agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni5569Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-01-2013, 14:48   #11
Ağaç Dostu
 
arif göçmen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2006
Şehir: kirsehir_kaman
Mesajlar: 248
Degerli ceviz dostum,Bizler kaman da cevizleri yeni çatlama yaparken iyice çatlamadan hasat yapıyoruz.Hasat olan cevizleri soyma makinası ile soyulan cevizleri kum eleginden yapılmış etrafı tahta ile çevrilerek çerçeveli olarak ve dört köşesine ve buyuklugune gore ortalarındanda 60-70 cm ayakta durması için yükseltılecek şekilde soyulan cevizler bu eleklerin üzerine dokulür.Burada 3-4 saat beklettikten sonra golge olan agaç altı veya hava sürkülasyonu olan yerlere zemine pamuklu ortü sereriz elek üzerindeki cevizleri buraya boşaltırız günde 2 defa karıştırırız.Buralarda 5 kuruduktan sonra cevizlerifile türü veya bez torbalara koruz.Bizdeki cevizler böyle kurutulur.

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025