Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozi'nin Bahçesi
Çok teşekkürler Sn.Bayındırmevki,
Bu haftasonuda işim çıktı gidemedim. Harita mühendisi tam detayı ile krokiyi çıkartmıştır diye düşünüyorum. Alınca detayları veririm.
Bu aralar ev işini araştırıyorum. Zor iş gerçekten;
-Betonarme
-Taş
-Tuğla
-Ahşap
-Saman Ev-Kerpiç ev
araştırıp duruyorum.
Kerpiç ev ilginç sağlık açısından oldukca artıları var. Benim doğup büyüdüğüm ev de kerpiç bir köy eviydi. Tabi artıları ve eksileri var ama asıl sorun böyle bir evi kime nasıl yaptıracağın.
Keşge babam biraz genç olsaydı diyorum bu aralar..Kendisi ve 2 amcam inanılmaz ustalardı gençliklerinde..Köyde bayram tatiline geldiklerinde 3 günde yapdıkları bir ev var hala anlatılır. Kerpiç bir ev duvarlar 70-80 cm kalınlığında (2 anaç 1 kuzu döşenir ) ev neredeyse 120 m2 civarı.
Tabi bunları düşünürken, ısınma, soğutma, kullanışlılık vs. birsürü detayı düşünüp karar vermek lazım.
Karar vermek zor..Araştırmaya devam..
Aşağıdaki link ilginç geldi.
http://www.kerpicev.com
|
kerpiç evden vazgeçmenizi yerel mimariye uygun bir ev yapmak istiyorsanız yığma taş ev veya çelik konstrüksiyonu tercih etmenizi öneririm.betonarmeden uzak durun çünkü kırsal kesimde hazır beton bulmak çok zor hatta imkansız.