Merhabalar,
Yakın zamanda toprak analizi yaptırarak başlamayı düşündüğüm ceviz bahçesini kurma işlemi öncesi benim kafama takılan konularda tecrübeli üyelerimizin fikirlerine ihtiyaç duyuyorum.
Aşağıda eklediğim resim benim planlamalarını yaptığım arazimi kahverengi çizgilerle gösteriyor. Tarlanın şekli oldukça girintili çıkıntılı, bu durum öncelikle tarla etrafına çekilecek çit açısından oldukça maliyetli olacak bu belli.
Bu işleri yapan hiç bir firma ile henüz bir görüşmem olmadı. Çoğu meyve bahçesi için kullanılan klasik çit mi olmalı yoksa böyle uzun kenarlı tarlalar için önerilebilecek başkaca uygulamalar var mıdır?
Tarlanın en üst (kuzey) ucu ile su kanalının daha altındaki (güneyindeki) dere arası mesafe 280 metre. (Kanaldaki suyun kesilme riski var)
Çizme şeklindeki tarlamızda buğday ve arpa ekimi yapılıyor. Mavi işaretli olan ve tarların hemen altından geçen su kanalı ile tarla arası fotoğraftan ne kadar belli bilmiyorum ama 3 metre kadar kot farkı var ve bu bazı yerlerde 2 metre. Ayrıca tarlanın kuzey ile güney uçları arasında 10 metrelik rakım farkı var yani yüzdesini bilmediğim güney yönüne bakacak şekilde bir eğim var.
Tarlamızın 2 Km. yakınında bir sulama barajı yapıldı. Bu baraj fotoğrafa göre solda batı tarafında. Barajın su akışı tarlamız yönünde. Baraj yeni su tutmaya başladı, sulama kanalları yapımı ihalesi yapılmış ne zaman biter bilmiyorum. Bu nedenle tarlanın hemen altındaki su kanalından veya yukarıda mesafesini yazdığım dereden su temin edilecek.
En yakın ev 210 mt. (Elektrik açısından)
Tarlamız ile toprak zeminli yol arasında başka bir tarla var yola mesafemiz 120 metre. Yola çıkış için bu tarla sahibi ile anlaşmada sorun yok.
Bazı notları önceden aldığımdan aktardığım hususlar karışık kusura bakmayınız.
Ankara-Çankırı arasındaki bu tarlamız için görüşleriniz, önerileriniz henüz işin başında olan bu fakir için önemli.
Teşekkürler