Bende yogurdu evimde yapiyorum ama internette yaptigim arastirmalar sonucunda yogurt mayalandiktan sonra ne kadar uzun sure kapali kapta tutulursa o kadar cok laktoz dan arindirilirmis.
Bende laktoz asiri sorun yaratmiyor ama laktoz sut ve peynirde cokca varolan ve yetiskinlerde bagirak emiliminde sorun yaratan bir madde. Bagirsak bu laktozu benim gibi bir cok yetiskinde ememedigi ve bunun sonucunda dogrudan kana karistigi icin demir eksikligi yaratiyor. Laktozlu urunleri biraktigimdan beri sagligimda inanilmaz iyiye gidis oldu.
Yogurdu mayaladiktan sonra en az 12 saat tutuyorum kapali kapta. Kimiler 16-20 saate kadar tutuyorlar. Ne kadar tutarsaniz o kadar laktoz azaliyor.
Supermarketten aldiginiz yogurtlarda ise mayalama yalnizca 3-4 saat ve icinde laktoz mevcut. Onlarin amaci para kazanmak bir an once yogurdun piyasaya surulmesi gerekiyor.
|