View Single Post
Eski 29-06-2009, 13:21   #132
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Merhabalar,

Bu hafta sonu yazlıkta 2. tokat kebabı denememi yaptım ama netice gene hüsran oldu.

Kuzunun böbrek yatağını böbrekleri ile birlikte kestirdim. Döşleri böbrekleri ayırttım. Bütün olarak kemiğini aldırttım ve evde kendim şişleri hazırladım. Üste takacağım parçaları yağı ile bıraktım. Yukarıda resimlerde anlatıldığı gibi şişleri hazırladım.

Patlıcanlar çekirdeksiz idi. Domatesler yerli. Biberler süper. Patates ve sarmısaklar ise ekstra süper.

Etler ve böbrekler iyi pişti. Zerzevattanda pişmeyen yokdu ama kebapta parmak yalatan bir tad olmadı maalesef.

Ama şunu tesadüfen keşfettim, bu soba ile sakatat kebabı da şahane olacak. Böbrekler parmak yalattı çünkü.

Bu hafta sonunun hedefi sakatat kebabı. Gerekli malumatı vakti gelince aktaracağım.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön