geçti

odun sıkıntısından deneyemedim

Mavi kardelen ararken Bahause de şömine odunları gördüm. Büyük meşe şömine odunlarını küçültecek yer

yok. Ama sıkıştırılmış ürünler var. Bir karıştan biraz büyük. Şömine için hazırlanmış.

Ne dersiniz denenebilir mi?

Tokat sobamız sarılı sarmalı çürüyecek yoksa

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2009, 11:41   #57
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Hımmmm hemen meşe odunu aramaya çıkayım

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2009, 12:59   #58
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
[QUOTE=feriha;361439]Arkadaşlar Tokat sobasından ben de aldım. Forum safalarında resimleri görünce canım çekti. Bir yılı geçti

odun sıkıntısından deneyemedim

Arkadaşlar, neden odun sıkıntısı çekiyorsunuz. Orman yürüyüşlerinizde - örneğin en yakın yer Ahlatlıbel - etrafınıza bakın. Her yer çalı çırpı, küçük odun dolu. Ben bunları topluyorum. Kurumuş, ortalardaki küçük odunları toplamak ormana veya çevreye zarar vermez diye düşünüyorum. Yoksa yanılıyormuyum.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2009, 23:17   #59
Ağaçsever
 
kmlsrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Ulus Tenekeciler-Sobacılar çarsısından 35 TL ye soba alındı, sırada test ve tat var.
Sayın meslektaşım k0900 ,
ücretini vereceğiniz hesaba göndersem bu mangaldan bana ödemeli kargo yaparmısınız..? Şimdiden teşekkür ederim.

kmlsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2009, 23:27   #60
Ağaçsever
 
kmlsrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 30
Üst kapağına uygun bir borcam ayarlanabilir.Bunuda çağrışım yaptırdınız teşekkür ederim hemşehrim..

kmlsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025