Bu ecel konusunu açmışken, uranyumun ham olduğunu santrale işlenmiş ürün gerektiğini bunun da bütünüyle dışa bağımlı olacağını da ecele hatırlatmak gerekiyor.
Saydığınız ülkelerin nükleer enerji kullaıyor olmaları onların doğru iş yaptığını ve uygun bir yol olduğu sonucuna varmıyor. Bu ülkeler aynı zamanda dünyanın geri kalanını sömüren ülkelerdir de.
Sizce nükleer atıklarını nereye yolluyordur Fransızlar? Ben söyleyeyim kendi ülkelerinde değil atık stokları.
1kw elektrik neyle üretildiğinden bağımsız olarak 1 kw elektiriktir. Nükleer santralin daha kaliteli elektirği diye bir durum yoktur.
Burada karlılık değil, radyoaktif atıklar sorunudur konuşmak istenmeyen durum. Malum Saydığınız ülkelerden ABD yıllar boyunca okyanusa attı bunları. Şimdi de atmadığına dair elimizde yeterli veri yok.
Çevresine kanser yaydığı sabit olan ve bu da sızıntı yapmayan bir santral için, karlılık diye bir seçenek yoktur.
Bu ülkelerde nükleer kazalardan muaf değildir bu ülkelerde de kazalar oluyor.
Halkın sağlığını hiçe sayan bir enerji üretimi hiç bir nedenle makul olamaz.
Atık yöntemleri konusunda bilinen hiç bir çözüm yoktur. Bir yerlere atılıyor atıklar. Bu atıklar ev atıkları da değildir biraz çevreyi kirletsin sonra doğaya plastik kirliliği yaratsın. Milyon yıl boyunca kalacak bu radyoaktif çöp.
Yani ecel bizden sonra evrimleşecek insan türlerini bir kaç kere daha yakalarken, bu çöpler çevrede bulunmaya devam edecek.
Dikkat edin torunlarımız demiyorum.
Bir nükleer atığın ömrünün yarılanması için geçecek sürede yeni insan türleri ortaya çıkabilir.
Cro magnon Neandertal ve homosapiens 250 bin yl kadar süreç içinde ortaya çıkıp kaybolan türler.
Sonuncusu biz oluyoruz. En yeni tür yani. 150 bin yıl kadar geçmişimiz.
|