Sevgili efe-can,
Öncelikle ilginize ve olumlu görüşlerinize çok teşekkür ederim. Bir kaç cümle ile çok güzel şeyler anlatmışınız. Bu konuda da ben sizi tebrik ederim.
Evet söylediğiniz gibi, bu hevesler için sadece bir atımlık barutu olanlara yardımcı olamaya çalıştım. Çünkü oturacağımız ve hayal ettiğimiz evi yapabilmek için eğer maddi sıkıntılarımız var ise işimiz daha da zorlaşıyor. Örneğin, ben taş işçiliğini bitirir bitirmez devam edemedim. Çatısız halde ev 2 yıl hayalet ev gibi kaldı.
Bu yüzden ne tecrübem varsa yazmaya çalıştım. isteyenlere daha da yazarım.
Bu arada avatarınızdaki köpek fotografı ilgimi çekti. Sanırım köpeğiniz var. Benim de 2 dişi, bir de erkek kangalım var. Onlar da bu evin ortakları oldular.
Ben de Sn. cozder'in söylediklerini düşündüm. Çok doğru olan izlenimlerini aktarmış. Evet söylenenler çok alışılagelmiş bir yaşam tarzıydı. Birçok köylerde bu hayatı görmek mümkündü. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde de anadoluda bir yerlerde halen devam ettiğine inanıyorum.
Sn. cozder "yaşam moderndi" derken neyi kastettiğini çok iyi anlatıyor. Ama içinde bulunduğumuz çağın gereği modern hayatın şekli değişti. Uzay çağı derken içine ediliyor herşeyin. Bir çok tüketim malı değeri bilinmeden, kullanılmadan eskiyor. Eski zamanda üretim toplumuyken bana kalırsa şimdilerde tüketim toplumuyuz.
selamlar
Aziz FAYDA
|