![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Peki bu havayı ısıtma olayı nasıl gerçekleşecek ? Zaten nükleer santrallerde su ısıtılıp buhar elde ediliyor. Bu buharın gücüyle mekanik enerji elde ediliyor. Sizin bu dediğiniz olay mantıken ancak sıcak ülkelerde uygulanabilir.O da yeterli derecede olmaz. Günümüzde herkes evinin çatısına güneş paneli ve rüzgarlı günlerde kullanmak için rüzgar türbini koyabilir. Peki bunların geri dönüşüm süresinden haberiniz var mı? Yeni bir ev yaptırdım ve bu evin çevreci olması için elimden geleni yaptım. Evin çatısının şekli bile güneş açısını en iyi şekilde alacak şekilde. Amacım güneş panelleri ve rüzgar türbini ile evimin elektriğini karşılamaktı. Biraz araştırınca bu işe yatılan paranın geri dönüşüm süresinin çok uzun olduğunu fark ettim. Bir rüzgar türbini insanların zannettiği gibi basit bir şey değil. En ucuz rüzgar türbinleri çin yapımı olanlar. Fiyatları 4000 $ civarında. Bir güneş paneli en ucuzu 500 lira. Sürekli kullanım için akü ve inverterde gerekli. Sonuçta en az 20 bin lira yatıracaksınız bu işe ki evinizde bedava elektrik kullanabilesiniz. Güneş panellerinin ömrünün de 20 yıl olduğunu hatırlatayım. Ayrıca 3 yılda bir akülerinizi değiştirmek zorundasınız. Bu teknoloji daha çok uzun süre pahalı bir üretim şekli olmaya devam eder. Ben size küçük çaptaki bir yatırımdan örnek verdim. Bir fabrika için olanını siz düşünün artık |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|