View Single Post
Eski 18-11-2013, 09:18   #657
muratankara
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-11-2013
altay

Tüm doğasevenler tüm çifçi ve emektar insanlara selamla başlıyorum.

Ben memurum 2 yıldır araştırıyoruz, hangi fidan alalım diye 4,5 dönümlük bir tarlamız var Ankarada rakım 960 mt. su problemi yok, aşılı chandler, pedro ve fernor derken karşıma bu rakımlara uygun altay çıktı. Bu arada tarlayı hazırladık patlatma , gübre, mesafe ayarları ve sonunda kepçeyle çukurları açtırdık 90*90, yanmış hayvan gübresini ayarladık dikeceğiz.

Araştırırken bu siteyle karşılaştım ve chendler konusunu 2 hafta önce okuduktan sonra burayı gördüm 1 gece 2 günde tamamıı okudum, rusça verilen sitelerede baktım.

Kendimce sonuç; bu riske kendimi atmamak oldu. Rus sitelerinde meyve ağırlığı yok, dikenler sadece ev önlerine yemelik olarak dikmişler, verim olarak chendler ve pedrolara yakın hatta aynı, sertifika onayı olmadığı için ilerleyen yıllarda kaç tanesinin salkım olacağı belli değil (ırk karışıklığından dolayı), salkım olsada meyve ağırlığı belli değil, iç lezzetiyle ilgili bilgi yok, kökün 35 mt gittiğini kim nasıl kanıtlamış, 3 yıl çiçekler kırılacak deniyor meyve verimi gelişimi için (bu arada biz kendimiz cevizin kendisinden ekemeyeceğiz onlar satışa devam edecekler) Sertifika onayının 3-4 yıl süreceği söyleniyor. Yıllara dikkat edin zamanlar yakın. 4 yıl sonrada inşallah altay olur. Altay 3 istedim yaprak döktü fidanı ayıramayız belli değil diye vermediler. Aşısız direk meyvesinden çoğaltılan fidan için 20-25 TL çok fazla geldi.

3-4 yıl sonra aşılı Altay çıkarsa tekrar değerlendiririz.

Yabancı ırktan dikmeye karar verdik şu an için.

Emeği geçip buraya bilgi birikimlerini aktaran kişilere teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Düzenleyen muratankara : 18-11-2013 saat 10:53
muratankara Çevrimdışı   Başa Dön