agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-04-2015, 12:16   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2015
Saygıdeğer arkadaşlar:

350 ağaçlık ceviz bahçesi yaptım-Dikim zamanı 20.02.2015 Tam tuttu mu tutacak mı derken 2 gündür bahçenin bulunduğu bölgede ciddi don olayı oldu! Şimdi merak ve endişe içindeyim. Size sorum Şu: Olan bu don fidanların köklerine zarar verir mi? Kısacası bu fidanlar gitti mi? yoksa sorun olmaz mı?
Not: Çukurlar kepçe ile istenilen şekilde açıldı, dikim şekli kuralına uygun yapıldı, fidan diplerinde su birikmesine izin verilmedi. Teşekkür ediyorum size.

Ercan kızıl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2015, 17:27   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ercan kızıl Mesajı Göster
Saygıdeğer arkadaşlar:

350 ağaçlık ceviz bahçesi yaptım-Dikim zamanı 20.02.2015 Tam tuttu mu tutacak mı derken 2 gündür bahçenin bulunduğu bölgede ciddi don olayı oldu! Şimdi merak ve endişe içindeyim. Size sorum Şu: Olan bu don fidanların köklerine zarar verir mi? Kısacası bu fidanlar gitti mi? yoksa sorun olmaz mı?
Not: Çukurlar kepçe ile istenilen şekilde açıldı, dikim şekli kuralına uygun yapıldı, fidan diplerinde su birikmesine izin verilmedi. Teşekkür ediyorum size.
Ercan bey ;
öncelikle bahçeniz hayırlı olsun.
Cevizleriniz sanırım daha uyanmadılar.
eğer uyanmadılarsa herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.
Yok uyandılarsa ve sürgünler donduysa, o sürgünler gider.Ancak yerine inşallah yeni sürgünler gelir.
Birde eğer açık köklü dikdiyseniz 4 göz civarında tepe vurmasını mutlaka yapınız. Kökler henüz gelişmediğinden gövdeyi besleyemeyip kuruma oluyor. Ben geçen sene yaşadım. 400 fidan üstten kurudu.kuruyan yerleri kesince yeniden büyümeye başladılar.
Allah emeğinizi boşa çıkarmasın.

Düzenleyen Cevizciankara : 15-04-2015 saat 10:25
Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2015, 14:07   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-04-2015
Herkese merhaba, siteye yeni üye oldum. Kırklareli'nde 13 dönüm kadar bir arazide ceviz yetiştirmeyi planlıyorum. Bu çevrede danışabileceğim Ceviz yetiştiriciliği ile ilgilenen kimse var mıdır?

ZeBeRCeT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2015, 16:52   #4
Yeni Üye

Merhaba arkadaşlar. Ben de siteye yeni üye oldum. Benim de ceviz yetiştiriciliği ile ilgili bir sorum olacak. 1700 m rakımda ve kışları -30 dereceye düşen mevsim şartlarında ceviz ağacı yetişir mi? Eğer yetişirse hangi cinsi yetişir ve bu işi yapmak rantabl mıdır? Teşekkür ederim.

aslandikeni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2015, 18:15   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslandikeni Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar. Ben de siteye yeni üye oldum. Benim de ceviz yetiştiriciliği ile ilgili bir sorum olacak. 1700 m rakımda ve kışları -30 dereceye düşen mevsim şartlarında ceviz ağacı yetişir mi? Eğer yetişirse hangi cinsi yetişir ve bu işi yapmak rantabl mıdır? Teşekkür ederim.
syn aslandikeni ben ağrı patnosda görev yaptım oranın sogugunu iyi bilirim -42 dereceyi gördüm. bu derecelerde ceviz yetiştirmek sıkıntı olabilir. saygılar

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2015, 13:04   #6
Yeni Üye

Teşekkür ederim sayın sedatkso haklısınız. saygılar

aslandikeni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2015, 13:42   #7
Yeni Üye

hiç kimse yok sanırım Trakya civarında

Eski 27-04-2015, 16:21   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ZeBeRCeT Mesajı Göster
hiç kimse yok sanırım Trakya civarında
Balıkesirde hocamız liliyum (Nail abi) var. Sorularınızı ona sorarsan size yardımcı olacaktır.

Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2015, 10:14   #9
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cevizciankara Mesajı Göster
Balıkesirde hocamız liliyum (Nail abi) var. Sorularınızı ona sorarsan size yardımcı olacaktır.
teşekkür ederim. tam aradığım civarda bir arkadaş varmış.

Eski 28-04-2015, 06:50   #10
Ağaçsever

karayel54's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2014
Ceviz çeşit değiştirme devlet desteği hakkında bilgisi olan varmı acaba

karayel54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2015, 13:21   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-04-2015
*** site yetkililer..
memlekette(tunceli-çemişgezek-Akcayunt köyü) 1.5 dönüm 100/20 eğimli kuzey yamacına yaslı güney, doğu ve batı yönüne açık 1060 rakımda tarlama ceviz dikmek istiyorum.arazide su problemi yok .toprak 100/20 civarında küçük çakıllı süzek toprak. son 40 yıllık ortalama yağış 872 kg/m 2,nisan-ağustos arası 103 kg/m2, ortalama sıcaklık en düşük-9 c,en yüksek 37 c, ilkbahar geç donları 20-30 nisan ,sonbahar erken donlar 21 mart-31 mart ortalamaları vardır.
buraya uygun ekonomik verisi yüksek hangi türleri dikebilirim .yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

sinantarman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2015, 13:25   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-06-2011
selamlar. Ceviz ağaçlarında gövdeyi kalınlaştırmak için neler yapılabilir? Bunu sağlayacak gübre çeşidi falan varsa acil kullanmam lazım.Gövdeleri çok ince soğuktan çabuk etkileniyorlar. Bir arkadaşım maket bıçağıyla çizikler açmamı önerdi ama faydası olu mu bilemiyorum. Bu arada ağaçlarım 5.yılında geçen yıl ki soğuklarda kurudu hepsi dipten sürgün verdi. Şimdi yeni fidanmış gibi duruyorlar.

alkan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2015, 23:45   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alkan5 Mesajı Göster
selamlar. Ceviz ağaçlarında gövdeyi kalınlaştırmak için neler yapılabilir? Bunu sağlayacak gübre çeşidi falan varsa acil kullanmam lazım.Gövdeleri çok ince soğuktan çabuk etkileniyorlar. Bir arkadaşım maket bıçağıyla çizikler açmamı önerdi ama faydası olu mu bilemiyorum. Bu arada ağaçlarım 5.yılında geçen yıl ki soğuklarda kurudu hepsi dipten sürgün verdi. Şimdi yeni fidanmış gibi duruyorlar.
Çok geçmiş olsun. Umarım bahçeniz en kısa zamanda gönlünüzdeki gibi bir yer olur. Rakım ve yer neresidir? Cevizinizin türü nedir? bu bilgileri paylaşabilirseniz memnun olurum.

canpunar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2015, 23:06   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canpunar Mesajı Göster
Çok geçmiş olsun. Umarım bahçeniz en kısa zamanda gönlünüzdeki gibi bir yer olur. Rakım ve yer neresidir? Cevizinizin türü nedir? bu bilgileri paylaşabilirseniz memnun olurum.
yer kayseri cevizin türü kesin emin olmamakla birlikte chandler diye düşünüyorum. Babam ürgüp ten alıp getirmişti 40 fidan cinsini falan sormamış. Tarlaya diktiğimiz ilk yıl tepelerinde ceviz vedi birer tane. Ertesi yıllarda beşer altışar cevizini aldık sonra malum soğuk ve budaklar kurudu.

alkan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2015, 16:49   #15
Ağaçsever

agacarkadas's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2013
üçüncü yazına girecek olan chandler ve fernor fidanlarım

Fernor gerçekten geç uyanıyor tarih 04/05/2015

Eklenen Resimler

agacarkadas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2015, 17:50   #16
Ağaçsever

agacarkadas's Avatar

Forumdan edindiğim değerli bilgilerle ilk budamaları gerçekleştirdim. Fidanların otları alınacak ve çapalamaları yapılacak.
Bahçede ; birinci ,ikinci ve üçüncü yazına girecek olan fidanlar var , toplam 140 adet
Üçüncü yaza girecekler ortalama olarak fotoğraflardaki gibi gelişim gösterdiler.
Değerli görüş ve tavsiyelerinize arz ederim,

Eski 11-05-2015, 00:27   #17
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agacarkadas Mesajı Göster
Forumdan edindiğim değerli bilgilerle ilk budamaları gerçekleştirdim. Fidanların otları alınacak ve çapalamaları yapılacak.
Bahçede ; birinci ,ikinci ve üçüncü yazına girecek olan fidanlar var , toplam 140 adet
Üçüncü yaza girecekler ortalama olarak fotoğraflardaki gibi gelişim gösterdiler.
Değerli görüş ve tavsiyelerinize arz ederim,
Forumda anlatılanlardan aldıklarınızla yapmış olduğunuz uygulama iyi, bazen düşüyorum bunca bilgi paylaşımları işe yarıyor mu diye görüyorum ki yarıyormuş, bir şey bilmek hiç bir şey bilmemekten iyidir,
Ot mücadelesini en kısa sürede yaparsanız iyi olur, gelişimleri daha iyi olabilirdi bakım gübreleme sulama zararlı mücadelesine dikkat ederseniz daha güzel olabilirler.
İlk yılındaki fidanlara dikkat edin kök çevresi toprak çatlayıp hava alıverirler çapayı ihmal etmeyin, sulamalardan sonra çapalama mutlaka yapınız..

Sevgili uzman70, bahçeye gitme şansınız oldu mu? bu dönemde dip sürgünlerin alınması ve bırakılacak liderler tercih edilmesi gerekiyor, kontrol edebiliyormusunuz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2015, 11:43   #18
Ağaçsever

agacarkadas's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Forumda anlatılanlardan aldıklarınızla yapmış olduğunuz uygulama iyi, bazen düşüyorum bunca bilgi paylaşımları işe yarıyor mu diye görüyorum ki yarıyormuş, bir şey bilmek hiç bir şey bilmemekten iyidir,
Ot mücadelesini en kısa sürede yaparsanız iyi olur, gelişimleri daha iyi olabilirdi bakım gübreleme sulama zararlı mücadelesine dikkat ederseniz daha güzel olabilirler.
İlk yılındaki fidanlara dikkat edin kök çevresi toprak çatlayıp hava alıverirler çapayı ihmal etmeyin, sulamalardan sonra çapalama mutlaka yapınız..

Sevgili uzman70, bahçeye gitme şansınız oldu mu? bu dönemde dip sürgünlerin alınması ve bırakılacak liderler tercih edilmesi gerekiyor, kontrol edebiliyormusunuz.
Sayın Nail abi,
Sizin de bu bahçede manevi olarak emeğiniz var , değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Fidanların bu yıl iyi bir sulama ve bakım ile güçlü sürgünler vereceği kanaatindeyim. Don etkisi bu yıl neredeyse yok gibi ,

Eski 10-05-2015, 20:59   #19
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-09-2014
Üçüncü yaz derken ekim zamanını yazarmısın, ayrıca tüplümü diktin, bana göre sanki gelişimleri yavaş olmuş gibi.

uzman70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2015, 12:14   #20
Ağaçsever

