View Single Post
Eski 23-04-2011, 00:42   #52
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Uzunca bir süredir sütümüz köydeki tanıdık bir inekten Hazır yem yemiyor. Dolayısıyla yoğurt ve terağımızı da bu sütten yapıyoruz.

Evde yapılan yoğurdun iki üç günde ekşidiği bilinir. Bu maya ile ilgili bir durum. Kullandığımız maya, en az 15 yıldır kullanılmakta olan bir maya. Geçen yıl bir dostumuzdan gelmişti. Bildiğimiz ev yoğurdu, üç gün sonra ekşiyor.

Böyle mayalar en az 6-7 çeşit lactobacillus içeriyor.

4-5 ay önce tesadüfi olarak yoğurdu ekşiten bakteriyi elimine ettik. Muhtemelen bir bakterisi eksik olarak aynı mayayı kullanıyoruz ve yaptığımız yoğurt bir ay bile dolapta kalsa eşimiyor Aksine bekledikçe daha güzel oluyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön