View Single Post
Eski 19-11-2014, 21:17   #1791
Ethio
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-10-2014
Merhaba Arkadaşlar. Arazimde en zorlandığım nokta fidan yerlerini belirlemekti. Ya ip kopar ya rüzgar eğer ipi düz gitmez ya biryere takılır çekilen ip **** içinize sinmez işaretlemeler ve sonra uğraş babam uğraş... Sonra aklıma lazer ile işaretleme geldi ve kullanımda acayip zevkli bir uygulama oldu ve sadece abimle ben 1 gecenin karanlığında 35 bin m2 yeri işaretledik. Sadece ana çizgileri tabi araları değil... Gerçekten çok bilimsel bişey yapıyorsun hissi veriyor Lazer dediğim 200 300 mw lık kalem tipli şeylerden. 80 TL civarı. Birde üzerine su terazisi olan ikinci el tripot aldım fotoğraf makinesi satan biryerden 20 TL ye ve lazeri üzerine sabitleyip güzel güzel işaretlemelerimi yaptım. Birde yanıma bol bol pil aldım tabi. 3-4 adamla yapılacak işi ben bu şekilde eğlenerek yaptım. Itiraf ediyorum ben acemi bir çiftçiyim ve bu işe yeni başladım, ip çekme işini de bir türlü beceremedim ama benim gibi acemilik çekenler çıkarsa ileride bu metodu deneyebilir klasik tipte işaretleme nasıl yapılır bilen abilerimiz varsa da tarif ederlerse belki o metodu da kullanmak zorunda kalan olabilir.

Ethio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön