agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-11-2012, 23:22   #2851
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Bu gün bordo bulamacı yaptıktan sonra fidanlarımı beyaz plastik boyayla boyadım...Bu sene yapraklar dökülmeden don olmadı heralde erken donlardan fazla etkilenmeyecegiz.. bakalım..
sayin boz bahceniz nallihan civarindami?

nogaifatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2012, 23:26   #2852
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Sayın Çamtepenin de söylediği gibi yaprakları toplamak yerine yere dökülenlerin üstüne bordo bulamacından püskürtmek kesin çözüm sağlarmı? Yoksa başka bir ilaç mı kullanmak daha faydalı olur. İnanın geçen sene yaprak toplamaktan tırnaklarım morardı.

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2012, 23:29   #2853
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-11-2011
[QUOTE=Safranlı;1054477]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derdin Mesajı Göster
Sayın safranlı ceviz yetiştiriciliği deryasında şu ana kadar sadece bir damla bulmuşken onuda elimden alıyorsunuz.Ceviz tohumdan yetişir tezinize beni ikna etmeniz mümkün değil çünkü benin aradığım dayanıklı ve güçlü ceviz ağacı değil öyle olsa haklı olabilirsiniz,amaben verimli bir ceviz ağacı istiyorum o nedenlede fidan vede yabancı cinskonusunda kararlıyım.uyarılarınıza teşekkür ederim,sağolun.[/QUOT

Hepimizin temel beklentisi verimli,karlı,ve sistemli bahçeler kurmak ve önce dogamıza sonra da ülkemize ve kendimize fayda sağlamaktır.
yazdıklarım ve temel fikriyatım temelde sürdürülebilirlik ve verimlilik ilkesinden hareketle ortaya çıkmıştır
bölgenize uygun dilediğiniz çeşit di yetiştirebilirsiniz
bu konuda sıkıntı yok
benim temel anlayışım mükemmel toprak hazırlıgından sonra tamda bu aylarda tohumları toprakla buluşturmak ve yaz sonunda da dilediğiniz çeşit ile aşılamak esasına dayanır
yani tohumdan ek yan gel yat denilmiyor
bahçenizin sahibi olacak olan ağaçlarınız ana rahmınden itibaren kendi yurdunda yetişsin
gurbette yetişip kökleri paralanıp parçalanan cılız ;yogun bakım ünitesine muhtaç olan kendini zor ayakta tutan fidanlar olmasın
benim kanaatim mümkünse tüm meyve bahçelerinde bu esasa dayanıyor...
gönlünüze göre olsun....
sayin Safranli size katiliyorum,
bende aynen sizinde belirtmis oldugunuz gibi tohumdan bir bahce tesis ettim, her ocaga 3 tohum kullandim. insallah seneye yaz sonunda yabanci verimli bir cesitle asilamayi planliyorum. daha evvel (10yil) dedemin bahcesinde boyle bir denemem olmus ve hem fidanlarda dayaniklilik hemde meyvelerdeki aroma bakimindan kiyaslanamayacak ustunlukler gozlemledim.

nogaifatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2012, 23:46   #2854
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Sayın safranlı ceviz yetiştiriciliği deryasında şu ana kadar sadece bir damla bulmuşken onuda elimden alıyorsunuz.Ceviz tohumdan yetişir tezinize beni ikna etmeniz mümkün değil çünkü benin aradığım dayanıklı ve güçlü ceviz ağacı değil öyle olsa haklı olabilirsiniz,amaben verimli bir ceviz ağacı istiyorum o nedenlede fidan vede yabancı cinskonusunda kararlıyım.uyarılarınıza teşekkür ederim,sağolun.
Sayın derdin, sayın safranlının tezine inanır ya da inanmazsınız o sizin bileceğiniz bir iş, ama anlattığını biraz yanlış anlamışsın gibi hissettim, safranlının dediği tohumdan ekki, kök zedelenmesi olmasın, daha sonra istediğin verimli çeşide çevirebilirsin.
Sayın safranlının bu görüşüne kısmen katılırım kısmende katılmam, katıldığım taraf evet tohumdan ekildiğinde fidan sökülmüyor kök sistemi bozulup (kesilip vs) olmuyor, katılmadığım taraf ise, fidancıların tohumdan ekip aşıladığı ve daha sonra sökülen kesilen köklerin yer değiştirdiğinde ya da tüplü fidanların dip kök yapamayacağı tohumdan olduğu gibi olmayacağı aynı kökü yapmayacağı deyimine katılmıyorum.

Burdan yola çıkarak bir şey sormak istiyorum , bazen ağaç diplerinde hafif köklü picler olur zaman zaman ihtiyacımıza göre bunlardan koparır ve ekeriz ve tutarlar, sorum şu bu kopardığımız piçler dip kök yapmıyorlar mı ? ki, söküm esnasında (ya da tüplü fidanın) kesilen kökleri dip kök yapmasın.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2012, 23:53   #2855
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nogaifatih Mesajı Göster
hemde meyvelerdeki aroma bakimindan kiyaslanamayacak ustunlukler gozlemledim.
Aromasını bilemiyeceğim ama aşılamadıysanız yabanidir. adıda yoktur.

Eski 26-11-2012, 23:59   #2856
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Bu gün bordo bulamacı yaptıktan sonra fidanlarımı beyaz plastik boyayla boyadım...
Kışın plastik kireç (vs) boyamaları bana biraz olumsuz gibi geliyor, nem ve ter olayı beni düşündürüyor, iyi olmaz diye düşünüyorum.

Eski 27-11-2012, 00:23   #2857
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
Sayın lillium gecen sene şiddetli soguklardan sonra müthiş bir soguk zararı vardı fidanlarımda bazıları kapkara olmustu .İnternetteki araştırmalarımda beyaz plastik boyanın bu konuda kullanıldıgını okumuştum... Agaclarımdan kuruyan olmadı allahtan, ben faydasını gördum ... Zararı yok en azından ...
Mantık şu kışın gündüz ve gece sıcaklık farkı cok oldugu ve koyu renkler de güneş ışınlarını daha fazla çektigi için boyanmamış fidanların gövdeleri kışın daha cok ısınıyor ve gece ani sıcaklık düşüşlerinden daha cok etkileniyor..bence kaolin kili de uygulanabilir bu amaçla ,kireç te olabilir ben su bazlı plastik iç cephe boyası kullandım.. yaglı boya veya dış cephe boyası olmaz agacın nefes alması için...

mrduran beğendi.
bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 00:30   #2858
Ağaç Dostu

Bazı agaclarda celikten köklenme oluyor bazılarında olmuyor ceviz agacında çelikten köklendirme çok zor diye biliyorum...
ben de şahsen tohumdan ekip sonradan aşılama taraftarıyım kazık kök durumunu bilmiyorum ama pek çok avantajının yanında sadece sonradan aşılamanın zorlugu var...

Safranlı beğendi.
Eski 27-11-2012, 00:37   #2859
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Bazı agaclarda celikten köklenme oluyor bazılarında olmuyor ceviz agacında çelikten köklendirme çok zor diye biliyorum...
Zor değil hiç olmuyor,

Benim söylemim sadece ceviz için değil, genel olarak tı.

Safranlı beğendi.
Eski 27-11-2012, 01:52   #2860
Ağaç Dostu

Bizim için imkansız evet haklısınız ama son dönemde bazı enzimlerle labaratuar ortamında cogaltabiliyorlar diye biliyorum ancak tabi bilimsel düzeyde calışmalar şu an konumuzun dışında.
Esas konu bence tohumdan ekilen fidanın anacı ile aynı olma ihtimali kaç.benim bildigim böyle bir ihtimal var eger bu ihtimal yüksekse istedigimiz cins agacın meyvesinden ekeriz ve fidanına bakarız eger fidan anacın özelligini gösteriyorsa kalır göstermiyorsa aşılanır bu da işleri daha da kolaylaştırır..

Eski 27-11-2012, 01:58   #2861
Ağaç Dostu

Aslında aldıgımız aşılı fidanların anacı da bir tohumdan ekiliyor ve normalde bu anaclarında cinslerinin belli olması gerekir yurt dışında bu anacların cinsi yazılıyor demek ki cinsleri belli.

nogaifatih beğendi.
Eski 27-11-2012, 02:23   #2862
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Esas konu bence tohumdan ekilen fidanın anacı ile aynı olma ihtimali kaç.benim bildigim böyle bir ihtimal var
Böyle bir ihtimal tabi ki, var, fakat şöyle, ekilen tohumun genlerinden birine çeker, genlerden bir özelliği mutlaka olur, ya kabuğu aynı olur, ya iriliği, ya iç kalitesi, ya rengi, (vs)
Tohumdan ekilmiş ve beğenilmişse,ve bu cevizin tohumundan tekrar ekersen aynısı olur diye biliyorum, ama böyle bir tecrübem olmadığını da belirteyim.

mrduran beğendi.
Eski 27-11-2012, 09:19   #2863
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
dostalarım
bizler bu topraklara bu memlekete kurda kuşa bir faydamız olsun arzusunda olan memleketini seven sade vatandaşlarız.
yalovamız meyvecilik sebzecilik ve çiçekçilik gibi bir çok alan söz sahibi çok çok verimli bir bölgedir
Atatürk ülkenin ilk araştırma çifliğini burada kurmuştur
kısaca acizane bende en azından gözlemci olarak bu alanlarda fikir edinebildim.
meyvede aşının manevi yönüde var
nedense aşı yapılan meyveye ayrı bir sevgi gelişiyor
aşılanan ağaç özellikle hızlı büyüyor
hemen her gün yanına gidip takip ediyorsun
çoçuk gibi sevgi besliyorsun
mart ayında tohumdan ektiğim yeni kivi bahçemde de yaklaşık yarısını tohumdan kendim yetiştirdim
benim fidan sayım yetmediğinden kısmen dışarıdan aldım
mart ayında ekilen kivim inanın şu anda en az 1,5 metredir
şu anda yaprakları yemyeşil
diyerleri solgun
bu kivilerimi kısmetse baharda aşılayacagım
ben bu toprakları özelikle meyveciliği seven biri olarak mümkün mertebe bu yolu takip ediyorum
hepimiz bir birimizden birşeyler ögreniyoruz.
bu sayfalara çok şey borçluyum

nogaifatih beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 10:14   #2864
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Aslında aldıgımız aşılı fidanların anacı da bir tohumdan ekiliyor ve normalde bu anaclarında cinslerinin belli olması gerekir yurt dışında bu anacların cinsi yazılıyor demek ki cinsleri belli.
arkadaşlar tohumdan ekilenin istediğimiz olması için izelenen yol şu dişi çiçek kendini belli ettiği anda etraftan gelecek erkek çiçek sporlarının döllemesini engellmek için koruma altına alınıyor plastik poşet benzeri bir şeylerle, sonra hangi cinsin erkek çiçeği ile döllenecekse erkek çiçek alnıp koruma altındaki dişi çiçek tozlanıyor bu rüzgarsız havada kontrollü olarak yapılıyor ve tekarar koruma altına alınıyor taki meyva oluşana kadar

ne yapıldı istenilen dişi seçildi diğer erkek çiçek tozlamalarına karşı koruma altına alındı. istenilen cinsin erkek çiçeği ile tozlandı korundu meyva oluşunca açıldı oluşan meyva bizim istediğimiz meyva şimdi bunu dikeceksiniz ağaç olacak meyva verecek minumum 10 yıl takip edeceksiniz bu kadar işleme ve zamana rağmen verimli bir cins olma ihtimalide var olmama ihtimalide var

hani bazen tek bir ağaç etrafta gözle görülür erkek çiçek olmadığı halde meyva verir nereden tozlandı bu ?? yakın çevreden rüzgarın taşıdığı erkek sporlarla tozlandı.. dişiyi korumaya bu yüzden alırlar.

bu sistemle elde edilen meyvalardan elde edilen ağaçların içinden en verimlileri seçilir. doğada bu kendi kendine oluyor aynı yerde çöğürden büyümüş ağaçların meyvalarının aynı olmama sebebi bu çünki farklı erkek sporlar döllemeyi yapıyor.

Düzenleyen ncp1963 : 27-11-2012 saat 15:01
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 13:28   #2865
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Hiç yazmayacağım fakat başlığı okuyan arkadaşların kafası karışmasın diye bir şeyler ekleyeceğim.

Tohumdan ekimde istenilen ceviz cinsi olması için Örneğin: fernor erkek çiçeğiyle dozlanırsa fernor olacak diye bir şey yok.

Bu yazılanlar seleksiyon ıslah çalışmalarında caprazlama dozlamalarla yapılır uzun yıllar sürer, ve bir ırk elde edilir, ve bu ırk aşıyla çoğaltılır.

Yani söylendiği gibi tohumdan ek seçtiğin erkek çiçekle dozla o olsun diye bir şey yok.

O halde biraz daha açalım konuyu ve doğadan verelim örneğini, Çok afedersiniz ama sınırı biraz aşacağım. Şimdiden özür.

Bir eşekle bir beygiri çiftleştirelim, hem annenin hem babanın genlerinden alır ve katır olur. Yani ne eşektir ne beygir ikisinin arasında bir şey.
Aynı keza insan oğlu içinde geçerlidir, sarışın bir erkeğin çocuğu sarışın, esmer bir erkeğin çocuğu esmer olacak diye bir şey yok, (bildiğim kadarıyla istenirse onunda seleksiyon çalışmaları yapılıp bir ırk elde edilebiliniyor ) annenin de genlerine çekebilmesi büyük bir olasılık.
Baba uzun boyludur anne kısa boyludur çocukta uzun boylu olacağının garantisini kim verebilir, çocuk daha fazla annenin genlerini almışsa kısa boylu olur.

Kısacası
Bazı şeylerin elde edilmesi o kadar basit değil.

Eski 27-11-2012, 15:04   #2866
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Sade vatandaşın seleksiyon yapması imkansız
vede gereksiz
belkide temel sorunlardan birisi dogru bilgiye ulaşamamaktır
yanlış çeşiti yanlış yerde ekersen
ıslahcılar ne yapsın

bozy beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 15:29   #2867
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
bu kadar işleme ve zamana rağmen verimli bir cins olma ihtimalide var olmama ihtimalide var

Bunun sonucu buysa

"arkadaşlar tohumdan ekilenin istediğimiz olması için izelenen yol şu"

Demenin anlamı ne? hani istediğimiz olması için izelenen yol şuydu, şimdi istediğimiz çeşidi elde etmişmi olduk?

Eski 27-11-2012, 17:22   #2868
Ağaç Dostu

Degerli forum uyeleri kulagimizi tersten gostermeye gerek yok bilim ile bilim adamlari ugrassin bizlerin isi baska biz daha verimli ve daha dayanikli bahceleri daha az masraf ve zahmetle nasil kurabiliriz ona bakalim.. Sahsen benimde seleksiyon yapmaya hic niyetimde yok merakim da .. ozetle tekrar edeyim gordugum odur ki tohumdan yetisen fidanlar daha dayanikli oluyor ve iyi gelisme gosteriyor .. ASI yapmak artik hicte zor degil fidanlarinizi istediginiz cinse asilatin...

Safranlı beğendi.
Eski 27-11-2012, 17:26   #2869
Ağaç Dostu

Yeri gelmisken sunu da yazayim tuplu fidan alanlar bence kalem asili degil de goz asili alsin kalem asili aldigim fidanlarin cogu kurudu asi yerinden kapkara oldu ve kurudu her halde kaynamasi daha zor.. ustelik de fidanci her gun bereket tv ye cikip ceviz badem konusunda beyanat veriyor yani bildik ve guvenilir bir fidanci...

Lilium beğendi.
Eski 27-11-2012, 17:57   #2870
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bunun sonucu buysa

"arkadaşlar tohumdan ekilenin istediğimiz olması için izelenen yol şu"

Demenin anlamı ne? hani istediğimiz olması için izelenen yol şuydu, şimdi istediğimiz çeşidi elde etmişmi olduk?
Sayın lilium yazının tamamını okumadan yorum yaparsanız hoş olmaz....

Toplamın içinden bir kısmı çeker alırsanız farklı anlamlar çıkar ben orada sonucun net olarak istediğimiz olamayacağını ve elde edilenlerden en iyilerin seçileceğini net bir şekilde belirttim

Ve o yazımdan sadece kırmızı olanları tek bir harfini bile değiştirmeden renk değişimi yaptım sizin kastınızıda tam anlamış değilim ne demek istiyorsunuz????? Ben yüzde yüz olur demedim elde edilenlerden en iyileri seçilir dedim ya ben anlatamadım ya da siz yanlış anlıyorsunuz

Bu yazıyı yazarkende amacım seleksiyonun nasıl yapıldığını anacı belli tohumun nasıl elde edildiğini izah etmeye çalışmaktı kimseye siz böyle yapın böyle yaparsanız olur değildi zaten bizler istesekte o şartları ve ortamı sağlayamayacağımız için yapmamızda mümkün değil

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 17:59   #2871
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Arkadaşlar ben ömür uşaktan 2000 yılında 16 dekar tarlaya 12x12 m aralıklı şebin bilecik yavuz ve yalova 3 cevizi 110 adet diktim aralarada 6 m vişne diktim.Ara ürün olarak. 12 yıldır cevizden verim bekliyorum malesef 2-3 kg ağaç başına geçmedi vişneler olmasa emekli maaşım bakım masrafına yetmez vişneler her türlü gideri halletti.Fazla beklemek istemiyorum.2013 mart ayında chandler cinsine çeşit değişikliği ile aşı yaptıracağım. Rakım 950 yer uşak yapağılar köyü geçit bölgesi.Nisan soğukları ağaçlara zarar veriyor.Geç uyandığı için chandler tercih edeceğim. Uşak civarında chandler bahçesi olan varsa haberleşelim ismine doğru chandler kalemi lazım 12 yıl daha beklemek istemiyorum.Formdaki bütün arkadaşlara sonsuz saygılar.Formu 1 aydır takip ediyorum.Fikirlerinizden yararlı bilgiler elde ettim.SAYGILAR. 0535 816 63 54

mrduran beğendi.

Düzenleyen ömür-uşak : 27-11-2012 saat 18:01 Neden: yazım hatası
ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 19:37   #2872
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-04-2012
Sayın Lilium,doğru söylediniz Sayın Safranlının söylediklerini yanlış anladım. Benim anladığım tohumdan yetiştirip hiç aşı yapmadan büyütmek şeklinde idi.Ancak şimdiki haliylede zor çünkü Fernorun aşı kalemlerini nasıl bulacağız, hadi bulduk nasıl aşılatacağız bütün bunlar benim yapabileceğim şeyler değil zaten konuyada oldukca yabancıyım bu nedenle şimdilik okumaya devam soru soracak seviyeye geldiğimizde tekrardan görüşürüz sizleri izlemeye devam ediyorum hepinize sevgive saygılar.

Lilium ve mrduran beğendi.
derdin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 19:47   #2873
Ağaçsever

Sayın Ömür-Uşak rakım 950 ise fernor tavsiye ediliyor iyi araştırın.Tekrar aşılamak gerekmesin saygılar.

ömür-uşak beğendi.
Eski 27-11-2012, 20:29   #2874
Ağaç Dostu

Musculus ve Derdin teşekkür ederim yorumlarınız için araştırmaya devam.Arkadaşlar 12 yaşında 6x6 m ağaçlar arasından geçilmiyor.İlaçlama bakım zor oluyor.Bazı arkadaşlar 8x4 diyorlar.En az 8x8 öneririm.

Zeyno waffle beğendi.
Eski 27-11-2012, 22:41   #2875
Ağaç Dostu

Sayın musculus yapmaya çalıştım.Niyetim yerli cevizlerimizin karşısında olmak asla değil.sulama senede 2-3 defa bolca.ilaçlama iç kurdu ve göktaş.gübreleme yanmış hayvan gübresi.aynı bahçe vişneler 300 tane ağaç başı 50 kg ürün veriyor toprak iyi bazı ağaçlarda demir eksikliği çıktı eddha fe bu sene 2013 marta vereceğim.Budama eksikliği olabilir.Yan dal fazla oluşmadı oduna gitti. Yerli yabancı tartışmasına karşıyım.hepimiz en iyi verimi hangisinden alacaksak onun araştırmasındayız. Bir arkadaş cevizleri 2000 yılında beraber diktik. 4 yıl önce çeşit değiştirdi. 12 yaşında yaova 3 cevizi ve aşılanalı 4 yıl olan chandler arasında çok fark var.Aynı bahçe aralarında 12 m mesafe var aynı bakım.Ne yapalım 12 sene bekledik halamı bekliyeceğiz.Çaresiz kaldık.Çeşit değiştireceğiz

Eski 27-11-2012, 23:12   #2876
Ağaçsever

Sayın Safranlı yanlış anlamışım özür.

