View Single Post
Eski 11-09-2008, 12:45   #51
fsuzen
Ağaç Dostu
 
fsuzen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 413
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Odun sadece hızlı alev yapıyor aradaki duvar alevde değil sıcakta pişmeyi sağlıyor mangal kömürünün yanması çok yavaş kaçar. Etler 15-20 bilemediniz 25 dakikada pişiyorç fazla şişiniz varsa 2. partiyide devamında yerleştirebilirsiniz.
Bana Tokat kebabı yapmayı tarif eden arkadaşımın öğretileri :

1.Patlıcanlar orta-iri boy olacak.
2.Patlcanların kesik kenarları ateşe bakmayacak.
3.Patlıcanların üzerine ufak kuyruk yağı konulacak.
4.İlk yakışta harlı ateş,şişler konulduktan sonra odun atılmayacak.
5.Yarım saatten önce pişerse iyi olmamıştır.

Doğru mudur?Yanlış mı?

Benim denemelerim :

1.Tavuk but (derili) (sıvı yağ,kekik,pul biber,kara biber karışımında bekletilmiş) pişirmek
2.Biber ,patlıcan közlemek
3.Alt tepside ince dilim patates ve sarımsak
4.Etlerin alındığı tepsinin alt kısmına bolca lavaş koymak

çok güzel oluyor.


Bİr gün Tokat kebabını da başarmayı umuyorum.(Ya etler sert kalıyor, **** kuruyor)

Saygılarımla

fsuzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön