agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni676Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-01-2015, 22:51   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
63. Bu gün 20 Ekim 2013 Pazar. Yarın temel yapmak için ustalar gelecek o yüzden malzemelere bakmaya gittim. Malzemeler yerinde duruyor sorun yoktu. Havuzun altını delmek için uğraştım ancak delemedim arkasında taş var. Havuzu yaparken ilk önce taş örmüşler sonra betonla sıvamışlar. Daha iyi aletlerle deneyeceğim. Kazım CIBIR ile görüştüm Cumartesi gelecek.
64. Bu gün 21 Ekim 2013 Pazartesi. Evin temelini yapmak için ustalarla saat 07.00’da yuva köyün orada buluştuk ben önde onlar arkada bahçeye gittik. Hemen işe başladılar. Toplam 6 kişilerdi Bayat’lılarmış. Halamın oğlu buldu bu ustaları oldukça iyi çıktılar sağlam çalıştılar sabahtan hemen bir grup demire başladı bir grup tahta kalıplara başladı bana da çay demlemek düştü. Çayla yemek için Oltan’a gittim ve kahvaltılık aldım geldim. Çayı içtik hemen işe koyuldular bende kenarlara taştan duvar örmeye başladım bu arada baktık ki taş eksik geliyor ve işin bitmesi için taşların kepçe ile düzeltilmesi gerekiyor bende Kepçeciyi aradım o işim var dedi. Diğer kepçeciyi aradım 3 saat sonra gelirim dedi sonunda ilkini razı ettim geldi işi halletti. Sonra Prefabrikten Tekniker geldi ve temeli kontrol etti ben onunla ilgilenemedim çünkü o arada kepçe arıyordum kendisine sordum varmı bir sorun diye yok dedi yanlış proje almış gelmiş. Saat 16.00 gibi işin biteceği belli oldu ve hazır beton istedik 2 mikser geldi (20 m3 C-20) onu döktüler ve düzlediler artan betonu kapının girişine döktürdük ve düzelttiler akşam saat 19.00’da iş bitti. Sonuçta temel güzel oldu. 3 gün betonu sulayacağım bu arada havuzu ve logar gidişini yapacağım temel kalıbını sökeceğim.
65. Bu gün 23 Ekim 2013 Çarşamba. Sabah erkenden bahçeye gittim. İlk işim temelin tahta kalıplarını sökmeye başlamak oldu biraz vücudum ısınınca betonu sulamak için el arabası ile 4 sefer su taşıdım. Sonra tahta sökmeye başladım saat 10.00’ başladıysam 15.00’da bitti ama bende bittim. Zor bela logar büzünü de boru geçecek şekilde kırdım artık dermanım kalmadı mecburen yarın tekrar geleceğim. Dün keser kırılmıştı bu günde kırıldı delik açarken oldu. Bu gün hortumu denedim aşağıdan havuza gelir mi diye ama gelmedi. Çeşmeden direk havuza suyu getirecek bir yol bulmam lazım hiç enerji harcamadan yapılması lazım öyle olursa bahçenin beşte üçünü hiç elektrik kullanmadan sulayabilirim. Önemli not; 2 Ekim’de don olayı oldu burada sebzeler dondu.
66. Bu gün 24 Ekim 2013 Perşembe. Sabah çok yorgun kalktım hatta ertesi günü gidiyim dedim ama dayanamadım bahçeye vardım. İlk işim temelden çıkan boru çıkışlarının etrafını açmak oldu 1,5 saat ona uğraştım daha sonra logar çukuruna doğru boruları döşedim ilk defa yapıyorum ama kolaymış. Burası bittiğinde bende bayağı yoruldum çünkü eğimi verebilmek için bazı yerlerde borunun altını düzeltmem gerekti. Daha sonra havuzun borusunu değiştirmek için yani basınç fazla gelsin diye daha geniş bir boru takmak için havuzun dışarıya açılan deliğini genişlettim bunun için balyoz kullandım ve beni oldukça yordu. Sonunda deliği açabildim ve boruyu döşedim. Sonra el arabasında harç kardım ve logar girişi ile havuzun boru çıkışını betonladım akşam oldu artık dermanım kalmadı uzun zamandır böyle yorulmamıştım.

İSOCAN beğendi.
patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025