View Single Post
Eski 22-01-2013, 20:00   #3156
hasan_ka
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
Herkese merhaba arkadaşlar. En sonunda fidanlarımı toprakla buluşturdum inşallah hepsi tutar sağlıklı birer ağaç olur 25 dekar araziye 7*7.5 metre mesafeyle 475 fidanı 4 günde 5 kişi ancak dikebildik. İşaretlerken fidan dikim tahtası kullanmadığımız için sıkıntılar yaşadık herkese fidan dikim tahtası kullanmayı şiddetle tavsiye ediyorum

Ektiğim 475 fidanın 450si chandler, 15 tanesi franquette ve 10 tanesi de fernette oldu. Franquettenin erkek çiçeği geç açtığını forumda okumuştum o yüzden fernette de serpiştirdik aralara.

Fidanlarım malesef çok uzun boyluydu (1.5-2.5 metre) ve saçak kökleri de çok iyi gelmedi bana. Geçen sene küçük diye dikmemiştim bu sene de çok büyüktü ama hayırlısı deyip dikmek durumunda kaldım. Umarım olumsuzluk yaşamam hepsi Allah'a emanet olsun rabbim yeniden can versin.

Diktikten sonra yağışlardan dolayı tarlaya tekrar gidemediğim için gök taşı, budama ve herek işlerini daha sonraya bıraktık. Size sormak istediğim konular da bu safhada ortaya çıkıyor. Yeni dikilen bu fidanlara gök taşı atmamız gerekiyor mu, gerekiyorsa uygulama zamanı ne zaman olmalı? Aynı şekilde tepe budamasını 40-50 cmden yapmayı ve budadıktan sonra sutut ile yara yerlerini kapatıp boyamayı düşünüyorum. Sizce bu işlemlerin sıralaması nasıl olmalı? (Tarlam Denizli/ Alikurtta ve rakımı 670 metre).

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön