burada nükleer santraller masum diğerleri tu kaka demiyoruz.günümüz şartlarında hangisi diğerlerine karşı daha az zararlı **** uygulanabilir olduğunu tartışıyoruz.
santrallerin çevresindeki kanser vakaları konusuna baktığımızda çok ilginçtir Türk insanın ülkesinde nükleer santral olmamasına rağmen almanyada,nükleer santral civarında yaşayan insanlardan daha fazla radyasyona maruz kaldığını görülüyor.
nedeni...!
MR (MANYETİK REZONZNS)
insan vücudunda normal bir rontgenden 400 kat daha fazla radyasyon bırakmasına rağmen hergün 10000 lerce kişi mr çektiriyor ?
netten alıntıdır....
Türkiye'nin MR gibi üstün teknolojik cihazlara erişim açısından dünyada çok iyi bir durumda olduğunu belirten Koç şöyle devam etti: “Bazı Avrupa ülkelerinde aylarca MR için sıra bekleniyor. Türkiye'de MR için en fazla 7-10 gün sıra bekleniyor. 2002 yılında MR cihazı sayısı 18 iken 2009 yılında 234 adete ulaştı. Son güncel verilere göre, özel hastanelerde 370, üniversite hastanelerinde 65, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ise 247 adet MR bulunuyor. Son alınan MR cihazlarıyla birlikte bu sayı 256 oluyor. Son illere tüm hastanelerde MR hizmeti ele alındığında Türkiye'de 176 bin kişiye bir MR hizmeti düşüyor. Çekim sayısı itibariyle 100 kişiden ikisinden MR isteniyor. Bu beklenen bir çekim sayısı.
sıklıkla MR çektiren her 100 kişiden 2 kansere yakalandığını söyleyende yine bilim&sağlık insanları.(sıklıktan kasıt nedir bilemiyorum tabi)
Nükleer santrale kapısını açıp MR yasaklayan bir ingiltere modelide önümüzde duruyor.
burada paylaşım yaparken alternatif enerji kaynaklarına vaakıf olarak paylaşım yapıyorum.ben de sadece bir MOTOKURYE olmanın dışında rüzgar enerjisi konusunda yerli bir üretici olma çabasındayım..
ben atom mühendisi değilim,babam da santral kuran mütahit değil...
hali hazırda bu günki durum şudurki biz hayatımıza giren teknolojik aletlerden (tvler,telefonlar,kablosuz iletişim aygıtları,güvenlik tarayıcıları.....)nasibimizi alıyoruz.elbette bu bir meşru görme nedeni değil.
ama bukadar sakınıyorsan kendimizi hiçbirini kullanmamamız gerekmiyormu...
http://pcdersleri.blogsayfasi.com/mo...asyon-gercegi/