agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni975Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-04-2010, 22:49   #721
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Sayın Ozi'nin Bahçesi,

Son zamanlar da forumda okuduğum en hoş yazıydı. Yorgun günümün sonunda beni gülümseten... Sevincinize ortağım. En güzeli de olabilecek komşuların en iyisine yakın düştünüz. Bu gerçekten bir kısmet. Hayırlı uğurlu olsun. En kısa zamanda evinizi yapmak da kısmet olur. Darısı başımıza.

Düzenleyen bayindirmevki : 01-04-2010 saat 22:55 Neden: imla
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2010, 17:07   #722
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Sayın bayindırmevi çok teşekkür ederim.

Bu aralar ev planları araştırıp duruyoruz, yapmayı düşündüğümüz evi bulduk gibi. Ama arazide nereye yerleştireceğiz gibi işlere kafa yoruyorum. Arazinin imar durumunu belediyeden sorduk mutlak tarım alanı dışında ve %5 imarı var dediler bu duruma göre maximum 145m2 ev yapabiliriz. Bu 145m2 ye neler dahil yükseklik ne kadar olabilir(öğrendiğime göre gene max. 6,5 m ) gibi konuları netleştirmeye çalışıyorum. Arazinin yapısı da biraz problemli genel olarak 100X20 m ebatında dolayısı ile eni dar bir arazi. Evi yerleştirme konusunda sıkıntılıyım.Sonuca göre bizim ev planını revize etmemiz gerekebilir.Bu konuda sayın meyvelitepe'nin engin deneyimine ihtiyacim var kendisiyle de zaten görüşmeyi planlıyorum. Onun dışında konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Forumda bu konudaki yazıları bayağı taradım ama sanırım bölgeler arasında farklı uygulamalar olabiliyor. Tabi detayı bilmeyince insan biraz tedirgin oluyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

mtarslan beğendi.
Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2010, 19:28   #723
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Yılmak yok Kazım, ille de görmek için mi yaşanır, güzel günleri beklemek de hoş deyip yoluna devam edeceksin..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2010, 22:53   #724
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozi'nin Bahçesi Mesajı Göster
Sayın bayindırmevi çok teşekkür ederim.

Bu aralar ev planları araştırıp duruyoruz, yapmayı düşündüğümüz evi bulduk gibi. Ama arazide nereye yerleştireceğiz gibi işlere kafa yoruyorum. Arazinin imar durumunu belediyeden sorduk mutlak tarım alanı dışında ve %5 imarı var dediler bu duruma göre maximum 145m2 ev yapabiliriz. Bu 145m2 ye neler dahil yükseklik ne kadar olabilir(öğrendiğime göre gene max. 6,5 m ) gibi konuları netleştirmeye çalışıyorum. Arazinin yapısı da biraz problemli genel olarak 100X20 m ebatında dolayısı ile eni dar bir arazi. Evi yerleştirme konusunda sıkıntılıyım.Sonuca göre bizim ev planını revize etmemiz gerekebilir.Bu konuda sayın meyvelitepe'nin engin deneyimine ihtiyacim var kendisiyle de zaten görüşmeyi planlıyorum. Onun dışında konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Forumda bu konudaki yazıları bayağı taradım ama sanırım bölgeler arasında farklı uygulamalar olabiliyor. Tabi detayı bilmeyince insan biraz tedirgin oluyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sayın Ozi'nin Bahçesi,

Arazinizin problemli olduğunu düşünmeyin. Aldığınız yerin tam konumunu bilmesem de Meyvelitepe'ye misafir olma şerefine ulaşmış bir insan olarak söz konusu yerlerin ne kadar güzel olduğunu biliyorum. Kafanızda ki hazır plana göre arazinizi yorumlamaktansa, araziye göre bir plan yapmanız daha iyi olur. Büyük kitapçıları dolaşın. Mimarlıkla ilgili referans kitapları karıştırdıkça ne kadar zor arazi parçalarına çok güzel çözümler bulduklarını göreceksiniz. Benim ev konusunda mimarlik kültürü açısından ilgim var ise de teknik bilgim ve deneyimim yok. Bu konuda Meyvelitepe teknik deneyimi ile tartışmasız en iyilerdendir. Kendisine danışınız.

Bölgeler arasi farklara da bakmayınız iyi bir evin teknik gerekleri bölgeler üstüdür. Detay hep aynıdır. Önce iyi yalıtılmış ve statik açıdan doğru bir temel yapı. Gerisi görsel teferruat.

Düzenleyen bayindirmevki : 05-04-2010 saat 22:54 Neden: imla
Eski 06-04-2010, 06:40   #725
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-02-2008
Sn Polat,

Sizin yaşınız (aslında hiç bir yaş ) yılgınlık duygusunun hissedilmemesi gereken bir yaş, durun bakalım daha yapacak çok şey var daha yeni başlıyorsunuz. Baksanıza sayın Özi nin bahçesi arazisini alırken yılgınlık sonucumu yoksa sabretmesi sonucundamı aldı. Devam sevgili kardeşim.

Sayın Ozinin bahçesi hoş geldiniz, herşey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle kalın,

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 20:15   #726
Ağaç Dostu

kazim polat's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2007
Galeri: 1
Arkadaşlar merhaba,

Sevgili Penelophe ve Ensar, destekleriniz için teşekkür ediyorum. Yıldım dediysem, vaz geçtim anlamında değil. Kızıyorum insanlara. Neden işlerini, gerektiği şekilde ve layığıyla yapmazlar ki?
Hani bir büyüğümüz diyor ya; Durmak yok, yola devam

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 20:43   #727
Ağaçsever

mustafademir24's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2009
Sayın Ozinin bahçesi hoşgeldiniz,yazdıklarınızı okurken çok mutlu oldum ve bazı arkadaşlarımızın da dediği gibi meyvelitepenin yakınlarında bir arazi sahibi olmanız bence büyük bir şans. Bir türlü satamadığımız adapazarındaki küçük bir gayrimenkulümüzü nakde çevirebildiğimizde ben de birçok form arkadaşımız gibi planladığımız evimizin yapımına başlamayı hayal ediyorum. Sizinle arsamız konusunda benzerliklerimiz var bizim toprağımız da 2400m2 %5 imarlı üçgen şeklinde bir yer,ancak iyimidir kötümüdür bilmiyorum yola sıfır 80m bir cephesi var.Daha arsayı alır almaz köyden bazı kimseler benzin istasyonu olur buraya tarzı yaklaşımlarla fikir sunmaya baladılar bile )) Oysa çok ucuza kapattığımızı düşündüğümüz ve insanların da bize böyle söyledikleri bu arsaya şirin bir köy evi yapmaktan başka hiç bir idealimiz yok. Sadece bir dikili ağacımız var o da yaşlı bir zeytin ağacı,üçgenin bir kenarında.. O bana bakıyor ben ona. Yolumuz uzun upuzun görünüyor Kazım abii bu lafım size bizler ki daha hayal aşamalarında iken lütfen sizler yılgın davranmayınız . Hoşseda siz de Kazım bey de nasipse bizler de günü gelince tıpkı sayın Meyvelitepe gibi sükun içerisinde evlerimizde çaylarımızı yudumlayacağız..)) Sevgiyle kalın ve bol bol yazın.

mustafademir24 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 23:19   #728
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Merhaba,

Sn.Mustafa Demir, Sn.Ensar teşekkür ederim.
Arazinin 3 resmini blog'a koydum. Tamamı görünmüyor ama arazinin başlangıcı-zeytinler, ortası ve sonundan zeytinleri gösteren kabaca 3 resim.
http://ozininbahcesi.blogspot.com/20...tograflar.html

Eski 08-04-2010, 07:56   #729
Ağaçsever

selmaa's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2009
Sn. Ozi'nin bahçesi, forumu ve gelişmeleri yakından takip ediyorum. içinde ağaçların olması da çok güzel. Araziyi aldığınız civarda ve sizinkinin fiyatını öğrenebilirmiyim. Hoşçakalın.

selmaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 23:15   #730
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Sayın Ozi'nin Bahçesi,

Araziniz güzelmiş. Hayırlı olsun. Bir de krokisini çizerseniz iyi olur. Yol, giriş, zeytinlerin konumu, varsa çevre sınırlarında belirtilecek bir detay... Verecek fikri olan arkadaşlar için durum daha net olur.

Eski 12-04-2010, 16:51   #731
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki Mesajı Göster
Sayın Ozi'nin Bahçesi,

Araziniz güzelmiş. Hayırlı olsun. Bir de krokisini çizerseniz iyi olur. Yol, giriş, zeytinlerin konumu, varsa çevre sınırlarında belirtilecek bir detay... Verecek fikri olan arkadaşlar için durum daha net olur.
Çok teşekkürler Sn.Bayındırmevki,

Bu haftasonuda işim çıktı gidemedim. Harita mühendisi tam detayı ile krokiyi çıkartmıştır diye düşünüyorum. Alınca detayları veririm.
Bu aralar ev işini araştırıyorum. Zor iş gerçekten;

-Betonarme
-Taş
-Tuğla
-Ahşap
-Saman Ev-Kerpiç ev

araştırıp duruyorum.
Kerpiç ev ilginç sağlık açısından oldukca artıları var. Benim doğup büyüdüğüm ev de kerpiç bir köy eviydi. Tabi artıları ve eksileri var ama asıl sorun böyle bir evi kime nasıl yaptıracağın.
Keşge babam biraz genç olsaydı diyorum bu aralar..Kendisi ve 2 amcam inanılmaz ustalardı gençliklerinde..Köyde bayram tatiline geldiklerinde 3 günde yapdıkları bir ev var hala anlatılır. Kerpiç bir ev duvarlar 70-80 cm kalınlığında (2 anaç 1 kuzu döşenir ) ev neredeyse 120 m2 civarı.

Tabi bunları düşünürken, ısınma, soğutma, kullanışlılık vs. birsürü detayı düşünüp karar vermek lazım.

Karar vermek zor..Araştırmaya devam..

Aşağıdaki link ilginç geldi.

http://www.kerpicev.com

Eski 12-04-2010, 21:30   #732
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-04-2010
selamlar.foruma yeni üye oldum.inşaat mühendisiyim.eğer sorularınız varsa inşaat konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.eski mesajların bir kısmını okudum. bazı arkadaşlar arsalarına ev yapımı için çalışıyorlar.öncelikle cesaretlerinden dolayı kutlarım ünkü türkiyede inşaat yapmak kadar bürokrasiyle uğraşmakta çok zor. yalnız evin konumu ve imar mevzuatına uygunluğu konusunda profesyonel yardım almanızı öneririm. avan (ön) proje aşamasında mimarın taşıyıcı sistemin planı konusunda inşaat mühendisine danışması gerekir.mimar veya inşaat mühendisi değilseniz birşeyler çizerek ustadan iş beklememenizi öneririm.

alpturan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 21:33   #733
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozi'nin Bahçesi Mesajı Göster
Çok teşekkürler Sn.Bayındırmevki,

Bu haftasonuda işim çıktı gidemedim. Harita mühendisi tam detayı ile krokiyi çıkartmıştır diye düşünüyorum. Alınca detayları veririm.
Bu aralar ev işini araştırıyorum. Zor iş gerçekten;

-Betonarme
-Taş
-Tuğla
-Ahşap
-Saman Ev-Kerpiç ev

araştırıp duruyorum.
Kerpiç ev ilginç sağlık açısından oldukca artıları var. Benim doğup büyüdüğüm ev de kerpiç bir köy eviydi. Tabi artıları ve eksileri var ama asıl sorun böyle bir evi kime nasıl yaptıracağın.
Keşge babam biraz genç olsaydı diyorum bu aralar..Kendisi ve 2 amcam inanılmaz ustalardı gençliklerinde..Köyde bayram tatiline geldiklerinde 3 günde yapdıkları bir ev var hala anlatılır. Kerpiç bir ev duvarlar 70-80 cm kalınlığında (2 anaç 1 kuzu döşenir ) ev neredeyse 120 m2 civarı.

Tabi bunları düşünürken, ısınma, soğutma, kullanışlılık vs. birsürü detayı düşünüp karar vermek lazım.

Karar vermek zor..Araştırmaya devam..

Aşağıdaki link ilginç geldi.

http://www.kerpicev.com
kerpiç evden vazgeçmenizi yerel mimariye uygun bir ev yapmak istiyorsanız yığma taş ev veya çelik konstrüksiyonu tercih etmenizi öneririm.betonarmeden uzak durun çünkü kırsal kesimde hazır beton bulmak çok zor hatta imkansız.

Eski 12-04-2010, 21:40   #734
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bahçenize gelirsiniz artık da sizin işleri konuşuruz diye yazmıyorum uzun uzun

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 23:29   #735
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Sayın Ozi'nin Bahçesi,

Kerpiç ev benim de onulmaz aşkımdır. Kendimi en mutlu, doğa ile en barışık hissettiğim yapı...Yazık ki yapan ustası pek kalmadı. Ben de size bu konuda bir link vereceğim. Fikir olur. www.kerpic.org Birde mimar Çengiz Bektaş'ın kitaplarını inceleyin derim. Geleneksel ev yapımı üstüne araştırmacıdır.

Bence geleneksel mimariyi güncel malzeme ile ki beton değil kast ettiğim uygulamak iyi bir çözüm olabilir. Konu malzemeye kayınca bu konuda kendimi yetkin bulmuyorum. Bence komşunuz ile bir konuşun. Sizi bekliyor.

Krokiyi bekliyorum. Kolay gelsin.

Eski 13-04-2010, 08:20   #736
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bahçenize gelirsiniz artık da sizin işleri konuşuruz diye yazmıyorum uzun uzun

Merhaba Sn.MeyveliTepe,

Sormayın tam 3 haftadır hafta içi plan yapıyorum hafta sonu birşeyler çıkıyor gelemiyorum.
Umarım bu hafta sonu birşey çıkmayazsa c.tesi görüşmek üzere diyorum.

Sn.Bayındırmevki evet Cegiz Bektaş'ı bende internetten tanıdım. Aşağıdaki linkte bir yazısı var, kerpiç konusundaki bilgiler çok çarpıcı.

http://www.yapi.com.tr/Haberler/kerp...lik_61066.html

Eski 13-04-2010, 10:47   #737
Ağaçsever

Merhab Sn Bayındır mevki..Kerpiç evlerle ilgili olarak paylaşmak istediğim şeyler var.Deprem yönetmeliğine göre kerpiç evler en fazla bir katlı yapılabiliyor.Ayrıca yığma bina sınıfına girdikleri düşünüldüğünden kat yüksekliği, pencere ve kapı boşluk alanlarına ve bina köşelerine mesafeleri konusunda sınırlandırmalar var. Depremde oluşacak burkulma ve burulma etkisi nedeniyle mümkün olduğunca taşıyıcı duvarların simetrik ve yeterli rijitlikte olması gerekmekte bunun içinde bilgisayarda statik analizinin yapılması gerekmektedir.Cengiz Bektaş ın bodrum evleri konusunda yazdığı bir kitap var.Bende o kitabı okumuştum.Geleneksel mimariye ve onun uygulamasına yönelik ender kitaplardandır.Fakat mimar arkadaşlarımız yapının statik ve dinamik yük etkisindeki davranışlarını mesleki formasyonları gereği yeterince irdeleyememektedirler.Eğer bina yapacak veya yaptıracaksanız bir mimar ve inşaat mühendisi ile görüşmenizi tavsiye ederim.İyi günler..İnşaat Müh. Alp Turan

Eski 13-04-2010, 21:43   #738
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Sayın Ozi'nin Bahçesi,

Link için teşekkürler. Kendimi ev teknikleri konusunda Meyvelitepe kadar yetkin görmüyorum. Ama görsellik, estetik söz konusu ise yeri geldiğinde fikrimi belirtirim. Şimdilik komşuya bırakalım sözü.

Saygılar

Eski 13-04-2010, 21:59   #739
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Sayın Alpturan,

Kerpiç evler konusun da ki endişelerinize hak veriyorum. Konuyu ben de inceledim. Statik sorun... Gel, gelelim insan sağlığı için en iyi yapı çözümlerinden biri olduğu su götürmez. Üstüne çalışıp, araştırmak gerektiğini düşünüyorum. Mimarlık ve mühendislik konusunda da derin fikirler beyan edecek kadar eğitimli değilim. Çengiz Bektaş'a sizin gibi mesleki bir göz ile bakmadım. Sadece konunun meraklısıyım. Bir ev yaptırma aşamasına girersem tavsiyelerinizi dikkate alacağımdan kuşkunuz olmasın. Şu an ev işi bana biraz uzak.

Saygılar.

Eski 15-04-2010, 13:34   #740
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-12-2009
Kazım bey merhaba,
Bız de tas ev yaptırmak ıstıyoruz.
1-2 usta ıle konustuk ama sızın aldığınız fıyatlardan oldukca fazla rakamlar söyledıler.
Anlaştığınız ustanın telefonunu verebılırsenız sevınırım..
Tesekkurler

MDEMIR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 21:27   #741
Ağaçsever

Sn. MDEMIR merhaba..
yaptırmak istediğiniz taş ev ve fiyat konusunda biraz daha bilgi verirmisiniz.Benimde öyle bir niyetim var.Projeye başlicam ama yaklaşık bir maliyet analizi yapmadan başlamak istemiyorum..Saygılar

Eski 16-04-2010, 07:51   #742
Yeni Üye

Alp bey,
Hem Alaçatı hem de Foça da ıkı ayrı usta ıle konustuk.
100 m2 lık evın, temel ve çatı hariç, tas duvarının örülmesi için 17 milyar fiyat verdiler.
O nedenle Kazım bey ın bahsettiği fiyatlar cok uygun geldı.
Kendısınden usta bılgılerını alıp, görüşmek ıstıyorum.

Eski 16-04-2010, 10:56   #743
Ağaçsever

Sn. MDEMİR
Biraz detaya giriyorum kusura bakmayın sanırım meslek hastalığı. elinizde bir proje varmı varsa örülecek toplam duvar alanı ne kadar? Bir de 17.000 TL nin içinde malzeme + nakliye varmı.? Teşekkürler.

Eski 16-04-2010, 12:07   #744
Yeni Üye

Alp bey,

Bu sabah baska bir teklif aldım. Detayları aşağıya aynen kopyalıyorum.
Su,elektrık,kalorıfer tesısatı ve çatı ıcın de ayrıca fiyat ısteyip, taşı da kendılerının alması durumunda fiyatın ne olacağını sordum.
Cevap gelınce onu da bıldırırım..
İstediğiniz taş duvar yapımı için bizden, malzemesiz yalnız örme işçiliği olarak fiyat istediğinizi algıladım.buna göre (resimdeki şekil gibi);

Taş duvar örülmesi yalnız işçilik olarak: ……………75.00 tl/m3 çift yüzlü bina duvarı

Veya

Taş duvar örülmesi yalnız işçilik olarak: ……………50.00 tl/m2 çift yüzlü bina duvarı

Veya

Şekilde gönderdiğiniz ölçülerde temel ve duvar için metrajlar:

a-Bina temelinde duvar gelen dış duvar ve veranda duvarları temelinde 1 mt eninde ve 1 mt yüksekliğinde subasman temeli için taş miktarı

……….....85 m2 veya 85 m3 gerekir.

b-Bina su basmandan sonra çatıya kadar h: 2.50 mt yüksekliğinde

dış duv.60 cm ve iç duv. 50 cm duvarlar için taş miktarı ise ……. 140 m2 veya 75 m3 gerekir

temel ve bina duvarı için toplam miktar: …… 225 m2 veya 160 m3 gerekir

buradan hareketle yapılan hesapta bina içinde şömine veya baca duvarları ,temel toprak dolgusu temel üstü pencere sövesi betonu veya hatıl betonu gibi extra işler hariçtir.taşlar işyerine uygun büyüklükte işlenir şekilde gelmesi gerekir.

Fiyatlandırma ise götüre olarak hesaplarsak: 160 m3 x 75.00 tl/m3 =12000.00 tl taş duvar örme işçiliği yapar.

mtarslan beğendi.
Eski 16-04-2010, 13:23   #745
Ağaçsever

Sn MDEMİR
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Betonarme veya çelik konstrüksiyonla kıyaslarsak biraz pahalı gerçekten.İnşaat Mühendisi olarak bu durumda malzeme fiyatı ve özellikle nakliye konusunda dikkatli olmanızı öneririm.Sanırım çelik konstrüksiyon üzerinde yoğunlaşıp duvar kaplaması olarak doğal taş kullanarak bir optimizasyona gidilebilinir.diğer teklifide paylaşırsanız memnun olurum.İyi günler , İyi çalışmalar

