Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ
Odun sadece hızlı alev yapıyor aradaki duvar alevde değil sıcakta pişmeyi sağlıyor mangal kömürünün yanması çok yavaş kaçar. Etler 15-20 bilemediniz 25 dakikada pişiyorç fazla şişiniz varsa 2. partiyide devamında yerleştirebilirsiniz.
|
Bana Tokat kebabı yapmayı tarif eden arkadaşımın öğretileri :
1.Patlıcanlar orta-iri boy olacak.
2.Patlcanların kesik kenarları ateşe bakmayacak.
3.Patlıcanların üzerine ufak kuyruk yağı konulacak.
4.İlk yakışta harlı ateş,şişler konulduktan sonra odun atılmayacak.
5.Yarım saatten önce pişerse iyi olmamıştır.
Doğru mudur?Yanlış mı?
Benim denemelerim :
1.Tavuk but (derili) (sıvı yağ,kekik,pul biber,kara biber karışımında bekletilmiş) pişirmek
2.Biber ,patlıcan közlemek
3.Alt tepside ince dilim patates ve sarımsak
4.Etlerin alındığı tepsinin alt kısmına bolca lavaş koymak
çok güzel oluyor.
Bİr gün Tokat kebabını da başarmayı umuyorum.(Ya etler sert kalıyor, **** kuruyor)
Saygılarımla