![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Merhaba, Hafta sonu bahçeye gittim. Komuş ile fikir alış verişinde bulunduk. Ev konusunda. Detayları blog'a yazdım. Sonuç; çok araştımak ve çalışmak lazım. http://ozininbahcesi.blogspot.com/ Bu arada Harita Mühendisi arazinin krokisini bana fax ile gönderdi. Tapuda 2900m2 arazimiz varken gerçekte 2745m2 çıkmış. Süpriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2009
|
Merhaba Ozi'nin bahçesi, Aynı sorunu biz de yasadık. Bahçemizi aldık. Etrafını çitle çevirmek ıstedik ama önce net olarak sınırımızı bilelim diyerek, tapuya basvurduk. Yetkılıler gelerek ölçüm yaptılar. Gördük ki, yeri bize satan kısının gösterdiği yer ıle bızım esas yerımız pek te aynı değil. Eskı baslangıc yerınden 50 mt kadar aşağıya kaydı ve yan tarafımızdakı 3 farklı kısıye aıt bahcede de payımız olduğu anlaşıldı. Sızde de benzer bir durum olabılır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
|
Nişler
Geçen hafta sonunda duvarlar iç bölmelerinkiler dahil pencerelerin taban seviyesine ulaştı. Bu hafta iskele kurularak tavana doğru yükselme başladı. Şimdi niş vakti geldi. Dış duvarlarda bir kaç yerde niş bırakalım dedim ustaya. Oralara belki saksılar koyarım, belkide alet edevat için kullanırım diye düşündüm. Büyük demir çektirmeler aldım, onları da uygun gördüğün yerlerde duvara sapla dedim, dışarı çıkacak uçlar hamak vs. için lazım olabilir. İçerdeki nişleri ise usta kendi tecrübelerine dayanarak yapacak. Serbestsin kendine ev yapsan nereye koyarsan nişleri oraya koy dedim. Ayrıca iç duvarlar da bolca dolap yeri yapacak. Yani duvarın 20-25 cm. içine giren kapalı pencereler olacak, ben oraları ahşap dolap haline getireceğim. Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 18:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2010
|
Sn. hosseda merhaba.. Öncelikle kolay gelsin diyorum.İnşallah herşey yolunda gider inşaatınızı sorunsuz tamamlarsınız.Benim öğrenmek istediğim şey bağlı olduğunuz belediyeden yapacağınız taş ev için statik proje isteyip istemedikleri.? Normalde yığma yapılarda deprem yönetmeliğine uygunluk ve statik proje aranıyor ama imar olmayan yerlerde belediyelerin nasıl davrandıklarını bilmiyorum.Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. İyi günler , iyi çalışmalar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
|
Sayın alpturan, Arsa köy içinde ancak köy büyükşehir hudutlarında kaldığı için ( kuş uçuşu 50 km. lik mesafe içinde) her konuda şehirde ev yapanla aynı statüde değerlendim ruhsat alma aşamalarında. Mimari proje yanında, statik, elektrik, sıhhi tesisat projeleri var. Zemin etüdünün yapıldığına dair jeoloji mühendisinin raporu var. Kanalizasyon için sular idaresinden alınan müsaade ve tabii harç ödemeleri var. Köy seçiminde büyükşehir hudutları dışında olan köyü tercih etmek lazım. Aksi halde bürokrasinin getireceği masraf ve sıkıntılardan kurtulmak mümkün değil. İyi dileklerinize teşekkür ediyorum. Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-09-2007
|
Sn. Hosseda, Duvarlar yükseldikçe biz de buradan mutlulukla izliyoruz. İnşallah en kısa zamanda ve problemsiz evinizi tamamlayıp yerleşirsiniz. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaçsever
|
Sn. Hosseda.. Yapı yavaş yavaş ortaya çıkıyor.İnşaat mühendisi olarak sizi uyarıyorum bu süreci izlemek insanda alışkanlık yapar.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaç Dostu
|
Sayın alpturan, Nasip olurda evi tamamlayabilirsem daha inşaat yanından geçiremezler beni. Yaşım 61. Ev bitecek sonra sıra bahçe düzenlenmesine gelecek, 755 numaralı mesajdaki fotoğrafta sol tarafta ortada bir ceviz ağacım var, en sıcak ve durgun günde dahi altında yanmadan oturabilir insan, onun altına gene taştan bir oturma yeri yapmam lazım onu da bitireyim asmalarla uğraşacağım. Bahçede çok iş var. Geçende pazarda köylü bir bayan bir başka köylü adamla yüksek sesle münakaşa ediyordu ve dediki adama " senin gözün yere bakıyor yeter artık mal mülk için çabalama bu kadar ". Adama baktım yaşı 50 anca vardı. Düşündüm şöyle ve ben hepten yanmışım dedim. İnşaatımın tasdikli mühendislik projesine gelir isem yapı sistemi kısmında " yığma ", temel sisteminde ise " duvar altı temeli" yazmakta. Temel resimlerimi gören bir mimar bana sen buraya 8 katmı çıkacaksın tek katlı ev için ne bu temel demiş idi. Ayrıca temel demirleri döşenmesinde bir inşaat mühendisi dostumda kontrola geldi ve yapılan herşey çok iyi dedi. Bunun yanında temel üstü vizesinde de gerekli kontrollar mimarımız ve yetkililerle birlikte yapıldı. Sizin bahsettiğiniz teknik ayrıntıları bilemiyorum ama her şeyi ile mevzuata uyan bir inşaat yapmak gayretinden şaşmadım başından beri. Hoşçakalın. Düzenleyen hosseda : 29-04-2010 saat 12:07 Neden: kelime düzelttim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Ağaçsever
|
İnşaatlar bitti heralde.Sayfada sessizlik var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, Sayın alpturan, benimki başlamadı ki, bitsin ![]() Prosedürlerin sonuna geldik gibi ama, bugün harita mühendisinin çaktığı kazıklarda bir problem ortaya çıktı. Yarın mimarımla tekrar kontrol edeceğiz. Halledebilirsek eğer, kazma vurulacak nasipse önümüzdeki bir kaç gün içerisinde. Arkadaşlar, nacizane bir blog oluşturmaya çalıştım, uğrayıp göz atarsanız sevinirim. Hele ki, bu konuda tecrübeli olan Meyveli Tepe de tavsiyelerde bulunursa çok memnun olurum. Zira kendisinden bir isteğim olacak. ![]() http://hayalbahcem.wordpress.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Sn. kazım polat, Her şey gönlünüzce olsun. Blokunuza göz attım. Devamını getirmenizi temenni ederim. Eviniz içinde kolay gelsin. Bitirmek için Allah güç versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaçsever
|
Sn. Kazım Polat... Size şimdiden kolay gelsin Allah sabır versin diyorum. İnanın yavaş olması yanlış olmasından iyidir. Zaten mevsim inşaat mevsimi.Hele hele İzmir koşullarında 6 - 7 ay zamanınız var. Biz İstanbulda 3 ayda inşaatın %70 ini bitirmeye çalışırız hava koşulları nedeniyle.Eminim fazla sıkıntı yaşamadan sizde inşaatınızı bitireceksiniz. İhtiyaç duyarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar kolay gelsin..İyi Çalışmalar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-09-2007
|
Sn. Kazım Polat, Prosedürler işin en zor kısmı. İnşaat kısmına geçince her şey çok çabuk ilerleyecektir. İnşallah ilk kazmayı tez zamanda vurursunuz ve gerisi en kısa sürede gelir.Bloğunuz da hayırlı olsun. Gelişmeleri oradan da takip ederiz. Saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-07-2009
|
Sn hoşseda manzara da evinizde şahane görünüyor. Bir an malkoçoğlunun film kareleri (şu kalenin burçları) gözümün önünden geçti .)) Buraların Malkoçoğlu da siz olacaksınız galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mustafademir24, Teşekkür ederim güzel sözlerinize. Ev, pencere üstleri kapanıncaya kadar bir kaleyi andıracak yazdığınız gibi. İlk zamanlarda inşaatın içine girdiğimde bir ören yerinde dolaşıyorum hissine kapılıyordum, artık alıştım. Bir aksilik olmazsa 10 güne tüm duvarlar aynı seviyeye gelir umudundayım. Sonra pencere üstlerine beton lentolar dökülecek. Bu lentolar duvar kalınlığında olmayacak ve yanları gene taş işlenecek. Yani dışarıdan ve içerden taş görünüm aynen muhafaza edilmiş olacak, ancak alttan bakınca çaresiz beton görünecek, onu kireç badana ederek geleneksel ev görünümüne halel getirmem hayalindeyim. Tavana da beton atacağım için bu konuyu çok da dert etmemekteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaçsever
|
Sayın hoşseda, yine bu sayfalardan 15. sayfada sayın Aziz Fayda beyefendinin yapmış olduğu evi eminim görmüşsünüzdür. O evin içindeki fotoğrafları inceleyecek olursanız tavanda kıllanılan ,tahminimce 10*10 ebatlarında yatay ve dikey tavan kalasları taş evle mükemmel bir uyum sergiliyor. Bu manada bence de evin tavanlarını hiç dert etmeyiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mustafademir24, İşaret ettiğiniz sahifeyi ve sayın Aziz Fayda' nın inşaatının hikayesini defalarca okudum ve hala da okumaktayım, fotoğraflardan yararlanmaya çalışmaktayım. Ancak ben evin üstünü beton dökerek kapatacağım. Yani ahşap kalaslar üzerine oturacak bir çatıya sahip taş evim olamayacak ne yazıkki. Bodrum yöresinde geçmişte yapılmış ve halen yeni yapılan taş evler gibi olacak evim. Teras çatı denilen türde yani. Evde ilk önceliğim bana çok uzun dönemlerde dahi sorun ve masraf çıkarmaması. Teras çatıda su ve ısı yalıtımını çok önemseyeceğim. Hatta yapılacak her şeyi yaptıktan sonra en üstü Mersin Mut yöresinin beyaz bir kayrak taşı var. Bayağı da pahalı ama çare yok onunla kaplayacağım ki yazın güneş ışınlarından koruyabileyim binanın tepesini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
herkese merhaba
Alıntı:
Uzun zamandır buralara uğramıyordum. En sonki görüşmemizden sonra müthiş yol almışsınız. Şaheseriniz mükemmel gidiyor. Evinizin bulunduğu yeri merak ettim. Ne yazık ki geriye dönüp olan bitenleri okuyacak vaktim yok. Pencere ve niş üzeri lentoları nasıl çözdünüz ? Ağaç mı yoksa başka bir materyalmi ? Kolay gelsin diyorum. selamlar Aziz FAYDA |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
Sevgili kazım polat, Umarım görüşmeyeli iyisinizdir. Son görüşmemizden sonra beni aramışınızdır ama buralarda değildim. Ödemiş'e çok geliyorum ama bir türlü sizi arayamadım. Umarım bir an önce siz de evinize başlarsınız. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Sıradan olmayan yapılardan bahsettiğimiz ve en önemlisi de hayal ettiğimiz evlerimizi yapmaya çalıştığımız için bu kadar araştırma ve titizlik yaşıyoruz kanısındayım. Size de kolay gelsin Aziz FAYDA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Aziz bey, Bu hafta lento haftamız idi, tam zamanında değindiniz. İçerideki nişlerde büyük taşlar kullanılarak geçildi boşluklar. Pencerelerden iki tanesine ise örnek olarak kalın demirli beton lento döküldü. Lentonun duvar iç ve dışına gelen kenar kısımları ile tabanına ise kayrak taş işledi usta kalıbın içinden. Bu gün örnek yapılan iki pencerenin bir tanesinin kalıbı söküldü, fena olmamış gibi geldi bana ve diğer pencerelerde de aynı uygulamayı yapacağız. Ağaç lentolar için bayağı dolaştım geçen hafta ve güzelde kestane ağaçları buldum. Ancak onların emprenye edilmeden kullanılması iyi olmayacaktı, usta da " beni ağaçlarla uğraştırma, bırak ben demirli betondan yapayım beğenmezsen o zaman ne istersen yap " dedi. Bende tamam usta demişdim. Bu şekilde olunca çok da ekonomik halletmiş olacağım lento meselesini. Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 20:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2010
|
Sizi takip etmek artık daha kolay olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, Aziz Bey, sizi buralarda tekrar görmek çok güzel, umarım herşey yolundadır. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Sevgili Meyveli Tepe, bloğumu beğenmeniz beni çok sevindirdi. Engin bilgilerinizden faydalanmak, bloğumu ziyaret edenlerin de sizden faydalanmasını sağlamak ve de bloğumu zenginleştirmek adına( ![]() Sevgili Hosseda, herşey harika görünüyor. Galiba ben ev yapımına başlayana kadar siz bitirmiş olacaksınız. ![]() Önceden yaşadığım sıkıntılardan, az çok bahsetmiştim. O kadar nazlı bir harita mühendisim varmış ki, gelip de kazıkları çakması haftaları aldı. Kazıklar hatalı çakılmış ve tekrar gelip düzeltmesi bir o kadar daha sürdü. Bunca zaman kaybına ustam pes dedi doğal olarak. Ufak tefek işler alıp beni bekliyordu ama, sonunda haklı olarak başka bir işe koyuldu. İnşaat mevsimi de başladığından ve de taş duvar ustalarının azlığından, inanın tüm planı değiştirip, baştan gazbetonla örülmüş, taşla kaplama yapılmış bir eve mi dönsem diye bile düşünmedim değil. Usta bulamıyordum çünkü. Çok şükür ki, geçen hafta bir başka ekiple anlaştık. Bu biraz daha pahalıya mâl olacak ama, kabasının tamamını yapacaklar. Önceki ustayla sadece duvar ve subasman için anlaşmıştık. Bunlar ise binayı komple bitirecekler tavanıyla beraber. Kalabalık bir ekip olduklarından az zamanda bitirebilecekler gibi görünüyor. Aslında temel kazıldı ama, ellerindeki işin bitmesini beklemek zorundayım. 15-20 günleri varmış. Kaç ay bekledim, o kadar daha bekleyebilirim herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Kazımcım, ustalarla uğraşmak çok zor çok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nazlı06, görüşmeyeli epey oldu. Daha önce bahsettiğim sıkıntılardan dolayı biraz uzak kalmıştım. En kısa zamanda uğramaya çalışacağım. Siz o yollardan geçtiniz, evet gerçekten çok zormuş. Sevgili Meyveli Tepe, çok teşekkür ederim, inanın çok mutlu oldum. Düzenleyen kazim polat : 31-05-2010 saat 17:35 Neden: Ek cümle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaçsever
|
Yahu bu görüntülere ne denilebilir ki en doğrusu sanırm ((RÜYA)) olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|