View Single Post
Eski 12-01-2015, 23:18   #57
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
87. Bu gün 09 Ocak 2014 Perşembe. Muhasebecinin bürosuna gittim SGK işlemleri için yaklaşık 1000 TL yatıracağım ve bana ilişik kesme belgesi verecekler onu Fen müdürüne götüreceğim ve onun verdiği bir belgeyi tekrar Beypazarı’na götüreceğim geri getireceğim ve iskan belgesini alacağız, ondan sonra elektriğe başvuracağım. Birde numarataş almam lazım. 3 kişi çalıştırmalarının sebebi Yapı Ruhsatında ev yapımının maliyeti 42.000 TL gösterildiği için belirli bir işçi sigortası yatırmam gerekiyormuş.
88. Bu gün 13 Ocak 2014 Pazartesi. Sabah 07.15’te bahçeye yola çıktım bahçeye vardığımda ilk işim çeşmenin suyunu kontrol etmek oldu yaptığım ızgara tel işe yaramış ve bahçenin altına giden kanal tıkanmamış en alta baktım sorun yok akıyordu. Daha sonra sobayı yaktım ve çay demledim. Sonra 480 adet cevizi fidan yapmak için kasalara katlama yaptım kök salınca alınıp bahçeye sıra halinde dikilecek. Tarla farelerinin deliklerine zehirli buğday koydum. Bir dahaki sefer artık çukurları kapatıp bakacağım azalma var mı diye. Sonra ağaç yerlerini en son bir kez daha kararlaştırdım ve krokiye geçtim toplam 29 ağaç oldu. Kuyunun altında kalan boş yerlere 4 adet ceviz fidanı dikeceğim çünkü cevizin içinde başka meyve ağacı olmaz. 3 ağaç yerinin çukurunu kazdım toprak çok sert ve taşlıklıydı o yüzden uzun sürdü bütün çukurları Şubat’ın 20’den sonraya yetiştirmem lazım şu ana kadar 8 tanesi açıldı geriye 21 adet daha çukur var ve bir çok çukura aşağıdan iyi toprak getirmeyi düşünüyorum yoksa kendi toprağı çok killi ve taşlı. Artık fidanları nereden alacağımı da bulmam lazım.
89. Bu gün 22 Ocak 2014 Çarşamba. Sabah 06,30’da yola çıktım hava daha karanlıktı yollar boştu. Bahçeye vardığımda yağmur atıştırmaya başladı arabadan inince üşüdüm ve hemen sobayı yaktım çay demledim sonra üstümü giydim ve dışarı kontrole çıktım. Çeşmeden gelen suya baktım sorun yoktu aşağıdaki su akışlarında sorun yoktu. Üst taraftan ve ortadan 1-2 ceviz ağacın dibine baktım kurumu diye çok hafif nemliydi, hiç yağmur kar yağmadı ki bende Kazım’a telefon ettim, ağaçları sulasam ne olur dedim o da sulayabilirsin dedi. Ve üstten aşağıya doğru 5 sırayı sulamaya başladım sabah 09,00’da başladım saat 20,00’da bitti. Hava kararmıştı ben hala sulama yapıyordum ama deydi doğrusu birde ağaçların dibini de doldurunca çok yorucu oldu damlama sulamayı iyi yapmam lazım yoksa başım derde girer. Etrafta kışın ilk sulamayı yapan bendim herhalde.
90. Bu gün 29 Ocak 2014 Çarşamba. Sabah erkenden fidanlığa gittim ve 7 adet kiraz aldım 2 si Regina, 1 adet Lambert ve 4 adet te Ziraat 900 aldım ve bahçeye gittim bir önceki gidişimde su hortumunu evin oraya getirmiştim sulamadan dolayı onu en aşağıya aldım çeşmenin çıkışında bir tıkanıklık olmuş onu açtım ve aşağıdan 2 el arabası iyi toprak getiriyim de ağaç çukurlarına atayım dedim ancak yerler çamur du ve çok zor oldu. Bundan vazgeçtim yine aşağıdan 1 çuval gübre getirdim o da zor oldu zaten hastayım. Sabah geldiğimde sobayı yakmıştım kömür koydum dışarı çıkarken altını kapatıyorum içeri girersem altını açıyorum ve harıl harıl yanmaya başlıyor ısınma iyiydi. 7 adet kirazı diktim hepsi saksı içerisinde topraklıydı ağaçları aldığım ziraat mühendisi en iyi tozlayıcı sarı kiraz demişti, ancak ondan tüplü yoktu onun yerine Lambert aldık ama sarı kirazdan da almak lazım. Napolyonlara 3 yaşında dediler ama altı 2 yaşında üstü 1 yaşındaydı. Kirazların anaçlarını özellikle mahlep veya kuş kirazı istedim çünkü yakın bir bahçe var ve anaçları yabancı doğru dürüst verim alamıyor örneğin bu 30 Mart’taki soğuklardan anaçları yerli olan yan komşu verim aldı ama onların ağaçlarında 3-5 adet kiraz vardı.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön