500 g kömür 1.5 KW saat
500 g petrol 2 KW saat
500 g doğal uranyum 82000 KW saat enerji üretir.
Petrolün ve kömür sürekli çevreye zarar verirken nükleer santrallerde kurallara uyulduğu müddetçe çevreye zarar verilmez. Ve bilinenin aksine atık miktarı o kadarda çok değildir. Uygun koşullarda saklandığı müddetçe de çevreye zarar vermez.
Ben burada nükleer enerji iyidir demiyorum. Şu an için en ucuz ve en az zarar veren sistem budur diyorum.
Türkiye enerjisinin büyük bir kısmını fosil yakıtlardan sağlıyor. Bu nedenle hem pahalı elektrik kullanıyoruz hemde her geçen gün havamızı kirletiyoruz. Nükleer enerjide ise reaksiyon tamamen kapalı bir ortamda gerçekleşir ve herhangi bir gaz salınımı olmaz. Ayrıca burada ısınan su kilometrelerce uzaktaki şehirlerin ısınma ve sıcaksu ihtiyacını da karşılayabilir. Böylelikle binlerce konutun fosil yakıt kullanmasının da önüne geçilir.
Çevreci diye bilinen rüzgar santralleri bile rüzgar enerjisini mekanik enerjiye çevirir ardından bu mekanik enerji manyetik enerjiye çevrilir. Bu manyetik alanda çevreye yayılır. Malumunuz manyetik alan canlılara zarar verir.
|