View Single Post
Eski 04-04-2010, 18:04   #49
Lilinin bahcesi
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Sevgili arkadaslar, gercekten yediginize ictiginize onem veriyorsaniz bir nebze bile olsa fayda saglayacak yollardan biri gida icin market, supermarket, hipermarket alisverislerine son verin. Pazarlardan alisveris yapin. Bir derece dahi olsa daha saglikli urunlere ulasabilirsiniz. Ben market alisverisini bir yilda iki elin parmaklarinin sayisini gecmeyecek kadar yapiyorum. Genelde sadece bayramlar ve yilbasi oncesinde sadece. Bunun disinda gidayi sadece ve sadece pazardan aliyorum. Yillardir hammallar gibi elimde canta posetlerle pazardan gelirken beni goren dostlarim tanidiklarim marketi neden tercih etmedigimi ustelik otomobilinle kapisina kadar gidebiliyorsun diyorlar. Bense yuruyerek gidip geldigim pazar donusunde sadece tebessum ediyorum. Bazen paketlerin agirligidan ve yolun uzunlugundan tansiyonum bile dusuyor fakat arabami almiyorum ozellikle. Bir diger konuda benim yasadigim bu sehirde etide pazarda alma imkani var, gunluk kesim taze. Okuyanlar hijyen temizlik diyeceklerdir ama bence hijyen konusunu cok fazla asiriya goturmek de yersiz zira vucudumuzun eser miktarda bakterilere de ihtiyaci varir. Sut konusuna gelince, haftada iki defa 3 er litre olmak uzere toplam 6 litre gunluk sutu pazarda bir teyzeden aliyorum bazen yeni sagildigi icin sicak bile oluyor. Fakat ben dahil evimizde kimse sut olarak icmiyor bunu. Kokusu agir geliyor. Kizim ise sadece pastorize sut iciyor. Sutun tamamiyla yogurt yapip yogurt olarak yiyoruz.Bir diger konuda neslimin her zaman beslendigine yakin bir beslenme aliskanligi takip etmeye calisip, benzer gidalari tuketmeye calisiyorum. Tropik veya baska cografyanin meyve sebzelerini gunluk beslenmemizen uzak tutmaya calisiyorum. Peki bunlar kanserden ve diger hastaliklaran koruyabilecek mi , bildigim tek sey kanser bir piyango bileti gibi herkese cikabiliyor cinsiyete ve milliyete bakmadan.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön