Komutanım önclikle hayırlı olsun; bende Ankara nın kazan ilçesine 40derece 15'02,29"K 32 derece 46'20,25"D koordinatlarındaki 1012 rakımlı bahçeme 160 adet chendler ceviz diktim. şu anda da 40 derece 15'01,79"K 32 derece 46'09,06"D 14 dönüm 1016 raakımlı bahçeme 270 tane daha chendler ceviz dikeceğim mart ayında.
denemelerim sonucunda açık kök dikmeye karar verdim siparişide verdim. Tarlayı hazırlarken eylül ayında tarlayı sürdürdüm, toprak tahlilini yaptırdım ve ağaçları dikeceğim alanı belirledikten sonra sıra üzerine sırt hazırladım yaklaşık40-50 cm yükseltim ağaçları dikeceğim yerileri, bu işlemi yapmadan önce tarlanın değişik yerlerinde kepçe ile zemin etütünü yaptıktan sonra burğu ile yaklaşık 80 cm delikler açtırdım. Açtırdığım deliklerin yanlarını elle patlatarak çukurların içindeki bütün toprağı boşaltarak zeminine 2-3 kürek gübre ve tarlanın üst toprağını karıştırarak çukurları tekrar belirli mesaafeye kadar doldurarak dikime hazır hale getirdim.
Ankaranın ilk bahar donları ve eylül ekim ayındaki donları 2014 yılında epey zarar verdi ağaçlara ama kaybımız bizim yok gibi 11 dönüm ilk 160 ağaçlık tarlaya 15 as 900 kamyonla gübre döktürmüştüm 2013 yılın da ilaçlama ve damlama sulama sayesinde zararsız denecek kadar az zararla atlatmamız sevindirici ki chendler için deniz sevyelerine yakın yerlerde dağa iyi yetiştiği söylenmesine rağmen.
ilk 3 sene çok önemli olduğunu ve bu senelerde bir ağacın ortalama yıllık 1,5-2 metre sürgün vermesi ile birlikte ilk taçlanmayı yapması gerekiyor
Bahçede gezen içinde yaşayan bahçesine ne yapılması gerektiğini acı tecrübelerle öğreniyor.
Sizin bahçenin konumu çok güzel, bahçenizde 10 meterlik bir eğim olmasıda çok güzel allah emeklerinizi boşa çıkartmasın
|