Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FERAGNESİM
bende böyle bir depo düşünüyorum çoktan beri bademlik için yaptığınız depo hem ucuz olmuş yani bedavaya yakın. Ben çıkma mazot tankerinden plastik depoya kadar araştırıyorum beton depoyuda düşündüm maliyeti çok olur dediler. Hatta eski çıkma mazot tankeri 5-6 bin tl den bahsediliyor. Sizin yaptığınız dikkatimi çekti. Bu ctp boruyu da bilmiyordum. Yani tam anlamadım nasıl yaptınız boruyu nerde kullandınız nasıl kullandınız açıklayıcı yazabilirmisiniz.
|
Ctp boru fabrikası vardı ilimizde oradan temin ettim.Defolu olduğu için satmıyorlar isteyen alabiliyor plastik su tankı düşünmüştüm ama bu ctp borular çok sağlam malzemen üretilmiş kırılmaz yarılmaz 2 kepçe kum ve 10 torba çimento ile bu deponun zeminini yaptık altına 10 santim beton attıktan sonra boruyu bu beton üzerine oturttuk alt zeminin ortasına kadar 75 ilk Kangal boruyu daha önce koymuştuk dış kısmında da küresel vana koyduk daha sonra içine dışına tekrar beton attık beton çatlamamalıdır için suladık çok şükür suyu beton alttan sızdırmadı şimdilik işimizi görüyor büfene de 3 tarla için tekrar bu ctp lerden almayı planlıyorum 13.5 dönüm daha ceviz dikmem gereken yerim var sukaynaklarından uzak olduğu için taşıma yolu ile bu depolardan damlama su ile cevizlerimi sulamayı planlıyorum ben de ismine doğru kaliteli fidancılık yapan fidancı arıyorum isterseniz özelden görüşüp daha detaylı bilgi alışverişinde bulunabiliriz. Bu ctp şer temiz su nakillerinde kullanılıyor Sakarya'dan İstanbul'a su taşıyorlar çapı 2.20 yüksekliği 2 dem fazla sanırım 8 ton civarında su alıyor bahçede 80 ceviz var Buda benim işimi görüyor
http://www.subor.com.tr/yansite/urun...si/CTPBoru.php