Tokat kebabi adini ilk duydugumda pek sasirmamistim.Zira her ilimizin iddiali yemekleri var.Demekki Tokat`inda kebabi varmis dedim kendi kendime. Eee, peki nerede yiyebilecektik bu ünlü Tokat kebabini. Riva yolunda dedi esim.(Esim bir istanbul rehberidir benim icin) Simdi size tam tarif edebilecekmiyim kuskuluyum amma, Polonezköyü gecip Riva yolunu takip edin.O essiz yesillikler icinde kivrim,kivrim giden yolda "Tokat Kebabi" yazan tabelayi kacirmamaya calisin.
Uzatmayayim,gittik... gördük ve yedik Tokat kebabini.Bir aile isletmesiydi.Iki can dostu köpekleri biri anne dördü yavru bes kedileri vardi.(kedilerin babalari sirra kadem basmis olmaliydi ,.. göremedik zamparayi)
Nefis yesil alan icinde yer alan masalarimizin yanina konuldu mangallar .Kebabimizla bu islerin uzmani canim Muharrem amcam ilgilendi.Sürekli ayni yere gelirmis ve oranin elemani gibi olmus ve en büyük zefkleri arasindadir mangal basinda rakisindan yudumlamak.Tabikii o ara kebabida mangala sürmek vardir.O nefis havaninda etkisiyle yedik,yedik,yedik... Ve ****** bi seylerde ictik. Hesap ise inanin cok ama cok uygundu.
Kayinvalidem bizdende titizdir,her gelisinde mutfagi,etlerin saklandigi buzluklari,sebze kilerini söyle bir kontrol etmeden rahat etmezmis. Bende sahit oldum ammma... sevgili kayinvalidem Sevim hanim cooooghh temizler diye teyit edince temizlikten yana hic bir kuskum kalmadi.Tüm Istanbul`lu dostlarima tafsiye ederim. Simdiden afiyet olsun. Selam ve sevgilerimle...
Düzenleyen gökceada : 16-02-2009 saat 03:33
|