![]() |
|
![]() |
#631 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
Alıntı:
şimdiden ileriyi görmek mümkündür.interntte Altayın bir çok resim ve video ları var bunları gören göz nasıl görmemezlikten geliyor yok sayıyor bende buna anlam veremiyorum insanlar eleştirir herşeyi buna hakkı var ama ortada resimler ve video lar var bunlar delildir. yok sayılamaz türkiyede ismi Altay olsada başka yerlerde rusya ukrayna özbekistan bu bölgelerde böyle bir cins var bu sıkı tartışmalar kafanızı karıştırmasın her şeyde yeni bir cins tür çıkınca eleştirenler çıkar biz bu formda defalarca savundukları övündükleri cinslerin 3-4 yaşlarındaki dalların meyve resimlerini istedik koyamadılar sadece bir arkadaş 15 yaşındaki dalın resmini koymuştu ama Altay bol bol resim video koydu bunları görmek istemeyen ler sadece kasıtlı görmek istemiyor hatta ben kendim yaz aylarında bizzat giderek bahçe ve fidanlıklarını gezdim ben ikna oldum ve şimdide destek veriyorum neden çünkü türkiye kazansın ister inanın ister inanmayınız burda Altayı eleştiren kullanıcıların hic birinin adam akıllı verim veren bahçesi yok ama laf olsun diye karşı çıkıyor nerden biliyorsun dersen olsaydı buraya ceviz öyle değil böyle olur işte kanıtı diyerek boy boy resim koyarlardı bir çok fidancı kendi sitelerindeki kapak resimler dahi kendi çekimleri değil googleden temin etme yani uzunlafın kısası fidancıya bişey sormayacan bahce sahiblerini dinleyecen memnunmu değilmi bu örneği 250 dal sahibi olarak kendinede sora bilirsin saygılar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2008
|
Alıntı:
sizleri kızdırmak değil, 2013 hasat fotoğraflarını - görüntülerini görmek istedim... meyve tutumu değil merakım, "verimi"... resimlerde hep bahar döneminde nohut kadar meyveleri ile salkımlar var. ... haklısın meyve tutumu çok çok çok iyi, ancak merakım bu meyvenin ne kadarını verime kadar taşıyıp besleyebiliyor, bunu görmek.... atladıysam lütfen sizler yayımlayın hasat zamanı gelmiş resimleri .... Çanakkale Yenice ilçesi bulunduğum konum.. 850 rakımda kuzeye bakan ve de oldukça gölgede kalan bir bahçem var. bahsetmiştim... bulunduğum coğrafya gereği şebin-bilecik diktim (altay bilinmiyordu o zaman)... bilseydim denemek için 10-15 ağaç diker karşılaştırma yayımlardım... benim ağaçlarımda da meyve tutumu fena değil. ancaaaakk.... temmuz sonu -ağustos ortası arası sulama ile ilgili sorunlar oluyor, çevremizde sırık barbun yetiştiriciliği yapılmakta ve o dönemde su kıtlığı yaşanmata, bu da meyvelerin bir kısmının beslenememesine sebep olmakta. merakım altay da durum nasıl ? 2012 yılında bölgemizde kırağı olmaması ve meyve tutumum daha iyi olmasına, 2013 yılı bahar döneminde nisan 18-20 si gibi kırağı düşmüş olmasına rağman 2013 yılında (tabi bir yıllak gelişme farkıda var) alınan ürün fazla, sulamanın kesilmemesine çılıştığımız için meyve kaybımız hemen hemen yok gibi... kimseyi eleştirmek değil gayem.. bizler birer üretici olarak tecrübelerimizi ortaya koyalım ve gelecekte bu işler ile uğraşacaklara ışık tutalım ki kimse amerikayı tekrar kaşfetmeye uğraşmasın. Sizlere 4 yaşında şebin resimleri... 2012 yılından... 2013 için fotoğraf çakmedim. ancak şebin için sulamanın önemi büyük, temmuz sonu sulamanın kesilmesi ciddi meyve kaybına yol açıyor, hasada taşıyamıyor meyvelerini (bunun önüne geçebilmek için önlem almaya çalışıyoruz)... bu konuda bilgilendirin bizleri, yeni bahçe kuracak olanlar da bu bilgilere göre hareket etsinler. ben fidancı değilim, üreticiyim, yarışma yapmak da değil gayem.. ancak hala 2013 yılı hasat resimlerini bekliyorum.... saygılarımla..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
