View Single Post
Eski 15-11-2013, 15:34   #636
Abies e.trojana
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi veterdal Mesajı Göster
kızma bilader....

sizleri kızdırmak değil, 2013 hasat fotoğraflarını - görüntülerini görmek istedim...

meyve tutumu değil merakım, "verimi"... resimlerde hep bahar döneminde nohut kadar meyveleri ile salkımlar var. ... haklısın meyve tutumu çok çok çok iyi, ancak merakım bu meyvenin ne kadarını verime kadar taşıyıp besleyebiliyor, bunu görmek.... atladıysam lütfen sizler yayımlayın hasat zamanı gelmiş resimleri ....

Çanakkale Yenice ilçesi bulunduğum konum.. 850 rakımda kuzeye bakan ve de oldukça gölgede kalan bir bahçem var. bahsetmiştim... bulunduğum coğrafya gereği şebin-bilecik diktim (altay bilinmiyordu o zaman)... bilseydim denemek için 10-15 ağaç diker karşılaştırma yayımlardım... benim ağaçlarımda da meyve tutumu fena değil. ancaaaakk.... temmuz sonu -ağustos ortası arası sulama ile ilgili sorunlar oluyor, çevremizde sırık barbun yetiştiriciliği yapılmakta ve o dönemde su kıtlığı yaşanmata, bu da meyvelerin bir kısmının beslenememesine sebep olmakta. merakım altay da durum nasıl ?

2012 yılında bölgemizde kırağı olmaması ve meyve tutumum daha iyi olmasına, 2013 yılı bahar döneminde nisan 18-20 si gibi kırağı düşmüş olmasına rağman 2013 yılında (tabi bir yıllak gelişme farkıda var) alınan ürün fazla, sulamanın kesilmemesine çılıştığımız için meyve kaybımız hemen hemen yok gibi...

kimseyi eleştirmek değil gayem.. bizler birer üretici olarak tecrübelerimizi ortaya koyalım ve gelecekte bu işler ile uğraşacaklara ışık tutalım ki kimse amerikayı tekrar kaşfetmeye uğraşmasın.

Sizlere 4 yaşında şebin resimleri... 2012 yılından... 2013 için fotoğraf çakmedim. ancak şebin için sulamanın önemi büyük, temmuz sonu sulamanın kesilmesi ciddi meyve kaybına yol açıyor, hasada taşıyamıyor meyvelerini (bunun önüne geçebilmek için önlem almaya çalışıyoruz)...

bu konuda bilgilendirin bizleri, yeni bahçe kuracak olanlar da bu bilgilere göre hareket etsinler. ben fidancı değilim, üreticiyim, yarışma yapmak da değil gayem.. ancak hala 2013 yılı hasat resimlerini bekliyorum....

saygılarımla.....
Sn Veterdal,
Bahçeniz Sazak da mı?

Abies e.trojana Çevrimdışı   Başa Dön