Alp bey,
Bu sabah baska bir teklif aldım. Detayları aşağıya aynen kopyalıyorum.
Su,elektrık,kalorıfer tesısatı ve çatı ıcın de ayrıca fiyat ısteyip, taşı da kendılerının alması durumunda fiyatın ne olacağını sordum.
Cevap gelınce onu da bıldırırım..
İstediğiniz taş duvar yapımı için bizden, malzemesiz yalnız örme işçiliği olarak fiyat istediğinizi algıladım.buna göre (resimdeki şekil gibi);
Taş duvar örülmesi yalnız işçilik olarak: ……………75.00 tl/m3 çift yüzlü bina duvarı
Veya
Taş duvar örülmesi yalnız işçilik olarak: ……………50.00 tl/m2 çift yüzlü bina duvarı
Veya
Şekilde gönderdiğiniz ölçülerde temel ve duvar için metrajlar:
a-Bina temelinde duvar gelen dış duvar ve veranda duvarları temelinde 1 mt eninde ve 1 mt yüksekliğinde subasman temeli için taş miktarı
……….....85 m2 veya 85 m3 gerekir.
b-Bina su basmandan sonra çatıya kadar h: 2.50 mt yüksekliğinde
dış duv.60 cm ve iç duv. 50 cm duvarlar için taş miktarı ise ……. 140 m2 veya 75 m3 gerekir
temel ve bina duvarı için toplam miktar: …… 225 m2 veya 160 m3 gerekir
buradan hareketle yapılan hesapta bina içinde şömine veya baca duvarları ,temel toprak dolgusu temel üstü pencere sövesi betonu veya hatıl betonu gibi extra işler hariçtir.taşlar işyerine uygun büyüklükte işlenir şekilde gelmesi gerekir.
Fiyatlandırma ise götüre olarak hesaplarsak: 160 m3 x 75.00 tl/m3 =12000.00 tl taş duvar örme işçiliği yapar.
|