selam
Alıntı:
bahçeniz güzel olmuş. arkadaki çamlar daha güzel ama kalem gibi. akıllı adamları severim benden daha akıllı olursa daha çok severim. altta ki sorunuz tam yerinde ve cuk oturmuş anlayana. (Altay bahçesi kuran veya kurulmuş bahçeleri ziyaret edenlerden bu konuda bilgi beklemekteyiz.. sayın fidan üreticisi arkadaş, elinde fidan üretmek için tohum varsa (ki aşısız üretim yapıp satıyorsan 600.000 adet fidan üretecek tohumun olduğunu varsayıyorum) bu tohumları aldığın ağaçların 2013 sonbahar verimlerinin resimlerini bekliyoruz...) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ben Altay üreticisi değilim ama kendilerinden öğrendiğim bu tohumları burdaki ağaçlardan almıyorlar rusya dan geliyor tohumlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ülkemizde verim veren bahçeleri yokmuymuş??? hani basit bir hesapla dekara 40 ağaç dikilse 10 da araziye 400 ağaç sığar, 400 ağaç x 4 yaşında 25 kg. verim 10.000 kg ceviz(tohum).. bir adet ceviz 14-15 gr gelse yaklaşık kiloda 67 ceviz bulunur buda 10.000 kg x 67 adet = 670.000 adet ceviz (tohum) eder. hani kurulu bahçeler ? ziyaret edenler? kimseyi karalamak değil niyetimiz, Allah' ın nasip ettiği ekmeği kimse engelleyemez.... niyetimiz doğruların ortaya çıkması.... ancak hala daha ısrarla 2013 hasat zamanı fotoğraflarını-videolarını beklemekteyim. herkeze saygılarımı sunarım...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
Bahçeniz Sazak da mı? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2013
|
Sayın vetardal pazarköy e geldiğinizde fırına uğrayın görüşelim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Yeni Üye
|
bahçe sazak köyünde, 1100 rakımlı susuz tepesinin eteğinde kuzeye bakan yamaçta, yaklaşık 850 m rakımda, sazak köyüne 6 hıdırlar köyüne 10 km yenice merkeze 16 km mesafede... çamlar çok şükür iyiler, hatta ellerinizden öperler.. ![]() aksoy 17 sanada selamlar, bana telefonla ulaştın. inşallah ilçe tarım müdürlüğünde bizlerde seni bekleriz. Yenice'ye yolun düşünce (bu tüm dostlar için geçerli) uğra, çay kahve içelim,ceviz muhabbeti yapalım. ilçe müdürlüğü personeli olarak Alay cevizi konusunda fidan üreticisi ve bahçe kuran dostlarımızdan bilgi, görüntü beklemekteyiz. Erdal Özcan Vet.Sağ.Tek. / Zir. Mühendisi Yenice/ÇANAKKALE |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2013
|
altay cevizi hakkındaa . daha önce de ifade ettiğim gibi deneme amaçlı altay cevizi fidanlarını az miktar da tüplü olarak bahçeme diktim .incelememe devam ettiğimde aşısız fidanların kesinlikle anaç vasıflarını taşıyamayacağını öğrendim.eskişehir deki yakın dostlarımdan rica ettim .videoları internette dolaşan bahçenin sahiplerine ulaştım.onlar da bu durumdan rahatsız olduklarını hatta olayı mahkemeye taşıdıklarını ifade etmişler.onlardan aşı zamanı gelince aşılık kalem sözü aldım.ben deki çöğürleri aşılayıp bekleyeceğim. kendilerinin de bir süre sonra aşılı fidan satışına başlayacaklarını öğrendim. kısacası bu altay ceviz fidanı konusunda benim paylaşabileceklerim bunlar.ilgilenen arkadaşla duyurulur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#642 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Demekki bugüne kadar aşı gerekmiyor diye herkesi kandırmışlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-10-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Yeni Üye
|
bu arada ...... kafam karıştı biraz... 2 tane site var altay cevizi ismiyle.... Altay Bosfor Cevizi Sat ve Tantm Altay Ceviz Resmi Web Sayfası ikisi de altay cevizi satıyor. bunlar farklı firmalarmı? hangisi gerçek, hangisi sahte ? burada altay ceviz olarak yazan hangisi ? Alıntı:
bu konuya bir netlik getirelim....... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Ağaç Dostu
|
Kafası kumda olanlara söyleyecek hiç bir sözümüz yok, onlar ya da kişiler serbesttir istediklerini ekerler dikerler kimse bir şey diyemez. Bazı şeyler hala niye tartışılıyor savunuluyor anlamıyorum, bu mesajlardanda mı bir şey anlamıyorsunuz. http://www.agaclar.net/forum/1206229-post520.htm Alıntı:
Daha ne söylemesini bekliyorsunuz, Ya da savunanlar neyi savunuyorlar.. Hala olur mu diyorlar. Bu mesaj benim değil, sayın Altaycevizin yazdığı mesajjjj... Kafanızı kumdan çıkarında okuyun neyi savunduğunuzu kendiniz dahi bilmiyorsunuz. Ya da burada kafa buluyorsunuz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2013
|
sağlığa zararı toksin madde varmış kanser yapıcı etkisi vardı sanırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#649 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Ağaçsever
|
2 yaşında Altay HAVASUTOPRAK54 arkadaşın mahkemeye vermiş dediği Eskişehir sivrihisardaki bahçeden çekilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
sayın veterdal bizim bağlantımız altay cevizi dir eskişehir sivrihisar babadat köyü fidanlıkta oradadır.. saygılar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
sonra eken benim diken benim sanane arkadaş sen kağıt üzerinde olanlara bakarsın ben gözümün görüdğüne bakarım buda 2 adamlar deneme yapmışlar kaç yıl başarılı olmuş şimdi ise devletten tescil almaya çalışıyorlar devlet aşı çalışması yapman gerekiyor demiş ne dicek adam yok ben yapmam mı dicek söylenen laf doğruda anlayan adam doğru değil sana inandırıcı gelmiyorsa tescil aşamasını **** kurulan bahçelerin kendini göstermesini beklersin isteyen istediğini diker diosun isteyen istediğini savunur senin neden zoruna gidiyor fidan satışlarınmı durdu dün çiçekçi imişsin bu gün gelmişsin millete ceviz profosörlüğü taslıyorsun ..not saygı yok artık sana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 | ||||
Ağaç Dostu
|
Sürgünden anlamayan meyvadan da anlamaz, size bir şey anlatmaya çalışmıyorun siz bildiğiniz gibi devam edin. Bu cümle sizden başkasına yakışmazdı zaten. teşekkür ederim. Alıntı:
Chandler, pedro fernor gibi çeşitler tescilli olmalarına rahmen türkiyeye gireli 15 yıl olmuş verimli çeşitler olduğu görülüyor fakat tam olarak verime yatmış bahçeleri görüp gördüğünü konuşmak istiyorlar, sizler gibi iki aylık bir deneyimle beş ağaç görmekle konuşmuyorlar, daha fidanını dikmemisşin yarın neyle karşılaşacağını daha bilmiyorsun hele bir ek yetiştir verim al, o zaman biz sizleri alnınızdan öpmesini de biliriz merak etmeyin. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ben ise gurur duyuyorum, en azından yetiştirmişim yaşamışım tecrübe edinmişim ve bunları paylaşmışım, birilerine yarar fayda sağlamışım, siz neyi paylaşıyorsunuz? tecrübeyimi? bilgiyimi? deneyimi mi? Yoksa birilerinin borazanlığınımı? Hangisi? Fidancı olmadığımı defalarca söyledim, başka hangi sıfatlar yakıştıracaksınız merak ediyorum. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu site bilgiden önce saygı ve sevginin ön planda olduğu bir sitedir. (Bence) Şu an için altay cevizi ile ilgili yorum yapmayacağım. Çiçek yetiştirmek, emin olun ağaç yetiştirmek kadar bilgi ,özveri ve sabır ister!!!!! (Ayrıca yorum yaparken imla kurallarına ve daha anlaşılır bir biçimde yazarsanız daha anlaşılır olur kanaatindeyim) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2013
|
atmel ve nevsehirli arkadaşlarımız paylaşımlarımdan rahatsız oldular.Sayelerinde bu sitedeki tüm yazışmaları baştan sona dikkatlice inceledim. biraz zamanımı aldı ama sağlık olsun.atmel arkadaşımız daha önceki yazışmalarında fidan satışıyla ilgisi olmadığını sadece ceviz bahçesi kurma aşamasında olduğunu belirtmiş. daha sonraki yazışmalarına bakılırsa çok ta inandırıcı olmadığı bence aşikar.bana özelden yazıp bahçe sahibinin telefonunu soruyor.ayrıca bahçe sahibinin olurunu alır almaz onuda tüm ilgilenenlerle paylaşacağım.nevşehirli arkadaşımız da 8 aylık fidanlardan bahsetmiş hani fidanlar 3-4 yıllıktı.hatta bir yerde 8 yıllık fidan dallarının bile görüntüsü paylaşılmış .ben tam incelemeden sadece video görüntülerinden etkilenerek sipariş vermiştim.altay 3 2 ve 1 fidanlarından ayrı ayrı istediğim de yapraklarının döküldüğünü anlaşılma olanağının kalmadığı söylendi. daha önce üreticinin fidan tiplerini yapraksız da anlayacağı ifade edilmişti.fidanları tiplerine göre ayrı yerlerde bulundurmak çok mu zor acaba . tohumdan üretilmiş cögürler pazarlanıyor.kendilerinin bir ifadelerine göre genetik açılımın olabileceği ve ellerinde yeterli aşı çubuğu olduğu belirtilmiş.bendeki tüm fidanlar dümdüz .üzerinde meyve olan fidan görüntüleri aşılı formunda.bu arada ben uzman değilim toprak doğa meraklısı bir doktorum. daha önce ki yazışmalarda da aynı durum irdelenmişti.y kaya194 ve adalet arkadaşlarımıza da cevabım üzülerek galiba olacak.yanılmış olmayı çok isterdim. gerçek aşılı fidan edinilebilirse olabilir ama tohumdan elde edilen çöğürden şu an olası görülmüyor.saygılarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Bu başlığın içinde Altay Cevizi "yanlıları" ile "karşıtları" oluşabilir ancak suçlayıcı, küçümseyici ve hakaret sınırına yaklaşan ifadeler kullanılamaz diye düşünüyorum. Altay Cevizi'ni foruma tanıtmak isteyen kişilerin kendileri ve biribiri ile çelişen ifadeler kullandıkları bu kadar açıkken, foruma yeni üye olan katılımcıların ateşli bir şekilde tartışmalara girip tartışmanın düzeyini düşürmelerini ben açıkçası içime sindiremiyorum. Her zaman söyledik, amaç köstek olmak değil. Bu cevizi ülkemize kazandırmak isteyenler eğer ciddi kişilerse ve bu giriştikleri yolda başarılı olmak istiyorlarsa: - tutarlı ve doğru - bilimsel - sıradan kişilerin bile kolayca anlayabileceği sadelikte bilgiler vermeleri gerekmektedir. Bilimin temel öğelerinden biri şüpheciliktir. Bu yukarıdaki bileşenler sağlanmadıkça (özellikle siteye yeni üye olmuş) katılımcılarımızın yeterli bilgiye sahip olmadan körü körüne bu ceviz türünün destekleyicisi olmaları ve hatta bunu savunmayı (kırıcı ve rencide edici sözler söylemeyi dahi göze alarak) kendilerine görev edinmeleri kolayca anlaşılacak bir durum değildir. Tartışmaların daha da olgunlaşarak devam etmesi dileği ile.. Saygılar.. Ç. |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2013
|
altay
Tüm doğasevenler tüm çifçi ve emektar insanlara selamla başlıyorum. Ben memurum 2 yıldır araştırıyoruz, hangi fidan alalım diye 4,5 dönümlük bir tarlamız var Ankarada rakım 960 mt. su problemi yok, aşılı chandler, pedro ve fernor derken karşıma bu rakımlara uygun altay çıktı. Bu arada tarlayı hazırladık patlatma , gübre, mesafe ayarları ve sonunda kepçeyle çukurları açtırdık 90*90, yanmış hayvan gübresini ayarladık dikeceğiz. Araştırırken bu siteyle karşılaştım ve chendler konusunu 2 hafta önce okuduktan sonra burayı gördüm 1 gece 2 günde tamamıı okudum, rusça verilen sitelerede baktım. Kendimce sonuç; bu riske kendimi atmamak oldu. Rus sitelerinde meyve ağırlığı yok, dikenler sadece ev önlerine yemelik olarak dikmişler, verim olarak chendler ve pedrolara yakın hatta aynı, sertifika onayı olmadığı için ilerleyen yıllarda kaç tanesinin salkım olacağı belli değil (ırk karışıklığından dolayı), salkım olsada meyve ağırlığı belli değil, iç lezzetiyle ilgili bilgi yok, kökün 35 mt gittiğini kim nasıl kanıtlamış, 3 yıl çiçekler kırılacak deniyor meyve verimi gelişimi için (bu arada biz kendimiz cevizin kendisinden ekemeyeceğiz onlar satışa devam edecekler) Sertifika onayının 3-4 yıl süreceği söyleniyor. Yıllara dikkat edin zamanlar yakın. 4 yıl sonrada inşallah altay olur. Altay 3 istedim yaprak döktü fidanı ayıramayız belli değil diye vermediler. Aşısız direk meyvesinden çoğaltılan fidan için 20-25 TL çok fazla geldi. 3-4 yıl sonra aşılı Altay çıkarsa tekrar değerlendiririz. Yabancı ırktan dikmeye karar verdik şu an için. Emeği geçip buraya bilgi birikimlerini aktaran kişilere teşekkür ediyorum. Saygılarımla. Düzenleyen muratankara : 18-11-2013 saat 10:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2012
|
Arkadaşlar merhaba.. Birkaç aydır giremiyordum siteye..baya bir altay cevizi tartışması almış yürümüş.. Öncelikle anlıyorum her zaman ki gibi insanların kendi görüşlerini sorgusuz sualsiz kabullenilmesini bekleyen birileri var..Tabi bunları derken ben işin ticaretinden bahsetmiyorum..Birileri var ki burada onu da yapıyor, yapsın onlara da ihtiyacımız var.. Ama tüm bunları yaparkan de burada öyle birkaç aydır değil..bir kaç yıldır değil..uzun zamandır bu sitede olan..bilgisinden, tecrübesinden, emeğinden faydalandığımız ve bunları bizden esirgemeyen insanlara yapılan bir saygısızlık var..Ben ne lilyimu tanırım..ne çamtepeyi..ne de bir başkasını..Buradan ve onlardan ve bir çoğundan bir çok şey öğrendik..Öğrenmeye de devam ediyoruz..Çünkü burada paylaşılan şeyler tecrübedir…Bir tecrüben varsa bilgin olur, bilgin varsa da fikrin olur..Hani yaşamın diyalektiği böyledir..Hiç bir şey kağıt üzerinde göründüğü gibi değildir.. Şimdi gelelim altay cevizi meselesine.. Burada cevaplanmayı bekleyen bir sürü soru ve soru işaretleri var..??.