View Single Post
Eski 08-01-2015, 19:14   #44
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
70. Bu gün 09 Kasım 2013 Cumartesi. Sabah erkenden babamla birlikte bahçeye gittik giderken amacımız hem evi yapanları kontrol etmekti hem de havuzu onarmaktı. Bunun için Ayaş’tan 1 adet çimento aldık bahçeye gittiğimizde işçiler çalışıyorlarmış evin iskeletini neredeyse tamamlamışlar . biz hemen havuzu temizlemeye başladık bunu yapmamız 4 saatimizi aldı çok toprak birikmiş sonunda temizledik ama bende bittim. Daha sonra çimento yapalım dedik ama benim kolum ağrıdı bu yüzden yapamadık bende evin tesviyesini yapacak birisinin telefonu vardı onu aradım usta geldi konuştuk 700 TL’ye anlaştık havuzu sorduk nasıl yaparız diye buraya kalıp atılmalı 20-30 cm yükseltilmeli içine ve kenarlarına hasır tel konulmalı ve mozaik yapmamız lazım dedi bende baktım çok masraf olacak bahara inşallah dedim zaten havuz bize bahara lazım bunun iyi yanı fikir almış olduk. Daha sonra elimizdeki hortumu büzün içinden geçen kangal borunun içinden geçirerek yolun karşı tarafına ve oradan da çeşmeye taktık diğer başka hortumlarla beraber havuza kadar uzattık ve ne görsek iyi su akıyor fakat hortumun ucu çeşmenin borusundan çıkmış ve yalağın içine düşmüş fakat halen su akmaya devam ediyor.Demek ki suyun özelli bu ve buluşlar böyle tesadüf eseri bulunuyor. Bu olay aslında bahçe için çok önemliydi çünkü bu sayede hiçbir enerjiye gerek duymadan yalaktan alacağımız suyla bahçenin her köşesine su götürebiliyorum bunun için ilk önce hortumun ucunu çeşmenin borusuna takacağız ve hortumun içi su dolunca ve diğer ucundan su akınca hortumu yalağa bırakacağım su her yere rakım farkından dolayı ulaşıyor tek sorun büzü açmam lazım çünkü şimdilik büz tıkalı olduğundan dolayı yan komşunun hortumunun içinden bizim hortumu karşıya geçirebildim ama başardım. Bir kez de Atatürk gibi düşünmek lazım. İşçiler ısınmak için UFO istediler ilk başta tamam dedim ancak düşündüm ki elektrik çok gelir şimdi ne yaparız bilmiyorum.
71. Bu gün 18 Kasım 2013 Pazartesi. Sabahtan bahçeye gitmek için yola çıktım ilk önce Ayaş’a Fen İşleri Md.nün yanına uğradım bana Çevre İl Md. lüğüne gittin mi diye sordu bende ne için dedim oraya da gidip bir belge almamız gerekiyormuş ben de bu belge için ne kadar istiyorlar dedim 250 TL civarında dedi. Ayrıca İskan almamız da gerekiyormuş bunun içinde Beypazarı’na gitmem ve orada dilekçe vermem gerekiyormuş ama ilk önce Ruhsat almalıymışız . Türkiye’de şunu anladım ki bir iş yaptırmadan önce çok detaylı iş listesinin çıkartılması gerekiyor bu nasıl yapılır onu da bilmiyorum çünkü işin başında bunu da çıkartmıyorlar. Öğleden sonra tekniker aradı ve Sondaj kuyusunun Kullanma Belgesinin çıktığını söyledi dönerken Sincan’dan belgeyi aldım artık bununla elektrik için başvurabileceğiz. Bu gün birde kapıya kaynak yapmak için Demirci geldi ancak kaynak makinasına elektrik az geldi şu kapıyı yine yapamadık.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön