agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni975Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-07-2009, 15:50   #11
Ağaç Dostu

selim_50's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cozder Mesajı Göster
Bağ kültürü.Bilenleriniz,yaşayanlarınız vardır.
Geçmişte kentlilerin kurduğu yaşam bahçeleri.
Tam anlamıyla terki diyar düşünmeyip de,tabiatla haşır neşir olup ara sıra mutlu olmak isteyenler için bir tarz,artık kaybolmuş bir yaşam biçimi.
Ben Özlüyorum!
İç Anadolu'da geçmişte bağ kültürü vardı.(Ankara,Eskişehir-Karabayır,Konya-Meram,Kayseri-Erkilet)Yazlık olayının bilinmediği bir dönemdi,dedelerimiz şehirlerin 8-10 km uzağında yaklaşık 2 dn.arazi içinde küçük evleri olan bağlarda yaşardı.O devirlerde henüz muhafazakarlaşma yoktu.Hafta sonları bağlarda genç kız kahkahaları duyulurdu!Yaşam modern'di.Çocuklar uçurtma uçurur,salıncakta sallanırdı.(Biraz büyüyünce cennet kaybolur yerini kuyudan su çekme gibi ağır bedensel angaryalar yüklenirdi!)İnsanlar iyiydi,görgülüydü,iyi komşuluk vardı!Sonra ne yazık ki şehirler büyüdü,zevkler değişti,bağlar varoşların içinde kalıp sonunda yok oldular!
Merak ediyorum bu atmosferin yaşandığı kültür hala bir yerlerde devam ediyor mu?
merhaba sayın cozder;

Evet hala bağ evi kültürü var (Nevşehir) ama tamamen şekil değiştirmiş durumda, şimdi bağ evleri sizin bahsettiğiniz gibi kullananılmayıp, tamamen başka amaçlara hizmet ediyor, (herhalde anlamışsınızdır)
selamlar
selim güney-nevşehir

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025