Şimdi tekrar onları dile getirip terkar etmek istemiyorum..Zaten anlaşılan o ki bu arkadaşlarda o cevaplar zaten yok…Kendimizi boşuna yormıyalım.. Bence ve herkesin kabul edeceği bir gerçek var ki bu ceviz gerçekten verimli bir ceviz..Gerçekten dikkate alınması gereken, üzerine çalışması gereken ve argesi yapılması gereken bir tür.. Bana sorarsanız bu cevizin tek şansızlığı bu arkadaşların elinde ortaya çıkması..Hani bunu onların kotu niyetliği olduğu anlamında söylemiyorum ki bunu gerçekten bilemem..Onların bu konuda yeterli bilgisi olmadığı düşünüyorum..Ki bunun en ACI VE AÇIK İTİRAFI bir çevizin çöğürden çoğalabileceği, yetişşebileceği ve aynı genomu gösterebileceği bilgisiydi..Bunu böyle lanse etmeleriydi..Boyle fidan satmalarıydı..Neyse sonradan da olsa bunu kabullenmeleride iyiye işaret.. Bir tane, 5 tane **** 10 tane ceviz yetiştirmek büyütmek başka bir şey..Yatırım yaparak yüzlercesini, binlercesini yetiştirmek başka bir şey.. Bir ürünün yatırım yapılabilirliği olması için belli özellikleri göstermesi gerekir..Belli bir genomu olmalıdır..Belli bir standartı olmalıdır..Belli bir pazarı olmalıdır..Bu standartlar dünyaca kabul görmelidir..Vesayre vesayre..Liste uzayıp gidiyor.. Kısacası birkaç resme bakarak, yerinde gidip birkaç tane ağaç görerek, geçmişi, datası, bilgisi 4 yıla dayalı ( doğru **** yanlış ) bir ürüne yatırım yapılmaz..Yapılamaz.. Benim altay cevizinden beklentim..Gerçekten bu işi bilen insanlarla, doğru kaynaklarla çalışarak bu ürünü gerçekten bir argesinin yapılması..Tabi bu oyle hoca şunu dedi, hoca burada ekmiş, biz yapraktan tanıyoruz gibi şeylerle olmaz..Yani bilim dediğimiz sey böyle yapılmaz..Boyle yaparsanız bu bilimsellikten uzak olur..Ve böyle sorulan her haklı soruya cevapsız kalırsınız..Ve BU SORULARA CEVAP ARAMAKTAN ÇOK, SORU SORANLARA BAHANELER BULURSUNUZ ONLARA SALDIRIRSINIZ. Ben bu ürüne gerçekten şans verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim..****** emin ellerde.. Ve bende bir iki tane deneme amaçlı şipariş edip, ekeceğim.. TEKRAR ETMEK İSTİYORUM..BURADA ARKADAŞLARIMIZIN SORULARI HAKSIZ DEĞİLDİR..BUNLARI HAKSIZ SORULAR GİBİ GÖSTERMEK TAMAMEN HEDEF ŞAŞIRTMAKTIR. Saygılarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Ağaçsever
|
Altay cevizi o soruların hepsini cevabladı geçmiş konuşmalarda var ama ne dedilerse hedef şaşırttılar hatta adam noterden onaylatılım dedi geçmiş muhabbette var bunlar o cevabı bile eğdiler büktüler bir kılıfa soktular burda kimse kimseyi ikna edemez neden olmaz diyenler gitmedi görmedi cinsi tanımıyor Ben neden savunuyorum gittim gördüm elledim aldım kırdım yedim tadına baktım orda karşılaştığım ekenler ile görüştüm orman bakanlığında çalışan mühendis ile görüştüm ellerindeki patente baktım Altay isminin tescil belgesine baktım Altay bosfor şirket resmi belgeleri gördüm siz hangisini gördünüz birisi yazmış eskişehirdeki bahçe sahibi bunları mahkemeye vermişmiş Allah aşkına adamın dalları meyveden kırılıyor çok merak ettim neden vermiş ben her zaman türkiye ye kazandırmamız gereken bir cins diye düşünüyorum aşı yaparsak daha iyi olur şunu şöyle bunu böyle yapalım ülkemize kazandıralım olması gerekirdi bu tartışmaların konusu hep kasıt karalama ben inat ile neden savunduğumu söyleyim ziyarete gittiğimde orman bakanlığından yetkililer vardı şöyle dediler hayret ettik ceviz ile bilinenler yerle bir oldu bu cinsin önünü çok kesmeye çalışırlar çok karşı çıkanlar olur demişlerdi haklı çıktılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|