75. Bu gün 10 Aralık 2013 Salı. Kaç gündür hava çok soğuk ve don olayı olduğundan dolayı bahçeye gidemedim. Dün Fen İşleri Müdürü aradı evin ruhsatı tamam gel al dedi daha gidemedim , Kazım Ceviz Sertifikasını gönderdi onu aldım. Bu gün yine Ulus’a soba almaya gittim aldım ancak sobacılar çarşısına girerken ayna bir kadının koluna çarptı çok üzüldüm. Az kaldı çok sorun çıkacaktı. Yine Allah yüzüme baktı. Sobanın borusunu takarken dışarıdaki borunun uzantısı çatıyı geçmeliymiş, yoksa geri tepme olur ve iyi çekmez dediler onu nasıl sağlayacağım bakalım. Yarın evi teslim almak için gideceğim sabahtan araba ile giderim hava da don var ama kar yok. Bu arada meyve ağaçlarını dikemedim artık onları Şubat’ın 20’den sonra dikeceğim. Sondajın kenarından çıkan su nereye akıyor acaba ona da bir kanal yapmam lazım. Kuyular kar yağışı ile dolduysa onların da boşaltılması lazım bakalım nasıl olacak yarın görürüz.
76. Bu gün 11 Aralık 2013 Çarşamba. Bu gün çok önemli işler hallettim. Sabah saat 09.00’da Ayaş Fen İşleri Md.nün yanına gittim yolda Aysantı geçidi -9 derece idi bahçe -5 derece idi. Fen Md. den evin Ruhsat belgesini aldım bana şimdi İskan alabilmem için Beypazarı’na SSK’ya gideceksin dedi. Sonra Ayaş Ziraat’e gittim benimle çok ilgilendiler. Çiftçi Kayıt Sistemini Ceviz Bahçesi olarak kaydettik. Bana elektrik almam için bir belge verdiler ve ceviz fidanları için kaşeletmem gereken bir belge daha verdiler. Daha sonra bahçeye gittim evi teslim edecek olan kişi geldi elektrik tesisatlarını ve lambaları tek tek kontrol ettim. Kapı kilitlerine baktım. Boya vs baktım ve su tesisatı için şerh koyuyorum dedim. Çünkü daha su bağlantısı yoktu deneyemedim. Sobayı ve malzemelerini içeri taşıdık dışarıya bağlantı için duvara bağlantı yapmamız gerekiyor ve soba borusu çatıyı en az 1m geçmesi gerekiyor tek başıma yapamayacağım için bıraktım. Daha sonra ağaçları dolaştım 3 ağacın ucu kırılmıştı Kazım’a söyledim gelirken olmuştur dedi bir şey olmaz dedi. Toprak 10 cm don olmuştu bu mesafe köke zarar vermez dedi. Çeşmeden gelen boruyu ben aşağıya vermiştim birisi onu yan komşunun tarafına vanaları çevirmiş ve borular donduğu için düzeltemedim. Çeşmenin orası da tümden buz olmuştu muhtemelen alttan su bizim bahçeye akıyor havanın düzelmesini bekleyeceğim ve artık bahçeye kimsenin girmemesi lazım ben o kadar uğraştım adamın biri kendi tarafına çevirmiş ve her şeyi berbat etmiş. Sondajın kenarından su çıkıyor resmen çeşme gibi akıyor onu en aşağıya vermeye çalıştım ama tam olmadı.
77. Bu gün 12 Aralık 2013 Salı. Ayaş Ziraat’ten istenilen ceviz fidanı belgelerini kaşeletmek için Demetevler’e gittim Oğuzlar Fidanı Birlik Başkanı ile görüştüm bende Birliğe üye olmak istiyorum dedim o da bana Tüzük değişikliği yapıyoruz bahara biter o zaman üye olabilirsiniz dedi. Bu işi Kazım’la görüşmem lazım.
78. Bu gün 14 Aralık 2013 Cumartesi. Cuma günü Sincan’a elektrik aboneliği için gittim bana tarım sulama elektriği alabilmem için bir elektrikçiyle görüşmemi söylediler. Bende birisini aradım o da tesadüf eseri Sincan’daymış görüştük. Bana tarım sulama elektriği alabilmek için proje çizeceğiz bunun içinde 300 TL ödeme yapacaksın sonra başvuruda bulunacağız ve 250 TL daha yatıracağız ve muhtemelen Tarım elektriğini bağlamayacaklar direkler falan masrafını senin yapmanı isteyecekler dedi. Bende biz ev de yaptırdık ve iskan alıyorum dedim o zaman iş değişir iskanı alınca başvuralım o şekilde mesken olduğundan dolayı bağlamak zorunda kalırlar dedi. Bende ilk önce iskan alıp ondan sonra elektriğe başvuracağım. Bu gün yan komşu aradı bahçe evine hırsız girmiş kapıyı kırmışlar bende bir şey var mı diye soruyor, bende ben Ankara’dayım bilmiyorum dedim. Yarın pencere demirlerini takmaya gelecekler bende gideceğim inşallah eve bir şey yapmamışlardır. Evde sadece soba vardı. Kapıya pencereye zarar verdilerse eve çok zarar vermiş olurlar oraya güvenlik kamerası koymamız lazım.
79. Bu gün 15 Aralık 2013 Pazar. Sabah erkenden bahçeye gittim bizim eve hırsız girmemiş şöyle bir oh çektim ama bu sonra girmeyeceği anlamına gelmiyor o yüzden önlemlerimizi almamız lazım. Bu gün sondajdan çıkan suyu bahçenin en altına aktardım çeşmeden gelen su yolun öbür tarafına akıyor diğer bizden taraf donmuş durumda ancak suyu havalar ısınınca aşağıya verebiliriz sanki şu anda zarar vermiyor gibi çünkü toprağın 10 cm altı tümden kuru. Saat 12.00 gibi demirleri takmaya geldiler cam ve merdiven demirlerini taktılar güzel oldu. Dış kapıyı yapın demiştim menteşe olmadığı için yapamadılar bu kapı yine kaldı hayırlısı. Onlar gidince ben soba borusunu çatıya takarım dedim ve küçük bir eşekle tuvaletin çatısına çıktım oradan çatıya ve telle boruyu bağladım tam olmadı çünkü buraya boru tutacağının yapılması gerekiyordu. Sıra aşağıya inmeye gelince inemedim 2-3 denemeden sonra oldukça tehlikeli oldu, çatıda mahsur kaldım. İyi ki yanımda telefon varmış yan komşuyu aradım o geldi beni indirdi şunu öğrendim ki bahçede tek başına olduğun zaman tehlikeli hareketler yapmayacaksın. Bütün köye rezil olduk şimdi herkes duymuştur.
Artık telefonu hiç yanımdan ayırmıyorum ve tam şarjlı oluyor.
|