Eski 16-04-2010, 16:51   #746
Yeni Üye

ahmetbagatur's Avatar

Giriş Tarihi: 24-05-2008
Selamlar,

Ailecek uzun suredir bu forumu takip ediyorduk,forum sayesinde bayagi bir ince dataylar hakkinda bilgimiz oldu. Izmir karaburun , mordogan bolgesinde arsa alma durumumuz var.. Buraya tas ev yaptirmayi dusunuyorduk. Sizlere sormak istedigimiz konu depreme karsi hangi sistem daha saglikli olur..

* Yigma tas ev ?
* Radyal temelli betonarme ustu dogal tas kaplama ?
* Sizlerin belirttigi gibi, celik konstrüksiyon sonra duvar uzerine dogal tas kaplama ?

Yapi birbucuk katli olacak, kat arasi ve catilari tomruktan yaptirmayi planliyoruz.
asagida ornek bir ev resmi var buna benzeyecek, tomruk olan yerleri tas olarak dusunun .. sag tarafta tek katli olan yerin en saginada tas kolunlu pergole yapilacak.

http://img100.imageshack.us/img100/2868/temsiliev.jpg

Saglicakla kalin

ahmetbagatur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 19:29   #747
Ağaçsever

Sn. Ahmetbagatur
Depreme dayanıklılık konusunda şu sistem daha iyidir diyemem.Deprem bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında revize edilmiş yönetmelikte yığma, çelik konstrüksiyon , betonarme hatta kerpiç evlerle ilgili kurallar var. Seçilecek yapı sistemi konusunda yapının bulunduğu yer , maliyet, öngörülen inşaat süresi ve kullanılacak malzemelerin temin edilmesi gibi konular göz önünde bulundurulmalı. Yığma taş ev konusunda deprem yönetmeliği düşey ve yatay betonarme hatılı ve betonarme döşemeyi şart koşuyor.Eğer bina yapacağınız yerde hazır beton bulmak zor ise ( kırsal alanda pek mümkün değil) betonarme imalattan kaçınmanızı öneririm.çelik konstrüksiyon daha avantajlı bu konuda.sadece temel betonarme, taşıyıcı sistem çelik konstrüksiyon yapılabilinir.Duvar konusunda doğal taş kaplamayı tercih etmenizi öneririm. yapının yerel mimariye uygunluğunu sağlarsınız.tabii profesyonel yardım almanız daha ekonomik bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. bir arsa aldıktan sonra proje bürosuna gittinizmi gerisi gelir zaten forum üzerinden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. saygılar.

Eski 16-04-2010, 19:46   #748
Yeni Üye

ahmetbagatur's Avatar

Bilgilendirme icin tesekkurler Alp Bey..

Resimdeki ornek yapiyi, Beton zemin uzerine celik konstruksuyon olarak yaptirip, duvarlari dogal tas ile kapladigimizi dusunelim, kat arasinda ve catilarda resimdeki gibi tomruk kullanabilinirmi ? Celik konstruksiyon tomrugu tasir heralde..

Celikte olsa sonucta, goruntu olarak tas ve ahsabi on plana cikarmayi dusunuyoruz..

Tesekkurler
Saglicakla kalin

Eski 17-04-2010, 11:30   #749
Ağaçsever

Sn. Ahmetbagatur
Doğal taş kaplamı bir evde tomruk görüntüsü biraz eğreti olmazmı.? Taşıyıcı sistem çelik konstrüksiyon olduğunda döşeme ve aks kirişleri de çelik profilden olacaktır.****** kaplama malzemesi olarak ahşap kullanılarak yapının içinde çelik aksam gizlenir.Ancak resimdeki gibi tomruk şeklinde bir ahşap görünümden vazgeçmenizi öneririm.Resimdeki ev bambaşka bir sistem.Orada taşıyıcı sistem de muhtemelen ahşaptır.Görmüş olduğunuz tomruklar sadece dekoratif değil aynı zamanda taşıyıcı sistemin parçasıdır.

Eski 17-04-2010, 11:32   #750
Yeni Üye

ahmetbagatur's Avatar

Tesekkurler...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025