![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
Arkadaşlar sağolun daha günümüze gelemedik. En sonunda bu güne kadar alınan dersleri kısaca yazacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
63. Bu gün 20 Ekim 2013 Pazar. Yarın temel yapmak için ustalar gelecek o yüzden malzemelere bakmaya gittim. Malzemeler yerinde duruyor sorun yoktu. Havuzun altını delmek için uğraştım ancak delemedim arkasında taş var. Havuzu yaparken ilk önce taş örmüşler sonra betonla sıvamışlar. Daha iyi aletlerle deneyeceğim. Kazım CIBIR ile görüştüm Cumartesi gelecek. 64. Bu gün 21 Ekim 2013 Pazartesi. Evin temelini yapmak için ustalarla saat 07.00’da yuva köyün orada buluştuk ben önde onlar arkada bahçeye gittik. Hemen işe başladılar. Toplam 6 kişilerdi Bayat’lılarmış. Halamın oğlu buldu bu ustaları oldukça iyi çıktılar sağlam çalıştılar sabahtan hemen bir grup demire başladı bir grup tahta kalıplara başladı bana da çay demlemek düştü. Çayla yemek için Oltan’a gittim ve kahvaltılık aldım geldim. Çayı içtik hemen işe koyuldular bende kenarlara taştan duvar örmeye başladım bu arada baktık ki taş eksik geliyor ve işin bitmesi için taşların kepçe ile düzeltilmesi gerekiyor bende Kepçeciyi aradım o işim var dedi. Diğer kepçeciyi aradım 3 saat sonra gelirim dedi sonunda ilkini razı ettim geldi işi halletti. Sonra Prefabrikten Tekniker geldi ve temeli kontrol etti ben onunla ilgilenemedim çünkü o arada kepçe arıyordum kendisine sordum varmı bir sorun diye yok dedi yanlış proje almış gelmiş. Saat 16.00 gibi işin biteceği belli oldu ve hazır beton istedik 2 mikser geldi (20 m3 C-20) onu döktüler ve düzlediler artan betonu kapının girişine döktürdük ve düzelttiler akşam saat 19.00’da iş bitti. Sonuçta temel güzel oldu. 3 gün betonu sulayacağım bu arada havuzu ve logar gidişini yapacağım temel kalıbını sökeceğim. 65. Bu gün 23 Ekim 2013 Çarşamba. Sabah erkenden bahçeye gittim. İlk işim temelin tahta kalıplarını sökmeye başlamak oldu biraz vücudum ısınınca betonu sulamak için el arabası ile 4 sefer su taşıdım. Sonra tahta sökmeye başladım saat 10.00’ başladıysam 15.00’da bitti ama bende bittim. Zor bela logar büzünü de boru geçecek şekilde kırdım artık dermanım kalmadı mecburen yarın tekrar geleceğim. Dün keser kırılmıştı bu günde kırıldı delik açarken oldu. Bu gün hortumu denedim aşağıdan havuza gelir mi diye ama gelmedi. Çeşmeden direk havuza suyu getirecek bir yol bulmam lazım hiç enerji harcamadan yapılması lazım öyle olursa bahçenin beşte üçünü hiç elektrik kullanmadan sulayabilirim. Önemli not; 2 Ekim’de don olayı oldu burada sebzeler dondu. 66. Bu gün 24 Ekim 2013 Perşembe. Sabah çok yorgun kalktım hatta ertesi günü gidiyim dedim ama dayanamadım bahçeye vardım. İlk işim temelden çıkan boru çıkışlarının etrafını açmak oldu 1,5 saat ona uğraştım daha sonra logar çukuruna doğru boruları döşedim ilk defa yapıyorum ama kolaymış. Burası bittiğinde bende bayağı yoruldum çünkü eğimi verebilmek için bazı yerlerde borunun altını düzeltmem gerekti. Daha sonra havuzun borusunu değiştirmek için yani basınç fazla gelsin diye daha geniş bir boru takmak için havuzun dışarıya açılan deliğini genişlettim bunun için balyoz kullandım ve beni oldukça yordu. Sonunda deliği açabildim ve boruyu döşedim. Sonra el arabasında harç kardım ve logar girişi ile havuzun boru çıkışını betonladım akşam oldu artık dermanım kalmadı uzun zamandır böyle yorulmamıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ev temel yapımı, logar yapımı ve havuz yapımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafların devamı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
1. Bu gün 25 Ekim 2013 Cuma. Prefabriğe gittim amacım bendeki proje ile onlardakini karşılaştırmaktı iyi ki gitmişim o projede de mesafelerde sorun vardı benim elimdeki projeye göre düzelttirdim. 2. Bu gün 26 Ekim 2013 Cuma. Çorum Oğuzlar ilçesinden Kazım CIBIR (Oğuzlar'dan) geldi onunla saat 07.00’da Optimum’ da buluştuk yanında oğlu ve bir arkadaşı vardı. Bahçeye vardık Kazım’a yaptıklarımı anlattım birde logar kazarken çıkan yeşil toprağı gösterdim merak edilecek bir toprak değil korkma dedi. İlk önce hazırladıkları iplerle bahçeyi dikdörtgen yaptılar sonra 8*8 m ara ile kireçle işaretlediler saat 11.00 gibi kepçeci geldi çukurları kazmaya başladılar aşağı kısımlarda toprak çok güzeldi neredeyse pamuk gibi çıktı kazma işi bittiğinde toprakta herhangi bir sorun çıkmadı sadece 2 yerde alttan yeşil toprak çıktı orasını da biraz daha derin kazıp yanlardaki üst toprağı alıp çukurun içine konuldu toprağın çok güzel olduğunu söylediler. Bu arada Kazım 2 adet birer kiloluk Oğuzlar77 cevizi getirmiş ona baktık ilk önce bana küçük gibi geldi ancak eve gelip bir torbayı kırınca gördüm ki içi tamamen bütün olarak çıkıyor hiç çürük yok ve içi beyaz dolu dolu çıktı. Tadı da insanın ağzında burukluk bırakmıyor. Sonuçta albenisi oldukça iyi zaten kilosunu kabuklu 15 TL’ye içini 32 TL’ye toptancıya satıyorlarmış Ünal kuruyemişte satılan cevizler hep bizim cevizler dedi. 3. Bu gün 06 Kasım 2013 Çarşamba. Sabah namazından sonra yola çıktım bu gün öğleden sonra evin malzemeleri gelecek dediler bende iş yaparım dedim. Saat 08.00’de bahçeye geldim ilk işim çevre düzenlemesi için krokideki mesafeleri ölçmek oldu. Sonra aşağıya giden suyu en sona verdim. Öğleye kadar tek başıma sera çadırını kurdum ancak tek olduğumdan dolayı bayağı zorlandım. Dut ağacının aşı bantlarını çıkardım. Öğlene yan komşu geldi onunda canı sıkılmış biraz konuştuk sonra giderken ona ev için gelen işçiler senin kulübede kalabilirler mi dedim o da zarar vermezlerse olur dedi. Ev malzemeleri saat 15.00 gibi geldi yan komşunun yanına gittik elektriği ondan alacağız saatin indeksini yazdık işçiler eşyayı indirmeye başladılar. Saat 16.00’da yola çıktım işçiler yarından itibaren orada kalacaklar. Yan komşu bir şey söyledi bahçenin en altına rüzgarı kesmek için kavak dik dedi. Bunu araştırmam lazım aslında mantıklı çünkü oraya dikeceğimiz ağaçlar güneşi engellemez rüzgarı keser. Bende Kazım’la bir konuşayım da olmazsa rüzgar için sera örtüsünü tellere yapayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ağaç çukuru açılması ve ev yapımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
70. Bu gün 09 Kasım 2013 Cumartesi. Sabah erkenden babamla birlikte bahçeye gittik giderken amacımız hem evi yapanları kontrol etmekti hem de havuzu onarmaktı. Bunun için Ayaş’tan 1 adet çimento aldık bahçeye gittiğimizde işçiler çalışıyorlarmış evin iskeletini neredeyse tamamlamışlar . biz hemen havuzu temizlemeye başladık bunu yapmamız 4 saatimizi aldı çok toprak birikmiş sonunda temizledik ama bende bittim. Daha sonra çimento yapalım dedik ama benim kolum ağrıdı bu yüzden yapamadık bende evin tesviyesini yapacak birisinin telefonu vardı onu aradım usta geldi konuştuk 700 TL’ye anlaştık havuzu sorduk nasıl yaparız diye buraya kalıp atılmalı 20-30 cm yükseltilmeli içine ve kenarlarına hasır tel konulmalı ve mozaik yapmamız lazım dedi bende baktım çok masraf olacak bahara inşallah dedim zaten havuz bize bahara lazım bunun iyi yanı fikir almış olduk. Daha sonra elimizdeki hortumu büzün içinden geçen kangal borunun içinden geçirerek yolun karşı tarafına ve oradan da çeşmeye taktık diğer başka hortumlarla beraber havuza kadar uzattık ve ne görsek iyi su akıyor fakat hortumun ucu çeşmenin borusundan çıkmış ve yalağın içine düşmüş fakat halen su akmaya devam ediyor.Demek ki suyun özelli bu ve buluşlar böyle tesadüf eseri bulunuyor. Bu olay aslında bahçe için çok önemliydi çünkü bu sayede hiçbir enerjiye gerek duymadan yalaktan alacağımız suyla bahçenin her köşesine su götürebiliyorum bunun için ilk önce hortumun ucunu çeşmenin borusuna takacağız ve hortumun içi su dolunca ve diğer ucundan su akınca hortumu yalağa bırakacağım su her yere rakım farkından dolayı ulaşıyor tek sorun büzü açmam lazım çünkü şimdilik büz tıkalı olduğundan dolayı yan komşunun hortumunun içinden bizim hortumu karşıya geçirebildim ama başardım. Bir kez de Atatürk gibi düşünmek lazım. İşçiler ısınmak için UFO istediler ilk başta tamam dedim ancak düşündüm ki elektrik çok gelir şimdi ne yaparız bilmiyorum. 71. Bu gün 18 Kasım 2013 Pazartesi. Sabahtan bahçeye gitmek için yola çıktım ilk önce Ayaş’a Fen İşleri Md.nün yanına uğradım bana Çevre İl Md. lüğüne gittin mi diye sordu bende ne için dedim oraya da gidip bir belge almamız gerekiyormuş ben de bu belge için ne kadar istiyorlar dedim 250 TL civarında dedi. Ayrıca İskan almamız da gerekiyormuş bunun içinde Beypazarı’na gitmem ve orada dilekçe vermem gerekiyormuş ama ilk önce Ruhsat almalıymışız . Türkiye’de şunu anladım ki bir iş yaptırmadan önce çok detaylı iş listesinin çıkartılması gerekiyor bu nasıl yapılır onu da bilmiyorum çünkü işin başında bunu da çıkartmıyorlar. Öğleden sonra tekniker aradı ve Sondaj kuyusunun Kullanma Belgesinin çıktığını söyledi dönerken Sincan’dan belgeyi aldım artık bununla elektrik için başvurabileceğiz. Bu gün birde kapıya kaynak yapmak için Demirci geldi ancak kaynak makinasına elektrik az geldi şu kapıyı yine yapamadık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|