View Single Post
Eski 18-11-2013, 14:25   #659
emreguven2011
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-12-2012
Arkadaşlar merhaba..

Birkaç aydır giremiyordum siteye..baya bir altay cevizi tartışması almış yürümüş..
Öncelikle anlıyorum her zaman ki gibi insanların kendi görüşlerini sorgusuz sualsiz kabullenilmesini bekleyen birileri var..Tabi bunları derken ben işin ticaretinden bahsetmiyorum..Birileri var ki burada onu da yapıyor, yapsın onlara da ihtiyacımız var..

Ama tüm bunları yaparkan de burada öyle birkaç aydır değil..bir kaç yıldır değil..uzun zamandır bu sitede olan..bilgisinden, tecrübesinden, emeğinden faydalandığımız ve bunları bizden esirgemeyen insanlara yapılan bir saygısızlık var..Ben ne lilyimu tanırım..ne çamtepeyi..ne de bir başkasını..Buradan ve onlardan ve bir çoğundan bir çok şey öğrendik..Öğrenmeye de devam ediyoruz..Çünkü burada paylaşılan şeyler tecrübedir…Bir tecrüben varsa bilgin olur, bilgin varsa da fikrin olur..Hani yaşamın diyalektiği böyledir..Hiç bir şey kağıt üzerinde göründüğü gibi değildir..

Şimdi gelelim altay cevizi meselesine..

Burada cevaplanmayı bekleyen bir sürü soru ve soru işaretleri var..??.Şimdi tekrar onları dile getirip terkar etmek istemiyorum..Zaten anlaşılan o ki bu arkadaşlarda o cevaplar zaten yok…Kendimizi boşuna yormıyalım..

Bence ve herkesin kabul edeceği bir gerçek var ki bu ceviz gerçekten verimli bir ceviz..Gerçekten dikkate alınması gereken, üzerine çalışması gereken ve argesi yapılması gereken bir tür.. Bana sorarsanız bu cevizin tek şansızlığı bu arkadaşların elinde ortaya çıkması..Hani bunu onların kotu niyetliği olduğu anlamında söylemiyorum ki bunu gerçekten bilemem..Onların bu konuda yeterli bilgisi olmadığı düşünüyorum..Ki bunun en ACI VE AÇIK İTİRAFI bir çevizin çöğürden çoğalabileceği, yetişşebileceği ve aynı genomu gösterebileceği bilgisiydi..Bunu böyle lanse etmeleriydi..Boyle fidan satmalarıydı..Neyse sonradan da olsa bunu kabullenmeleride iyiye işaret..

Bir tane, 5 tane **** 10 tane ceviz yetiştirmek büyütmek başka bir şey..Yatırım yaparak yüzlercesini, binlercesini yetiştirmek başka bir şey..

Bir ürünün yatırım yapılabilirliği olması için belli özellikleri göstermesi gerekir..Belli bir genomu olmalıdır..Belli bir standartı olmalıdır..Belli bir pazarı olmalıdır..Bu standartlar dünyaca kabul görmelidir..Vesayre vesayre..Liste uzayıp gidiyor..

Kısacası birkaç resme bakarak, yerinde gidip birkaç tane ağaç görerek, geçmişi, datası, bilgisi 4 yıla dayalı ( doğru **** yanlış ) bir ürüne yatırım yapılmaz..Yapılamaz..

Benim altay cevizinden beklentim..Gerçekten bu işi bilen insanlarla, doğru kaynaklarla çalışarak bu ürünü gerçekten bir argesinin yapılması..Tabi bu oyle hoca şunu dedi, hoca burada ekmiş, biz yapraktan tanıyoruz gibi şeylerle olmaz..Yani bilim dediğimiz sey böyle yapılmaz..Boyle yaparsanız bu bilimsellikten uzak olur..Ve böyle sorulan her haklı soruya cevapsız kalırsınız..Ve BU SORULARA CEVAP ARAMAKTAN ÇOK, SORU SORANLARA BAHANELER BULURSUNUZ ONLARA SALDIRIRSINIZ.

Ben bu ürüne gerçekten şans verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim..****** emin ellerde..
Ve bende bir iki tane deneme amaçlı şipariş edip, ekeceğim..

TEKRAR ETMEK İSTİYORUM..BURADA ARKADAŞLARIMIZIN SORULARI HAKSIZ DEĞİLDİR..BUNLARI HAKSIZ SORULAR GİBİ GÖSTERMEK TAMAMEN HEDEF ŞAŞIRTMAKTIR.

Saygılarımla

emreguven2011 Çevrimdışı   Başa Dön