Lilium beğendi.
Eski 27-11-2012, 23:37   #2877
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Sayın Lilium,doğru söylediniz Sayın Safranlının söylediklerini yanlış anladım. Benim anladığım tohumdan yetiştirip hiç aşı yapmadan büyütmek şeklinde idi.Ancak şimdiki haliylede zor çünkü Fernorun aşı kalemlerini nasıl bulacağız, hadi bulduk nasıl aşılatacağız bütün bunlar benim yapabileceğim şeyler değil zaten konuyada oldukca yabancıyım bu nedenle şimdilik okumaya devam soru soracak seviyeye geldiğimizde tekrardan görüşürüz sizleri izlemeye devam ediyorum hepinize sevgive saygılar.
Sayın derdin, sanırım bursalısınız, ağaçlar netten selahattin yılmaz'da bursalı, aşı kalemi hususunda yardımcı olabileceğini sanıyorum zamanı uygunsa aşı konusunda da yardımcı olabilir, kendisiyle irtibata geçip konuşursanız belki bir çözüm bulabilirsiniz.

Safranlı beğendi.
Eski 27-11-2012, 23:45   #2878
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Yeri gelmisken sunu da yazayim tuplu fidan alanlar bence kalem asili degil de goz asili alsin kalem asili aldigim fidanlarin cogu kurudu asi yerinden kapkara oldu ve kurudu her halde kaynamasi daha zor.. ustelik de fidanci her gun bereket tv ye cikip ceviz badem konusunda beyanat veriyor yani bildik ve guvenilir bir fidanci...
Sayın bozy, kalem aşı derken sanırım ingiliz aşısından bahsediyorsunuz, söyleminizde haklılık payı var buna benzer kurumalar benimde gözüme zaman zaman takılıyor, nedeni ise aşının ingiliz ya da göz aşısı olmasından değil, bazı fidancılar sökülmesi gereken aşı bantlarını üşenip sökmüyorlar ve bantın altındaki kabuk banttan dolayı nemli yaş kalıyor kabuğun deform olmasına sebep veriyor.

Eski 28-11-2012, 00:52   #2879
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
sn.sedatkso,rakım 1050 ve ankara..karasal iklim görülüyor büyük ihtimalle bu yüzden chandleri es geçin derim,ilkbahar erken donlarından etkilenmediğini ama sonbahar donlarından çok etkilendiğini bir çok kişi söylüyor..yabancı çeşit olarak fernor dikmenizi tavsiye ederim..maraş18 k.maraşın yüksek rakımlarında güzel verim verdiğini okudum..m.sütyemez hocanın ceviz hattı sayfasından ayrıntılı bilgi alabilirsin,ben de bir kaç gündür bu çeşidi araştırıyorum,maraş dan birisiyle nette tanıştım detaylı bilgi için onu arayacağım..
bölgenizdeki ceviz bahçelerini görmeden kesinlikle karar vermeyin bence..forumda da ankaradan arkadaşlar vardır mutlaka,onlardan ve diğer tecrübeli arkadaşlardan daha faydalı bilgiler alabilirsin..
bu başlığı baştan okursan bir çok sorunun cevabını da bulabilirsin..ben öle yaptım
hocam cevabın için *** ankarada mesela hala havalar cok guzel suan ankarad aralık bası geldı montsuz dolasılıyor.ne kadar bı soguk olması lazımkı yanı ekım ve kasımda agac etkılensın.yanı mayıs bası gıbıde don olayı kalmıyor.sıkıntı ne olabılır bu chandler cınsı ıcın.fernor eken var mı verım nasıl donlarla mucadele nasıl.bılgı verırsenız sevınırım.saygılar

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2012, 03:03   #2880
Ağaç Dostu

Haklısınız lillium bantları ben söktüm ben banttan oldugunu düşünmemiştim..
Arkadaşlar benim bahçemde yerli çeşitte var yabancı çeşitte burada şimdi yerli çeşit şöyledir yabancı çeşit böyledir demek yanlış oluyor sonuçta hepsinin birbirine göre iyi tarafı var ve bunları da herkes biliyor ...
birisi sonbaharda donuyor birisi ilkbaharda donuyor birisi cok veriyor birisi az veriyor birisi daha lezzetli oluyor birisi daha acık renkli oluyor..
önemli olan dogru bilgilerle sizin için dogru kararı verebilmek... yukarıda bir arkadaş dogru olanı söylemiş 6 x6 aralarından gecilmiyor diye şimdi isteyen istedigini diker istedigi aralıkla diker ..biz dogru bildigimizi gördügümüzü söyleyelim yeter

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025