Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevdamızceviz
Ctp boru fabrikası vardı ilimizde oradan temin ettim.Defolu olduğu için satmıyorlar isteyen alabiliyor plastik su tankı düşünmüştüm ama bu ctp borular çok sağlam malzemen üretilmiş kırılmaz yarılmaz 2 kepçe kum ve 10 torba çimento ile bu deponun zeminini yaptık altına 10 santim beton attıktan sonra boruyu bu beton üzerine oturttuk alt zeminin ortasına kadar 75 ilk Kangal boruyu daha önce koymuştuk dış kısmında da küresel vana koyduk daha sonra içine dışına tekrar beton attık beton çatlamamalıdır için suladık çok şükür suyu beton alttan sızdırmadı şimdilik işimizi görüyor . Bu ctp şer temiz su nakillerinde kullanılıyor Sakarya'dan İstanbul'a su taşıyorlar çapı 2.20 yüksekliği 2 dem fazla sanırım 8 ton civarında su alıyor bahçede 80 ceviz var Buda benim işimi görüyor İletişim « Subor
|
Çelik frofilden yapılmış kasa içine birden fazla ctp boru yan yana konulup ve altta da birbirleri ile boru bağlantısı yapılarak hacmi çok daha büyük tek depo yapılabilir.
Ctp boru zemininde sızdırmazlık sağlanarak monte edilirse boru içine ve dışına ayrıca beton atmaya da gerek olmaz çünkü çelik kasa ctp borunun sağa sola hareket etmesini engeller. (çelik kasayı zemine sabitlemeli)
Kolay gelsin.