View Single Post
Eski 23-04-2011, 19:06   #54
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Aslında maya almanıza gerek yok. Ne yapacağınızı tarif edeyim, büyük ihtimal siz de aynı operasyonu yapabilirsiniz.

Süzme yoğurt yaparken, yoğurt suyunu bir kaba süzün, içine yarım kesme şeker atıp bir gün kadar bekletin. Yeni yoğurdunuzu bu yoğurt suyu ile mayalayın. Bu işlemi sadece bir kez yapacaksınız, sonrasında her zamanki gibi. Bu işlem sırasında yoğurdu ekşiten bakteri kayboluyor bir daha da ortaya çıkmıyor.

Yoğurt mayalarken, 55 derecedeki süte mayayı büyük tencerede iyice karıştırıp, küçük, bir porsiyonluk kaselerde dökerek mayalanmaya bırakmak da çok pratik. 10 gün önce mayalanmış küçük kasedeki yoğurdun nefaseti neredeyse bekledikçe güzelleşiyor.

Kullanılan süt ve maya miktarına bağlı olarak yoğurdun tutması 2.5 saat ile 4 saat arasında gerçekleşiyor. Maya çok kullanıldı ise erken, az kullanıldı ise daha geç gibi. Tutar tutmaz hiç bekletmeden dolaba girmeli.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön