View Single Post
Eski 07-01-2015, 22:29   #42
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
1. Bu gün 25 Ekim 2013 Cuma. Prefabriğe gittim amacım bendeki proje ile onlardakini karşılaştırmaktı iyi ki gitmişim o projede de mesafelerde sorun vardı benim elimdeki projeye göre düzelttirdim.
2. Bu gün 26 Ekim 2013 Cuma. Çorum Oğuzlar ilçesinden Kazım CIBIR (Oğuzlar'dan) geldi onunla saat 07.00’da Optimum’ da buluştuk yanında oğlu ve bir arkadaşı vardı. Bahçeye vardık Kazım’a yaptıklarımı anlattım birde logar kazarken çıkan yeşil toprağı gösterdim merak edilecek bir toprak değil korkma dedi. İlk önce hazırladıkları iplerle bahçeyi dikdörtgen yaptılar sonra 8*8 m ara ile kireçle işaretlediler saat 11.00 gibi kepçeci geldi çukurları kazmaya başladılar aşağı kısımlarda toprak çok güzeldi neredeyse pamuk gibi çıktı kazma işi bittiğinde toprakta herhangi bir sorun çıkmadı sadece 2 yerde alttan yeşil toprak çıktı orasını da biraz daha derin kazıp yanlardaki üst toprağı alıp çukurun içine konuldu toprağın çok güzel olduğunu söylediler. Bu arada Kazım 2 adet birer kiloluk Oğuzlar77 cevizi getirmiş ona baktık ilk önce bana küçük gibi geldi ancak eve gelip bir torbayı kırınca gördüm ki içi tamamen bütün olarak çıkıyor hiç çürük yok ve içi beyaz dolu dolu çıktı. Tadı da insanın ağzında burukluk bırakmıyor. Sonuçta albenisi oldukça iyi zaten kilosunu kabuklu 15 TL’ye içini 32 TL’ye toptancıya satıyorlarmış Ünal kuruyemişte satılan cevizler hep bizim cevizler dedi.
3. Bu gün 06 Kasım 2013 Çarşamba. Sabah namazından sonra yola çıktım bu gün öğleden sonra evin malzemeleri gelecek dediler bende iş yaparım dedim. Saat 08.00’de bahçeye geldim ilk işim çevre düzenlemesi için krokideki mesafeleri ölçmek oldu. Sonra aşağıya giden suyu en sona verdim. Öğleye kadar tek başıma sera çadırını kurdum ancak tek olduğumdan dolayı bayağı zorlandım. Dut ağacının aşı bantlarını çıkardım. Öğlene yan komşu geldi onunda canı sıkılmış biraz konuştuk sonra giderken ona ev için gelen işçiler senin kulübede kalabilirler mi dedim o da zarar vermezlerse olur dedi. Ev malzemeleri saat 15.00 gibi geldi yan komşunun yanına gittik elektriği ondan alacağız saatin indeksini yazdık işçiler eşyayı indirmeye başladılar. Saat 16.00’da yola çıktım işçiler yarından itibaren orada kalacaklar. Yan komşu bir şey söyledi bahçenin en altına rüzgarı kesmek için kavak dik dedi. Bunu araştırmam lazım aslında mantıklı çünkü oraya dikeceğimiz ağaçlar güneşi engellemez rüzgarı keser. Bende Kazım’la bir konuşayım da olmazsa rüzgar için sera örtüsünü tellere yapayım.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön