View Single Post
Eski 18-11-2014, 15:41   #1779
Ormancı_ali06
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-08-2013
Fernor aşılı ceviz fidanı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi coztek Mesajı Göster
Uzun lafın kısası ben fernor fidesi seçimi ile ilgili güvenebileceğim satıcıyı nereden bulabilirim, Ankara da ikamet etmekteyim Türkiyenin her yerinden fide alımı yapabilirim, internette gezen çok fazla firma var bu sitede çok fazla ceviz bahçesi kurmuş ve ürün almış üreticiler var bizzat sizlerden bilgi almak istiyorum.
Çağrı bey merhaba,
Bu tür sıkıntıları bu platformda bu işe gönül vermiş bir çok arkadaş eminim yaşamıştır. Bahsetmiş olduğun bu hobi bahçesi büyükse Orman Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu 15 yıl geri ödemesiz krediden faydalanabilirsin. Tabi projelendirmek kaydı ile. Burda bilmen gereken alacağın kredinin işini görebilmesi amacı ile proje alanının en az 15 dönüm ve üzeri olması. Orman Genel Müdürlüğü bu konuda 5 dönüm ve üzeri sahalara projelendirme şartı ile kredi vermektedir. Ancak proje maliyeti göz önünde bulundurulduğunda 5 dönüm için bu proje işi pek ekonomik olmaz derim
Gelelim Ceviz işine piyasada aşılı ceviz diye satılan çok fidan da var fidancıda!
Bu işi gerçekten ciddiyeti ile yapan fidancı arkadaşlarımız da var. Ben Orman Genel Müdürlüğünde danışmanlık yapıyorum ve Orman Mühendisiyim. Kendime ait Tokat/Zile de 70 dönüm bir ceviz bahçem var.Tamamı Chandler/Franguette karışımı. Ankarada fidan bulma konusunda tereddüt yaşıyorsan bide bizim fidanlarımızı gör derim ama başka arkadaşlar gibi 2 senede paraya para demezsin demem. Emek olmadan yemek olmaz her aşılı fidan dikimi takiben ilk yılda üzerinde 1-2 adet moral meyvesi verir bu meyveler de fidanın gövde ve kök gelişimlerini daha iyi yapabilmeleri için büyümeden koparılır. Ekonomik açıdan ürün alman 4-5.yıla sarkar. O yüzden fidan konusunda hangi türe ihtiyac duyarsan **** bahce tesisi konusunda kafana takılan başka bir sıkıntın olursa çekinmeden sorabilirsin. Şimdiden kuracağın bahçede bol kazançlar dilerim.
Ali Rıza UĞURELLİ
Orman Mühendisi
0532 697 54 20

Ormancı_ali06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön