agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2011, 20:15   #1
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Sayın memet,

Karınca yumurtası yerine toprağını denediniz mi? Komşumla konuşurken karınca toprağı için bir açıklama yapmıştı.

Eğer hazır yoğurt maya olarak kullanılacaksa probiyotikleri öneririm. Hiç değilse yararlı bakteriler var.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 23:07   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-04-2011
Bende yogurdu evimde yapiyorum ama internette yaptigim arastirmalar sonucunda yogurt mayalandiktan sonra ne kadar uzun sure kapali kapta tutulursa o kadar cok laktoz dan arindirilirmis.

Bende laktoz asiri sorun yaratmiyor ama laktoz sut ve peynirde cokca varolan ve yetiskinlerde bagirak emiliminde sorun yaratan bir madde. Bagirsak bu laktozu benim gibi bir cok yetiskinde ememedigi ve bunun sonucunda dogrudan kana karistigi icin demir eksikligi yaratiyor. Laktozlu urunleri biraktigimdan beri sagligimda inanilmaz iyiye gidis oldu.

Yogurdu mayaladiktan sonra en az 12 saat tutuyorum kapali kapta. Kimiler 16-20 saate kadar tutuyorlar. Ne kadar tutarsaniz o kadar laktoz azaliyor.

Supermarketten aldiginiz yogurtlarda ise mayalama yalnizca 3-4 saat ve icinde laktoz mevcut. Onlarin amaci para kazanmak bir an once yogurdun piyasaya surulmesi gerekiyor.

misterno Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025