View Single Post
Eski 18-11-2013, 01:48   #655
HAVASUTOPRAK54
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-11-2013
atmel ve nevsehirli arkadaşlarımız paylaşımlarımdan rahatsız oldular.Sayelerinde bu sitedeki tüm yazışmaları baştan sona dikkatlice inceledim. biraz zamanımı aldı ama sağlık olsun.atmel arkadaşımız daha önceki yazışmalarında fidan satışıyla ilgisi olmadığını sadece ceviz bahçesi kurma aşamasında olduğunu belirtmiş. daha sonraki yazışmalarına bakılırsa çok ta inandırıcı olmadığı bence aşikar.bana özelden yazıp bahçe sahibinin telefonunu soruyor.ayrıca bahçe sahibinin olurunu alır almaz onuda tüm ilgilenenlerle paylaşacağım.nevşehirli arkadaşımız da 8 aylık fidanlardan bahsetmiş hani fidanlar 3-4 yıllıktı.hatta bir yerde 8 yıllık fidan dallarının bile görüntüsü paylaşılmış .ben tam incelemeden sadece video görüntülerinden etkilenerek sipariş vermiştim.altay 3 2 ve 1 fidanlarından ayrı ayrı istediğim de yapraklarının döküldüğünü anlaşılma olanağının kalmadığı söylendi. daha önce üreticinin fidan tiplerini yapraksız da anlayacağı ifade edilmişti.fidanları tiplerine göre ayrı yerlerde bulundurmak çok mu zor acaba . tohumdan üretilmiş cögürler pazarlanıyor.kendilerinin bir ifadelerine göre genetik açılımın olabileceği ve ellerinde yeterli aşı çubuğu olduğu belirtilmiş.bendeki tüm fidanlar dümdüz .üzerinde meyve olan fidan görüntüleri aşılı formunda.bu arada ben uzman değilim toprak doğa meraklısı bir doktorum. daha önce ki yazışmalarda da aynı durum irdelenmişti.y kaya194 ve adalet arkadaşlarımıza da cevabım üzülerek galiba olacak.yanılmış olmayı çok isterdim. gerçek aşılı fidan edinilebilirse olabilir ama tohumdan elde edilen çöğürden şu an olası görülmüyor.saygılarımla

HAVASUTOPRAK54 Çevrimdışı   Başa Dön