Nükleer santrallere karşı değilim. Yazıma bununla başlamak istedim. Bir çoğumuz rüzgar enerjisi , güneş enerjisi varken neden nükleer enerjiye bakılıyor diye yazmış durmuş. Ancak bir rüzgar değirmeninin 800.000-1.000.000 dolar arasında olduğunun bilincinde miyiz? Ve bir rüzgar santralinin kurulması için en az 40 adet rüzgar değirmeni kurulması gerektiğinin? Peki 40 milyon doları harcadık getirisi kaç kasabayı aydınlatabilecek? Nükleer enerjinin verebileceği enerjinin yanında malesef bir hiç kalır. Güneş enerjisi santralleri hakkında yorum yapmak istemiyorum. Geçenlerde yenilenebilir enerji sempozyumuna gitmiştim, orada dinlediğime göre henüz gelişme aşamasında ve pahalı. Bekleyip göreceğiz.
Bekleyip göreceğiz diyoruz ama vaktimiz var mı? Yok. Rusya ve ABD ye bağımlı mı kalacağız? Bu ülkelere bağımlı kalacağımıza riske girerim ve kendi enerjimi kendim üretirim daha iyi. 2-3 adet nükleer enerji santralinin şu an için kurulması gerekiyor. Daha sonraki yıllarda güneş enerjisi , rüzgar enerjisi ve biyogazın yaygınlaşmasıyla bu santralleri kapatabiliriz. Ancak şu an ihtiyacımız var.
|