agacarkadas's Avatar

Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman70 Mesajı Göster
Üçüncü yaz derken ekim zamanını yazarmısın, ayrıca tüplümü diktin, bana göre sanki gelişimleri yavaş olmuş gibi.
Sayın uzman 70
Fidanlar açık kök olarak 2012 yılının aralık ayında dikildi. Gerek dikim zamanındaki hava koşulları gerek bizim acemiliğimiz gerekse de fidanların kendisinden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı bahçedeki 140 fidandan yaklaşık 100 tanesini 1 sene ara ile söküp tekrar dikmek zorunda kaldık. Bu sebeple fidanların gelişimleri birbirinden farklı ve yavaş olabilir.Bu süreç benim için yorucu ve yıpratıcı oldu.(işler tersine gittiği zaman etrafınızda ne danışman ne de yakın çevreniz hariç sizi motive edecek birisi kalıyor bu forum sizin can suyunuz , motivasyonunuz oluyor) Tabiri yerinde ise bizimki biraz 'kafayı gözü yara yara' oldu halen de öyle devam ediyor... Çok şükür ki fidanları en sonunda tutturabildik Ama öğrendim ki yılmamak gerekiyormuş kendi edindiğimiz tecrübeler daha değerli ve anlamlıymış... Sevmeden de asla olmuyormuş...toprağı , bahçeyi seviyorum sevmeye de devam edeceğim

Tüm bu süreçte babamın büyük emeği var kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.

Eski 12-05-2015, 22:23   #21
Ağaçsever

ağacarkadaş emeğine sağlık, bir çoğumuz bu işe sıfırdan girdi. ben zevk için girdim.maddi olarak çok kazanç elde edemesemde emeğim karşılığını alıp sitresimi attımmı şükrederim. Her şey para değil arkadaşlar bana terapi gibi geliyor.

Eski 11-05-2015, 19:53   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Yeni ceviz ekecek arkadaşlara nacizane önerim:
6 yıldır ceviz ağaçları ile uğraşmaktayım.Her sene ilaçlama,koyun-keçi gübreleme, çapalama,sulama vb işlerle oldukça yoruluyosunuz. Bu 6 yılda şu ana kadar yaptığım masrafın 10 da birini bile alamadım. Ya kırağı ya dolu zararı ya da tozlanma sorunu oluyor. Cevizler olsa bile yeşil kabuğundan zamanında ayrılmassa içi kararıp pazar değeri düşüyor. Cevizleri kurutması ayrı bir dert. Sorunları daha da sayabilirim. Neticede ( tamamen kendi görüşümdür) bu 6 senenin bana kazandırdığı tecrübe tarlanızı kesinlikle ceviz için heba etmeyin. Başka şekillerde değerlendirin. Emeğinize,zamanınıza,paranıza yazık etmeyin. Meyvesi olmasada gölgesi olsun yeter derseniz ona saygı duyarım. Karar yine de sizin...
Her yerde aynı sıkıntı var. Milleti ceviz ekin diye gaza getirdiler( bende dahil) ama maalesef koca bir fos. 7yaşında şu kadar ceviz aldım şu kadar para kazandım diyenler var. 6 yılı hesaplayan yok. Daha sonraki yıllarda olacağı garanti değil. Ceviz kârlı bir yatırım aracı değil derken yabancı **** yerli farketmez hepsi aynı. Sorun genel olarak meyvecilikte. Bir adet kıvırcık marulun 5 lira yaptığı güzel ülkemde çoğu yerde olmayan erik ve kayısının kilosunun 5 liraya satılması beni derinden yaralıyor. Onun için hiç kimse başta ceviz dahil hiç bir meyve ağacını ticari olarak ekip para kazanma sevdasına girişmesin. Ben ne ziraatçiyim,ne ceviz soyma makinesi yapıp satan biriyim, ne de diğer alet ve ekipman satan biriyim. Sadece amatörce meyvecilikle uğraşan biriyim. Takdir edersiniz ki insan emeğinin karşılığını alamayınca üzülüyor. Para kazanmak istiyorsanız köyünüzde tarlanızın etrafını çevreleyin,güzel bir dam yapın,küçük veya büyükbaş hayvancılık yapın. Hepinize bol kazançlar.
Bir arkadaş 8 yaşında olan takribi 60 ağaçından geçen sene toplamda 700-800 kg ürün elde etti. 17.5 liradan kilosunu sattığı cevizlerden 14 bin lira gelir elde etti. İlaçlama,sulama,tarlaya gidip gelme benzin parası, gübreleme, yeşil kabuğundan ayırma, kurutma gibi işlemlere 3-4 bin lira harcadı. 6 dönüm tarlanın getirisi yıllık 10 bin lira. Yanındaki tarlaya domates eken kişi 6 dönümden 18 bin lira aldı. 5 bin lira masraftan sonra kendisine 13 bin lira kaldı. Turşuluk biber eken başka birisi 6 dönümden net 20 bin lira aldı. Ceviz eken arkadaşın ilk 7 yılı yaptığı masraf ve hiç para kazanamaması işin cabası. 250 m2 seraya marul eken arkadaş bile 6 bin lira para aldı. Bu ürünler de de çalışma süresi 4-5 ay. Daha başka nasıl anlatayım bilmem. Meyvecinin para kazanabilmesi için elma,armut,erik ,şeftali10 tl,kiraz 20 tl,ceviz 50 tl olması lazım. Bu fiyatları istediğiniz zamanda tüketici yemez olur biter. Ama domates,biber,patlıcan,fasulye gibi ürünleri mecbur tüketmeye. Hepiniz sevgiyle kalın...

musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2015, 20:46   #23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-04-2015
[QUOTE=musculus;1377743]Yeni ceviz ekecek arkadaşlara nacizane önerim:
6 yıldır ceviz ağaçları ile uğraşmaktayım.Her sene ilaçlama,koyun-keçi gübreleme, çapalama,sulama vb işlerle oldukça yoruluyosunuz. Bu 6 yılda şu ana kadar yaptığım masrafın 10 da birini bile alamadım. Ya kırağı ya dolu zararı ya da tozlanma sorunu oluyor. Cevizler olsa bile yeşil kabuğundan zamanında ayrılmassa içi kararıp pazar değeri düşüyor. Cevizleri kurutması ayrı bir dert. Sorunları daha da sayabilirim. Neticede ( tamamen kendi görüşümdür) bu 6 senenin bana kazandırdığı tecrübe tarlanızı kesinlikle ceviz için heba etmeyin. Başka şekillerde değerlendirin. Emeğinize,zamanınıza,paranıza yazık etmeyin. Meyvesi olmasada gölgesi olsun yeter derseniz ona saygı duyarım. Karar yine de sizin...
Her yerde aynı sıkıntı var. Milleti ceviz ekin diye gaza getirdiler( bende dahil) ama maalesef koca bir fos. 7yaşında şu kadar ceviz aldım şu kadar para kazandım diyenler var. 6 yılı hesaplayan yok. Daha sonraki yıllarda olacağı garanti değil. Ceviz kârlı bir yatırım aracı değil derken yabancı **** yerli farketmez hepsi aynı. Sorun genel olarak meyvecilikte. Bir adet kıvırcık marulun 5 lira yaptığı güzel ülkemde çoğu yerde olmayan erik ve kayısının kilosunun 5 liraya satılması beni derinden yaralıyor. Onun için hiç kimse başta ceviz dahil hiç bir meyve ağacını ticari olarak ekip para kazanma sevdasına girişmesin. Ben ne ziraatçiyim,ne ceviz soyma makinesi yapıp satan biriyim, ne de diğer alet ve ekipman satan biriyim. Sadece amatörce meyvecilikle uğraşan biriyim. Takdir edersiniz ki insan emeğinin karşılığını alamayınca üzülüyor. Para kazanmak istiyorsanız köyünüzde tarlanızın etrafını çevreleyin,güzel bir dam yapın,küçük veya büyükbaş hayvancılık yapın. Hepinize bol kazançlar.
Bir arkadaş 8 yaşında olan takribi 60 ağaçından geçen sene toplamda 700-800 kg ürün elde etti. 17.5 liradan kilosunu sattığı cevizlerden 14 bin lira gelir elde etti. İlaçlama,sulama,tarlaya gidip gelme benzin parası, gübreleme, yeşil kabuğundan ayırma, kurutma gibi işlemlere 3-4 bin lira harcadı. 6 dönüm tarlanın getirisi yıllık 10 bin lira. Yanındaki tarlaya domates eken kişi 6 dönümden 18 bin lira aldı. 5 bin lira masraftan sonra kendisine 13 bin lira kaldı. Turşuluk biber eken başka birisi 6 dönümden net 20 bin lira aldı. Ceviz eken arkadaşın ilk 7 yılı yaptığı masraf ve hiç para kazanamaması işin cabası. 250 m2 seraya marul eken arkadaş bile 6 bin lira para aldı. Bu ürünler de de çalışma süresi 4-5 ay. Daha başka nasıl anlatayım bilmem. Meyvecinin para kazanabilmesi için elma,armut,erik ,şeftali10 tl,kiraz 20 tl,ceviz 50 tl olması lazım. Bu fiyatları istediğiniz zamanda tüketici yemez olur biter. Ama domates,biber,patlıcan,fasulye gibi ürünleri mecbur tüketmeye. Hepiniz sevgiyle kalın...[/

hemserim hep ayni ornegi veriyorsun.6 dönüm 60 agac tarlaya zaten az dikilmis.en az 150-180 agac olmali.benim edindigim izlenime gore.150 agac olsa kazanci daha farkli olurdu.ayrıca tozlayici problemi olabilir.gübreleme,sulama sorunu olabilir.ayrıca verdigin ornekteki ceviz cesidi nedir?QUOTE]

berk10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2015, 20:50   #24
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
Yeni ceviz ekecek arkadaşlara nacizane önerim:
Bir arkadaş 8 yaşında olan takribi 60 ağaçından geçen sene toplamda 700-800 kg ürün elde etti. 17.5 liradan kilosunu sattığı cevizlerden 14 bin lira gelir elde etti. İlaçlama,sulama,tarlaya gidip gelme benzin parası, gübreleme, yeşil kabuğundan ayırma, kurutma gibi işlemlere 3-4 bin lira harcadı. 6 dönüm tarlanın getirisi yıllık 10 bin lira. Yanındaki tarlaya domates eken kişi 6 dönümden 18 bin lira aldı. 5 bin lira masraftan sonra kendisine 13 bin lira kaldı. Turşuluk biber eken başka birisi 6 dönümden net 20 bin lira aldı. Ceviz eken arkadaşın ilk 7 yılı yaptığı masraf ve hiç para kazanamaması işin cabası. 250 m2 seraya marul eken arkadaş bile 6 bin lira para aldı. Bu ürünler de de çalışma süresi 4-5 ay. Daha başka nasıl anlatayım bilmem. Meyvecinin para kazanabilmesi için elma,armut,erik ,şeftali10 tl,kiraz 20 tl,ceviz 50 tl olması lazım. Bu fiyatları istediğiniz zamanda tüketici yemez olur biter. Ama domates,biber,patlıcan,fasulye gibi ürünleri mecbur tüketmeye. Hepiniz sevgiyle kalın...
hemserim hep ayni ornegi veriyorsun.6 dönüm 60 agac tarlaya zaten az dikilmis.en az 150-180 agac olmali.benim edindigim izlenime gore.150 agac olsa kazanci daha farkli olurdu.ayrıca tozlayici problemi olabilir.gübreleme,sulama sorunu olabilir.ayrıca verdigin ornekteki ceviz cesidi nedir?QUOTE]

Eski 24-10-2015, 21:55   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Bir arkadaş 8 yaşında olan takribi 60 ağaçından geçen sene toplamda 700-800 kg ürün elde etti. 17.5 liradan kilosunu sattığı cevizlerden 14 bin lira gelir elde etti. İlaçlama,sulama,tarlaya gidip gelme benzin parası, gübreleme, yeşil kabuğundan ayırma, kurutma gibi işlemlere 3-4 bin lira harcadı. 6 dönüm tarlanın getirisi yıllık 10 bin lira.

6 dönüm tarlaya 60 ağaç yerine 120 ağaç dikseydi ( dekara 10 yerine 20 ağaç), sabit giderlerde önemli artış olmayacağından dolayı 2 katı daha fazla kazanç elde ederdi yani 20 bin tl kazanırdı. ayrıca ileriki yıllarda her yıl artarak dekara daha fazla ürün alınır. Örneğin; İyi bakım yapıldığında Türkiye'deki ortalama bir dekardan 250 kg ürün alınmakta.

10*10 m aralıklar verimi yüksek yabancı çeşitler için bence fazla. ağaç aralıkları 8*6 m veya 7*7 m en uygunu.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2015, 21:00   #26
Ağaç Dostu

Çeşidimiz chandler. 90-100 ağaçtan kuruyanlar oluyor. Verim alınan 60 ağaç. Anlaşılan siz hala ceviz işine girmek istiyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bir başka örnek vereyim isterseniz. Başka Chandler eken arkadaş ziraat mühendisi. 100 ağacı var.Geçen sene 7 yaşındaydı ağaçları. Toplamda aldığı ürün 200 kg. Ağaç başı 2 kg. Yine satış fiyatı 17.5 tl. Arazisi 7 dönüm. Aldığı para ciro olarak 3500 tl. Biraz da Balıkesirde bizzat ceviz eken kişilerle tarlalarına giderek inceleyin ve sorun bakalım kaç para kazanmışlar. Yazın en az 120 gün ceviz tarlasında geçer gününüz. 50 tl yövmiye yazsanız kendinize 6000 tl yapar. Daha ne yazayım bilmemki...

Eski 11-05-2015, 22:47   #27
Ağaçsever

Alıntı:
Çeşidimiz chandler. 90-100 ağaçtan kuruyanlar oluyor. Verim alınan 60 ağaç. Anlaşılan siz hala ceviz işine girmek istiyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bir başka örnek vereyim isterseniz. Başka Chandler eken arkadaş ziraat mühendisi. 100 ağacı var.Geçen sene 7 yaşındaydı ağaçları. Toplamda aldığı ürün 200 kg. Ağaç başı 2 kg. Yine satış fiyatı 17.5 tl. Arazisi 7 dönüm. Aldığı para ciro olarak 3500 tl. Biraz da Balıkesirde bizzat ceviz eken kişilerle tarlalarına giderek inceleyin ve sorun bakalım kaç para kazanmışlar. Yazın en az 120 gün ceviz tarlasında geçer gününüz. 50 tl yövmiye yazsanız kendinize 6000 tl yapar. Daha ne yazayım bilmemki...
yanlış anlamayın sizi eleştirmek gibi bir niyetim yok.sizin anlattıklarıniza göre ortada bir sorun var gibi gözüküyor ben onu dile getirmeye çalıştım.17,5te.ye iyi fiyata verilmis.toptan mi parke fiyati mi bu fiyat?ayrıca sizin bahçe niz balikesir in neresinde?

Eski 11-05-2015, 21:06   #28
Ağaç Dostu

Dalından aldım 15 kuruşa İstanbul'a geldim 5 lira! - TG
Yıllar önce narenciye bahçelerini kökleyip nar eken üreticiler, narlarını 15 kuruş a satacaklarını düşünmemişlerdi. Şimdilerde o nar ağaçları tarlalarında duruyorlarmı sizce?

Eski 11-05-2015, 21:08   #29
Ağaç Dostu

Aydın'da para etmeyen narlar sökülüyor
Verim alınsa bile ilerde cevizin olacağı da budur...

Eski 11-05-2015, 22:42   #30
Ağaçsever

Nail ağbi ilgine teşekkür ederim. 1 Mayısta Gönen'de idim. 4 gün kaldım. Evet dip sürgünleri aldım. ikişer adet güçlü sürgün bıraktım. Mayıs sonu tekrar gideceğim. O zaman teke düşürmeyi düşünüyorum. fidanlardan uyanmayan toplamda 10 adet yok tamamına yakını uyanmış. yol boyuna çit çektim. Yemek için karpuz , kabak ektim. tarla yaş olduğu için ot ilaçlama yaptım. dört gün dolu dolu bahçede geçti. senden ricam yolun benim tarafa düşerse tepe vurumu yaptığın eski fidanların durumuna bakarsan çok memnun olurum.

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026